Robi25 29.06.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Witam. Wiem, że tematów było sporo, ale nigdzie nie ma podsumowania jak najlepiej i najtaniej budować z luksferów. Potrzebuję zabudować luksferami 3 otwory okienne. Proszę o informację w jaki sposób (pewnie standardowy) wykonać tą operację najtaniej i najlepiej? Jakie materiały polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 29.06.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Zaprawa, luksfery, zbrojenie, dystanse, trochę chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 30.06.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Zaprawa, luksfery, zbrojenie, dystanse, trochę chęci Chęć jest. Proszę tylko o dokładniejsze instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 09.07.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zostało mi trochę prętów fi 6. Czy można je zastosować do murowania z luksferów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 25.08.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Podpowiedzcie jak prawidłowo wykonać ramę obwodową samemu. Co do tego użyć. Na jakiś zdjęciach widziałem jak ktoś taką ściankę opiankował. Czy to dobry sposób? Czego wtedy trzymają się luksfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.08.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Ja murowałam sama w otworach okiennych, 3 szt na szerokość, od kilku do kilkunastu na wysokość. Każdy pionowy rząd zazbroiłam prętem fi6, każdy poziomy też (niektóre nawet dwoma). Pionowe osadziłam sobie od razu na całą wysokość, poziome kładłam sukcesywnie, na każdy wymurowany wiersz. Do tego zaprawa do pustaków szklanych (miałam Nomos) i krzyżyki. W necie można znaleźć zdjęcia lub filmiki instruktażowe. Są też gotowe systemy, które jednocześnie tworzą ramę z fugami (z plastiku) do tych luksferów, ale ani to ładne, ani się moim zdaniem nie nadaje na ściany zewnętrzne, tyle że schludne i zawsze proste Ale raczej na ścianki wewnątrz pomieszczeń. No i są gotowe systemowe zbrojenia, takie jakby drabinki - ale drogie toto. Pręty wychodzą taniej, a działają tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts