sadek125 30.06.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Moja sytuacja wygląda następująco. Kupiłem działkę na której stoi słup prawie dokładnie tam gdzie ma stać dom. Złożyłem wniosek do ZE o usunięcie kolizji (oczywiście na mój koszt). ZE wydał warunki ale nic konkretnego. Po wizycie w ZE dowiedziałem się, że sąsiad złożył wniosek o zwiększenie mocy, a ZE energetyczny w związku z tym ma przebudowywać cały odcinek linią podziemną , oczywiście mój słup idzie do likwidacji. Moje pytanie brzmi jaki powinien być mój następny krok. Wniosek do ZE o wydanie warunków na przyłącze energetyczne? Dodam, że umowa między sąsiadem a ZE została już podpisana czyli pewnie teraz będzie projektant brał się do roboty, wiec chciałbym aby mnie od razu uwzględnił w planach. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 30.07.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Zadbaj o swój interes. Skoro sieć en miałaby być na Twojej działce to ZE będzie musiał uzyskać na to Twoją zgodę cele złożenia oświadczenia o dysponowaniu nieruchomością na cele budowlane.Do ZE możesz wystąpić o przyłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts