monkey222 28.06.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Witam.dzis otrzymalem wentylator dospel styl 2 150 Wnetylator podpiąłem normalnie kabelkami ( kupilem wtyczke z dwoma przewodami - niebieski i brązowy)jeden kabel podpiałem w gniazdo L a drugi w gniazdo N . Jest jeszcze gniazdo T ale tam nie wpinale nic bo nie potrzeba mi regulacji czujnika czasowego i higrometru.potencometry od wilgoci i od czasu sa ustyawione na maxa.Po podłączeniu wentylatora i zamontowaniu na ścianie w garderobie było wszystko ok ale po pracy okolo 15 minut wentylator zaczal zwalniać az po minucie zwolnił na tyle mocno ze nie czuc bylo zbytnio podmuchu powietrza oraz przod wiatraczka byl cieply w dotyku. po wylaczeniu na kilkanascie minut wszystko wraca do normy ze wiatrak bardzo dobrze dziala ale znow po jakims czasie jakby sie nagrzewa i zwalnia. Prosze o odpowiedz czy to normalne i tak ma byc czy zwyczajnie cos jest uszkodzone albo czy cos mam nasmarowac itp. Licze na odpowiedz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hal9 01.07.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne.Jeżeli się da to możesz spróbować przesmarować łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts