marek_czeczot 21.10.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 fotohobby ma racje, ważne jaki odcień ma dachówka, i pod jakim kątem lezy, czasami zupelnie inaczje wygląda na zdjęciach nawet próbkach, niż połozona w calości na dachu U mnie był podobny dylemat - oglądanie w składzie budowlanym to nie to samo co oglądanie gotowych realizacji na dachu... Nam chodziło o konkretne realizacje z dachówek Wienerbergera - najlepiej przejść się po nowych osiedlach domów jednorodzinnych i zagadać z właścicielami, jak już namierzycie taki dach, o jaki wam chodzi. Metoda trochę inwazyjna, ale sprawdzona... Zawsze zostają też zdjęcia z realizacji całych połaci dachowych - akurat wienerb... ma takich fot u siebie mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekk410 22.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Widze że kolega miał podobną metode wyboru dachówek ja osobiście miałem szczęście że znajomy dekarz zabrał mnie na kilka swoich i kolegów z branżzy budów i miałem okazje zobaczyć różne achówki na róznych etapach pokrycia i pogadałem sobie z samymi właścicielami jak i robotnikami którzy to kładli i wybór padł na braasa, nie był to łątwy wybór ale jak na raize nie załuje bo wyglada bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Astonka 18.03.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 To prawda , ja mam dachówkę Brass Tegalit i wygląda ekstra. Tylko zwróćcie uwagę na palety. Ja zapłaciłam za palety- 18 sztuk 910 zł i nie chcą mi oddać kasy , bo twierdza ,ze te palety nie są do zwrotu. To jakiś wielki przekręt , w końcu kupowałam dachówkę a nie palety . N afakturze mam napisane ,że zwtot palet do 90 dni a tu echo. Jestem wściekła na Brassa z tego powodu , no chyba ,że to tak hurtownia ze mną pogrywa . Ktoś ma jakąś radę ? Czy z palet mam sobie zrobić łóżko? Bo to chyba ostatnio modne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.03.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Oczywiście, że to hurtownia sobie pogrywa, nie daj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pollo_loco 12.04.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Widze że kolega miał podobną metode wyboru dachówek ja osobiście miałem szczęście że znajomy dekarz zabrał mnie na kilka swoich i kolegów z branżzy budów i miałem okazje zobaczyć różne achówki na róznych etapach pokrycia i pogadałem sobie z samymi właścicielami jak i robotnikami którzy to kładli i wybór padł na braasa, nie był to łątwy wybór ale jak na raize nie załuje bo wyglada bardzo ładnie A po co oglądałeś dachówki na różnych etapach pokrycia? Mnie się wydaje, że na każdym etapie konkretna dachówka wygląda dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.03.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dawno już ten temat nie był poruszany. Stoję przed wyborem płaskiej dachówki. Po obejrzeniu kilku mam 3 typy. Nr 1 : Erlus Linea, nr 2: RuppCeramika Turmalin i nr 3 (półpłaska) Creaton Optima. Wszystkie antracyt. Czy macie jakieś obserwacje? A może wybrać betonową Braas Tegalit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek__ 12.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Proszę o podpowiedź - jakiej firmy są te dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.03.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Jacek - Actua 10 Kormica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek__ 24.03.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Jacek - Actua 10 Kormica Dzięki, ale chyba jednak to nie actua. Trochę inne gąsiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 20.05.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ja tez się przymierzam do płaskiej MH Piano. Sporo dobrych opinii o nich krąży choć chyba droższa od innych. Widziałem gdzieś ok 6,7 a chyba 15 na m2 wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 22.05.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 wg mojego wykonawcy ceramiczne płaskie nie wyglądają po ułożeniu tak dobrze jak betonowe płaskie (nie są idealnie płaskie) wg mojej subiektywnej oceny te z połyskiem są paskudne sam mam matowego tegalita grafitowego, rozważałem też tańszą teviva, ale po oglądnięciu na żywo skutecznie się wyleczyłem polecam zobaczyć na żywo u kogoś na dachu a nie tylko w hurtowni czy necie ! na priv mogę wysłać fotki jak coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 22.05.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Poproszę perę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuhajbej 22.05.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Bardzo proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 22.05.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 22.05.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Nie wiem dokładnie dlaczego, ale mi mówiono, że dachówki cementowej unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 23.05.2016 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dachówki betonowe/cementowe są najczęściej polecane przez firmy wykonawcze bo są tańsze od ceramiki i mogą dać wyższą marżę do sprzedaży. Ile razy rozmawiałem z przedstawicielami różnych producentów, czy doradców z hurtowni budowlanych to każdy jeden mówi że lepsza będzie tańsza dachówka ceramiczna niż droższa betonowa.U mnie ostatecznie wybór padł na Reform 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 01.06.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) MH Piano głęboka czerń Edytowane 1 Czerwca 2016 przez CZARNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ted.zapatta 03.12.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Jestem dekarzem. Nie rozumiem po co takie dywagacje. Dachówki płaskie ceramiczne antracytowe sprzedaje cegielnia bezpośrednio dekarzom lub klientom za 39,99 brutto za m2. W składzie dachowym zapłaciłbym 45 netto za mkw. Ja zapłaciłem parę tysiaków mniej na całym dachu. Przywieźli pod dom z pocałowaniem ręki. Palety bezpłatne. Transport gratis. Kupuje się przez internet. Kontakty do handlowców można znaleźć na serwisach ogłoszeniowych lub aukcyjnych. Polskojęzyczni. Kupuję tak od pół roku. załączam zdjęcie dachówki Reńskiej i Płaskiej. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez ted.zapatta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.12.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Jestem dekarzem...[ATTACH=CONFIG]402317[/ATTACH] Jesteś dekarzem? Tak rozmierzyłeś dach? Nie wypisuj dyrdymałów, że producent dachówki sprzedaje dachówkę bezpośrednio inwestorom czy nawet dekarzom. A no jaki dekarz takie wpisy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts