Yorey 29.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Zatarta na gładko, za jakieś 3 tygodnie pomaluję ją matowym epoxydem. Ale nurtuje mnie kwestia dylatacji - czy można sobie ją odpuścić na tak małej powierzchni? Ew. czy są gdzieś opisane zasady tych kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.06.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 42m2 to nie jest mala powierzchnia... robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.06.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Dylatacja tak lub nie, coś na krawędzi. Ja bym dał kratownice z drutu, więcej kruszywa, mniej wody + plastyfikator. Dobrze zagęścić i zapięlęgnować. Jeśli dylatacja to pamiętaj o jej zdyblowaniu w celu ograniczenia klawiszowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 30.06.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 siatka jest passe, zdecydowanie bardziej polecane jest to zbrojenie, które dałem. Nie bardzo zrozumiałem co masz na myśli, mówiąc o zdyblowaniu i klawiszowaniu...?Na krawędzi jest folia, a za nią już ściana z OSB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 W miejscu dylatacji, w połowie grubości wylewki dajesz poprzecznie krótkie pręty w osłonce plastykowej. Wylewka może się kurczyć ale w miejscu dylatacji nie ma możliwości pracy w pionie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.07.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zatarta na gładko, za jakieś 3 tygodnie pomaluję ją matowym epoxydem. Ale nurtuje mnie kwestia dylatacji - czy można sobie ją odpuścić na tak małej powierzchni? Ew. czy są gdzieś opisane zasady tych kwestii? Za wcześnie!!! "wylewka" 8-11cm jest po trzech tygodniach w trakcie hydratacji. Twardnieje i jeszcze się kurczy. Poza tym posiada w tym okresie zbyt dużo wody zarobowej. Aby nie mieć kłopotów z warstwą epoksydu na powierzchni wylewki, należy odczekać aż będzie na tyle sucha aby położyć na niej epoksyd. Porozmawiaj z producentem epoksydu, który chcesz zastosować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts