zuzinka 02.07.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witam, stoję przed wyborem dachówki podoba mi się płaska lub półpłaska, dach jest czterospadowy z trzema lukarnami. Co radzicie z własnego doświadczenia, jaką firmę doradzacie ? Dzięki wielkie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.07.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) Najpierw okreśł sobie ILE chcesz wydać na dachówkę, to Ci zdecydowanie ułatwi życie I czy masz zayfanie tylko do ceremiki, czy także do betonu U mnie miał być Tegalit z Braasa, ale im bliżej zakupu tym mniej mnie przekonywał. Teraz Brass ma betonową Tevivę, która bardziej mi się podoba i może bym się skusił... Póżniej zaczàłem oglądać dachówki płaskie Koramica, Nelskampa i choć były jeszcze w moim zasięgu cenowym, to zacząłem mieć wątpliwości, czy przy dachu 30st pokażą swoją krasę. I w końcu zainteresowałem się dachówkami reńskimi wg Twojej nomenklatury "półpłaskimi". Wybrałem Reform 11 firmy Bogener (wchodzi teraz wskład Koramica) i jestem zadowolony z efektu wizualnego. Edytowane 2 Lipca 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 08.07.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 My chcielibyśmy położyć taką dachówkę, dowiemy się jaka to lub poszukamy podobnej:) http://www.mkk-budownictwo.pl/images/phocagallery/Wykonane/thumbs/phoca_thumb_l_big2-03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzinka 08.07.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dzięki za podpowiedź, tylko najpierw musiałabym widzieć tą dachówkę na żywo u kogoś na dachu, już mam mętlik w głowie.Dziś oglądałam też dachówki z Creatona, wszyscy bardzo chwalą icg jako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzinka 08.07.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dzięki za podpowiedź jednak wcześniej musiałabym ją zobaczyć na dachu, mam już taki mętlik. Dziś też oglądałam dachy z Creatona, płaska Domino jest tu dla mnie za droga, a co sądzisz o Tondachu Figaro Deluxe płaska produkowana w Austrii ?Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.07.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Tondach, to zakłady ma chyba w Czechach, choć być może Figaro robią w Austrii.Dachówka, jak dachówka, z płaskich ceramicznych na pewno najtańsza.W Lubarze mają sporą wystawę dachówek. Jest i Figaro, a obok niego Braas Turmalin - można sobie porównać. Chyba jeszcze Erlus Linea i Koramic Actua, która mnie podoba się najbardziej. Edytowane 9 Lipca 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 09.07.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zuzinka , ja Ci już współczuję Wybór dachówki to strasznie trudna sprawa:rolleyes: Przechodziłam przez to w zimie . Najlepiej jakbyś sobie pojeździła i pooglądała tu i tam . Gdzie to możliwe to kup sobie po jednej sztuce bo koszt niewielki ( rzędu 5 - 6 zł) a będzie Ci łatwiej porównać . Daj sobie wycenić różne firmy i wzory , to pomoże Ci w wyborze zaręczam;) U mnie podobanie i budżet w ogóle się nie równoważyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.07.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Patrząc z perspektywy czasu wybór dachówki to bułka z masłem - jak się to porówna z wyborem okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 09.07.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Patrząc z perspektywy czasu wybór dachówki to bułka z masłem - jak się to porówna z wyborem okien Ano tak:) , a im dalej w las tym więcej drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 12.07.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 no może i wybór dachówki to bułka z masłem w porównaniu do okien, ale ja się strasznie przy tym dachu męczę. Nie wiem nawet jaki mi się kolor podoba, nie mówiąc już o różnych firmach. Nie wiem na co patrzeć, co jest w dachówce ważne. Nie chcę np antracytu jeśli muszę za niego drożej dużo zapłacić niż za np ceglany, który też mi się trochę podoba. Zazdroszczę wam, że macie 2-3 dachówki do podjęcia decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 12.07.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) ...... ale ja się strasznie przy tym dachu męczę. Nie wiem nawet jaki mi się kolor podoba, nie mówiąc już o różnych firmach. Nie wiem na co patrzeć, co jest w dachówce ważne. Nie chcę np antracytu jeśli muszę za niego drożej dużo zapłacić niż za np ceglany, który też mi się trochę podoba. Zazdroszczę wam, że macie 2-3 dachówki do podjęcia decyzji. My też się męczyliśmy:yes: każdy musi przez to przejść , nie ma wyjścia . To nie jest tak że od razu wybieraliśmy z dwóch czy trzech rodzajów. Dwa , trzy rodzaje to nam zostały po przepatroszeniu wszystkiego co jest dostępne:rolleyes:. Od wyboru koloru dachu zależy potem reszta ( okna, drzwi, brama, elewacja itp ) , żeby to wszystko razem fajnie wyglądało. Edytowane 12 Lipca 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_krzychu 25.08.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Może komuś się przyda u góry od lewej Meyer Holsen Piano (Schieferschwarz, czern łupkowa) Koramic Actua (kolorów nie pamiętam ) Creaton Domino dół: Koramic Actua (błyszczący) Tondach Figaro Deluxe (błyszczący) I mój dach z MH Piano. Jestem bardzo zadowolony z efektu. Dachówki oddam w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesiak1719509854 26.08.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ładny ten twój dach z MH Piano wyszedł - gratuluję efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 06.09.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Twój dach wygląda bardzo dobrze, ciekaw jestem jak wyszła cena PIANO vs. ACTUA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ken 07.09.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Krzychu...powiedz, ile płaciłeś za 1m2 MH Piano?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_krzychu 09.09.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Tu macie więcej info http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209906-projekt-ABRA-i-ABRA-2-pracownia-ARCHETYP/page5 Actua chyba była droższa, domino minimalnie droższe. Ale pewnie zależy od firmy sprzedającej. Szczerze to nie pamiętam Edytowane 9 Września 2013 przez _krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom2357 07.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Moim zdaniem nie trzeba od razu kupować po kilka dachówek, żeby porównywać ani kupować w ciemno. Przecież hurtownie mają na stanie zawsze wystawki, albo "próbki" i tam też coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Wystawki, albo próbki często wyglądają lepiej, niz to, co przyjeżdża na budowę. Warto mieć dachówki na budowie, ustawic je sobie pod takim kątem, pod jakim będą leżeć, sprawdzić odcień, przyrównać do rynien, oklein okien, itp. Niektórzy na koniec przeprowadzają crash testy wytrzymalościowe, choc akurat to to uważam za przesadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeltyn 14.10.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Polecam dachówki firmy Braas. Moim zdaniem wyglądają przepięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia111 16.10.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 fotohobby ma racje, ważne jaki odcień ma dachówka, i pod jakim kątem lezy, czasami zupelnie inaczje wygląda na zdjęciach nawet próbkach, niż połozona w calości na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts