damian88 28.06.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 hej . Mam pytanie mam balkon pół okrągły powierzchnia ok, 2.5 met i nie wiem jak dobrze zrobić żeby za parę lat nie odpadło wszytko i wpadłem na taki pomysł. Po kolei warstwy od dołu mam styropian 3 cm potem balkon zbrojony 12 cm i teraz na to chce dać dwa razy papę termo. i na to styrodur 5 cm ,wylewka dociskowa zbrojona 5cm i płyta w całości z granitu 3 cm gruba, z sokolikiem poza balkon ok 3-4 cm żeby woda sobie dobrze spływała . co myślicie o tym ?? i Druga sprawa czy balkon to wszystko utrzyma ,bo met granitu 3cm ma ok 80 kg to u mnie wyjdzie ok 200 kg dojdzie jeszcze barierka do tego i czasem ktoś sobie na niego wyjdzie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 04.07.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ciężar niech Ci policzy uczony w piśmie i liczbach... Miałem zrobić podobnie ale zrezygnowałem bo ślisko i barierki pasowałoby zamontować od spodu.Ostatecznie chyba będę robił pseudo taras na balkonie; -płyta betonowa-papa termo-styrodur-papa termo-legary-deska tarasowa-rynna wokół tarasu i obie papy wyłożone do rynny Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts