kori 28.06.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 przymierzamy się do ocieplenia poddasza i mam zagłostkęmianowicie jak ocieplić poddasze??Planujemy warstwę ocieplenia ok 30-35cm. czy wykonać tylko ocieplenie stropu poddasza ok 25cm, a krokwie do kalenicy zostawić bez ocieplenia, czy może dodatkowo docieplić krokwie warstwą ok 10cm??Macie może ilustację jak powinna być prawidłowo ocieplony stryszek nad poddaszem?? i drugie pytanie wybrać wełnę mineralną isover czy może wełnę kamienną Rockwool??słyszałem opinie ze wełna kamienna nie opada tak jak mineralna, prawa to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 30.06.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 przymierzamy się do ocieplenia poddasza i mam zagłostkę mianowicie jak ocieplić poddasze?? Planujemy warstwę ocieplenia ok 30-35cm. czy wykonać tylko ocieplenie stropu poddasza ok 25cm, a krokwie do kalenicy zostawić bez ocieplenia, czy może dodatkowo docieplić krokwie warstwą ok 10cm?? Macie może ilustację jak powinna być prawidłowo ocieplony stryszek nad poddaszem?? i drugie pytanie wybrać wełnę mineralną isover czy może wełnę kamienną Rockwool?? słyszałem opinie ze wełna kamienna nie opada tak jak mineralna, prawa to?? Prawda jest taka że co producent czy technologia to każdy swoje chwali Ja krokwie do kalenicy ociepliłem również. Z prostego powodu. Latem nie ma tam parówy na stryszku a zimą zamrażalnika. Co prawda wełna to jakies 15 cm lambda 0.04 ale swoje robi i na strychu tego lata ugotować się nie da. Koszt jakiś ogromny nie jest. W sama warstwe ocieplenia na poddaszu dałem 40 cm wełny i to w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts