mary 30.04.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 mam problem z wykonawcą na budowie. wygląda na to, że porzucił moja budowę mimo umowy i wzietej zaliczki. Czy moge jakoś dochodzić swoich praw, aby dokończuł to co zaczął (III etap stanu surowego, zresztą są błędy w konstrukcji dachu, na szczęście niewielkie). W umowie mam zapisane, że za odstąpienie od umowy z własnej winy grozi kara finansowa. Czy jest realna szansa dochodzić roszczeń w sądzie? Dodam, że ten "fachowiec" to wyjątkowa szuja, oszukiwał nas na materiałach, przeciągał terminy, ciągle wymyślał bajeczki jak do skarbówka ciśnie. Najgorsze jednak, że nie płacił swoim pracownikom (zatrudniał na czarno), mówiąc, że inwestorzy zalegają mu z zaplatą .Czysty koszmar. Byłoby super gdyby taka pseudofirma budowlana zniknęła zrynku. Szkoda innych. Czy ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 30.04.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 moze wiec lepiej niech nie kończy, a postaraj sie wywalczyc tylko zapłate kary umownej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 30.04.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Powinieneś podać nazwę firmy by innych przestrzec!!!Zauważ nasze dobro drobnych ciułaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 30.04.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Mary.Podaj co to za firma aby inni się nie nabrali. Jak nie szanują umów, to należy ich eliminować aby nie oszukiwali innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 30.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Pewnie,że tak, podaj jego dane. Niech Cię pozwie do sądu za zniesławienie, w to Ci graj. Szybciej dostaniesz swoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 30.04.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 no wlasnie jak nazywa sie ta firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 30.04.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Proponuję zacząć od wysłania listu poleconego ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru o treści: " W związku z niedotrzymaniem warunków umowy...( tu paragraf umowy) żądam dokonania wpłaty kary umownej w wysokości.... w terminie 7 dni ,tj. do dnia... ( dzień wpłaty na konto). Równoczesnie stwierdzam iż z dniem dzisiejszym umowa przestaje obowiązywać. Z poważaniem..." Jeśłi masz w umowie jakieś zastrzeżenia gwarancyjne, to równiez to trzeba zazanczyć przy informacji o rozwiązaniu umowy. Facet oczywiście to zleje, ale zgodnie z prawem dostarczone. I jak pójdziesz do sądu, nie zarzucą Ci, że nie wykorzystanow wszystkich polubownych dróg rozwiązania konfliktu.Pozdrawiam i trzymam kciuki.ryb_ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 30.04.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Proponuję zacząć od wysłania listu poleconego ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru o treści: " W związku z niedotrzymaniem warunków umowy...( tu paragraf umowy) żądam dokonania wpłaty kary umownej w wysokości.... w terminie 7 dni ,tj. do dnia... ( dzień wpłaty na konto). Równoczesnie stwierdzam iż z dniem dzisiejszym umowa przestaje obowiązywać. Z poważaniem..." Jeśłi masz w umowie jakieś zastrzeżenia gwarancyjne, to równiez to trzeba zazanczyć przy informacji o rozwiązaniu umowy. Facet oczywiście to zleje, ale zgodnie z prawem dostarczone. I jak pójdziesz do sądu, nie zarzucą Ci, że nie wykorzystanow wszystkich polubownych dróg rozwiązania konfliktu.Pozdrawiam i trzymam kciuki.ryb_ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 30.04.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 mam problem z wykonawcą na budowie. wygląda na to, że porzucił moja budowę mimo umowy i wzietej zaliczki. Czy moge jakoś dochodzić swoich praw, aby dokończuł to co zaczął (III etap stanu surowego, zresztą są błędy w konstrukcji dachu, na szczęście niewielkie). W umowie mam zapisane, że za odstąpienie od umowy z własnej winy grozi kara finansowa. Czy jest realna szansa dochodzić roszczeń w sądzie? Dodam, że ten "fachowiec" to wyjątkowa szuja, oszukiwał nas na materiałach, przeciągał terminy, ciągle wymyślał bajeczki jak do skarbówka ciśnie. Najgorsze jednak, że nie płacił swoim pracownikom (zatrudniał na czarno), mówiąc, że inwestorzy zalegają mu z zaplatą .Czysty koszmar. Byłoby super gdyby taka pseudofirma budowlana zniknęła zrynku. Szkoda innych. Czy ktoś miał podobny problem? Zasada pierwsza. Nie dawać zaliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata-boder 30.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 No moze ta zasada nie jest az taka dobra, jezeli jest umowa i dostaje sie pokwitowanie wplaty zaliczki to czemu nie, u mnie przy remoncie poddasza wykonawca pobral zaliczke i w umowie byl wymieniony sposob zaplaty za prace. za zaliczke dostalam oczywiscie potwierdzenie wplaty. Dostal takze na material, i rozliczal sie z faktur ktore bral na siebie, i wypisywal swoje z taka znizka jaka dostawal. I jestem zadowolona z wykonanej pracy:) i z tego co tak czytam, to zycze aby takich wykonawcow bylo o wiele wiecej:) pozdrowionka i dobrego rozwiazania problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mary 30.04.2004 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Dzieki wszystkim za porady! teraz to ja też jestem mądra po szkodzie. facetowi dobrze z oczu patrzyło, czas leciał (pażdziernik), obiecywał, że zakończy do końca listopada. Kto naiwny, ten głupi. hoć przyznam, że dotad nie spotkałam sie z takim poziomem dyletanctwa jak w przypadku tegoż "fachowca". Podaje jego dane" Dariusz Kliczkowski, firma Profil z Gorzowa Wlkp." Aha, wzór umowy z wykonawcą został wzięty z Muratora (i cale szczeście, bpo jest podstawa do pociągnięcia go do odpowiedzialności). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mary 30.04.2004 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Dzieki wszystkim za porady! teraz to ja też jestem mądra po szkodzie. facetowi dobrze z oczu patrzyło, czas leciał (pażdziernik), obiecywał, że zakończy do końca listopada. Kto naiwny, ten głupi. hoć przyznam, że dotad nie spotkałam sie z takim poziomem dyletanctwa jak w przypadku tegoż "fachowca". Podaje jego dane" Dariusz Kliczkowski, firma Profil z Gorzowa Wlkp." Aha, wzór umowy z wykonawcą został wzięty z Muratora (i cale szczeście, bpo jest podstawa do pociągnięcia go do odpowiedzialności). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 01.05.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 A nie zauważyliście, że w tym roku jakoś trudniej o wykonawców. Na zachodzie kraju cokolwiek ich wymiotło. Jedni już wyjechali a inni siedzą na walizkach gotowi do wyjazdu w poszukiwaniu pracy na zachodzie. Są pewni, że tyle się tam buduje, że dla wszystkich starczy roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.05.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 mam problem z wykonawcą na budowie. wygląda na to, że porzucił moja budowę mimo umowy i wzietej zaliczki. ..... Zasada pierwsza. Nie dawać zaliczki. Hmmm...... niestety, na swoim podworku nie moge nie brac od klienta zaliczki - musze ja producetowi odprowadzic. Jeden raz odstapilem od tej zasady - okna nietypowe - wykonane na wymiar do domku i co sie okazalo jak przyszlo do montazu? klient sie rozmyslil nie informujac mnie o tym na czas i zamiast PVC zamowil za namowa zony drewno - a ja przez kilka lat bujalem sie z oknami ktore de facto zakupilem za wlasne pieniadze. Tak wiec roznie to z tym bywa Ale faktem jest ze zerujacych na zaliczkach jest dosc duzo i chyba tylko naglasniajac ich mozna ten proceder lekko zmniejszyc - wyeliminowac niestety sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berbec123 21.06.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 To Samo robi teraz w Borgsdorf kolo Berlina,powiela ten sam scenariusz w stosunku do ludzi,OSTRZEGAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolwajs 21.06.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No niestety wiele film może tak nas naciąć, Zawsze można wystawić jej złą opinie w internecie, tam gdzie się reklamują lub posiadają wpisy w katalogach budowlanych. Jak zobaczą wielość złych wpisów i chcą się cenić to się zgłoszą. Ogólnie wzięli zaliczkę zgłoś na Policje - na wielu takie coś działa - Kwestia czy zaliczka pokryła to co zrobili czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz plichowski 14.08.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 ostrzegam Panstwa przed tym Panem, jak zauwazyl przedmowca, pan Kliczkowski przeniosl dzialalnosc do Niemiec...w przeciagu ostatnich 2 msc znowu oszukal kilka osob... Zlodziej nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts