Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Markiza na balkon

Recommended Posts

Zastanawiam się nad zakupem markizy osłaniającej taras przed słońcem. Niestety firmy montujace takowe wyceniają ją na prawie 3k zł - 300x200cm bez żadnych bajerów. Na allegro są markizy tych wymiarów już nawet za ok. 600zł. W czym tkwi różnica? czy warto? 3000zł to dla mnie kwota nie do przyjęcia za trochę blachy i szmaty.

Witam

1500zl to jak dla mnie też jakieś nieporozumienie za kawał materiału, stelarz i prosty ręczny mechanizm rozwijania. Co więc gorszego ma taka markiza z allegro za ok. 600zł?

różnica zapewne taka sama jak przy każdym innym produkcie za pół ceny, jeżeli myślisz, że dostaniesz za 600 zł to samo co za 1500 zł to mówiąc delikatnie jesteś naiwnym człowiekiem.

Pozdrawiam

Stelarz będzie ? Będzie (co z tego że z cieńszych profili)

Materiał? Oczywiście też! ( i nie ważne że wyblaknie od słońca i pęknie po roku).

Grunt to niska cena. Z drugiej strony - czasem jednak te same produkty są sprzedawane w sieci dużo taniej i tak z góry nie skreślajmy zakupów przez internet.

ja kupiłem 3 rolety z hipermarketu w cenie chyba podobnej jak na allegro. Po 3 latach materiał wyblakł ale jest jeszcze mocny. Stelaż i mechanizm są ok. Swoją drogą jednej nie montowałem ( 300x200) - nie jest odpakowana z pudełka. Z chęcią się jej pozbędę. Wygląda tak:

markizy-markiza-400x250-bialo-zolta-okazja-2164823455.jpg

mocowanie ma takie:

s7304501.jpg

Za 300 zł do wzięcia. :-) Okolice Grodziska Mazowieckiego. Odbiór osobisty - żadna firma kurierska nie chce takich długich paczek.

Edytowane przez coulignon

Witam

Z drugiej strony - czasem jednak te same produkty są sprzedawane w sieci dużo taniej i tak z góry nie skreślajmy zakupów przez internet.

Te same - w dużych sieciach ? bardziej bym się zgodził z twierdzeniem, że są to produkty WYGLĄDAJĄCE tak samo :)

a internetu absolutnie nie skreślam, mówię tylko, że za różnicą w cenie zawsze coś stoi i jeżeli ta różnica jest w rozsądnych granicach i np wynika z tego, że firma nie ma kosztów związanych z lokalami handlowymi a sprzedaż odbywa się poprzez sieć to należy z tego korzystać :)

Za 300 zł do wzięcia. :-) Okolice Grodziska Mazowieckiego. Odbiór osobisty - żadna firma kurierska nie chce takich długich paczek.

oooo chyba, że trafia się taka okazja - kupować i montować i jak będzie trzeba za 2 lata wymienić to po prostu wymienić wszak 300 zł to kwota bardzo atrakcyjna :)

Pozdrawiam

Witam

Z markizami to tak jak z samochodami. Przecież chiński samochodzik też ma 4 koła i kierownicę. No i zazwyczaj nawet jeździ. Wyniki crash testu są przecież nieważne tak samo jak niezapomniany zapach, jaki na słońcu wydziela tkanina taniej markizy :)

doskonałe porównanie - muszę zapamiętać :)

Pozdrawiam

• 2 years później...
no można kupić w sieci a można zamówić u producenta, albo całą markizę razem z tym stelażem, ja kupowalam na zamówienie właśnie sam materiał bo zepsuł mi się po zimie przyjechali i mi zamontowali bo oczywiście wolałam by zrobili to fachowcy. polecam bo materiał dużo lepszy niż wcześniejszy który miałam, a gwarancja 10letnia wiec nie ma co sie zastanawiać. :spam:pozdrawiam ;) Edytowane przez panfotograf
spam