thom-bi 29.06.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 czy jest jakaś metoda tynkowania dla kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o tynkowaniu ? metoda rolkom odpada jest za dużo dziur i ściany są nie równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 30.06.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) To co odpada skuć, z pyłu wyczyścić, mocny grunt. Trzeba be pewnie z pierwszego coś zarzucić i chyba sie prowadniczki osadza i potem już zarzuca. Musial byc poziomice kupic i łate plus wiadomo kielnia, wiaderko i coś do mieszania. Tak mi sie zdaje Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.06.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 "Metoda rolkom" brzmi całkiem interesująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 30.06.2013 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 na mocny grunt mam płyn KÖSTER Polisil TG 500 potem tynkuje szczotkom KÖSTER NB 1, ale co potem ja mam problemy dziurę 5cm na 5cm porządnie zagipsować ): Rolkom można tylko równe powichrzenie tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 01.07.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 na mocny grunt mam płyn KÖSTER Polisil TG 500 potem tynkuje szczotkom KÖSTER NB 1, ale co potem ja mam problemy dziurę 5cm na 5cm porządnie zagipsować ): Rolkom można tylko równe powichrzenie tynkować. Robisz basen z oknami? Kup zwykłą zaprawe tynkarską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 01.07.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Prostym i tanim rozwiązaniem będzie przyklejenie płyt G-K, technologia dla hobbysty, tynkowanie wyga duuużej wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 02.07.2013 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Artur-69 co to są płyt G-K ? gti11 basen to ja mam kilka razy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 03.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Płyty G-K to gips karton, jak masz problemy przez zalewanie to odpada, na pewno przydało by się skutecznie spowodować nie zalewanie budynku, ale jak siła wyższa, to trzeba przemyśleć, jak już odgrzybisz i zaimpregnujesz, to albo tynkujesz, albo zrobisz oddzieloną nienasiąkliwą ścianę, po ewentualnym zalaniu, zamoknie mur a nienasiąkliwa oddzielna ścianka przyklejona na placki lub zamontowana na stelażu będzie sucha, są na rynku podobne kształtem do płyt G-K płyty z materiałów nienasiąkliwych, niestety nie najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 04.07.2013 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 gips karton już miałem a płyty z materiałów nienasiąkliwych rzeczywiście nie najtańsze, w moim przypadku około 80000 zł. tylko materiał. Postanowiłem ze nie będę sobie głowy zawracał tynkowaniem, dam drewnianą boazerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.07.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Tak się zastanawiam ( mogę się mylić) czy boazeria to dobre rozwiązanie? to też trzeba zaimpregonować odpowiednio i zabezpieczyć przed wilgocią... no i sam materiał nie będzie też tani.... jeśli drewno złapie wilgoć i zacznie schnąc to je poskręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 04.07.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 na jednej ścianie miałem boazerie. Jak jest powódź to dom mam dobrze zabezpieczony przed wodom ale nie przed wodom gruntową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 05.07.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ja bym się w takim razie zastanowił nad zrobieniem porządnej hydroizolacji.... wiem ze to spory koszt ale w przeciwnym razie woda zniszczy Ci dom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 05.07.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ten dom ma ponad 200 lat i tu już nic nie pomoże, ściany majom 1 m grubości. 50 lat temu zostały obmurowane częściowo cegłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 08.07.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 skoro ściany maja metr grubości - to tym bardziej szedłbym do wykonania hydroizolacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts