hokejgk1 02.07.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witam, tak się składa że z instalacji jestem , jedynie tylko co wyczytałem i zobaczyłem. Chce kupić rury do kanalizacji podposadzkowej d domu jednorodzinnego, na pewno będzie to producent WAVIN. Stoje tylko przed wyborem jakiej rury kupić w ofercie producent ma 2 typy: Scianka lita i spieniona, na dodatek te ze ścianką spienioną występują grubości scianki 3.2, 4.0, 4.7. Najlepsze że instlator mówi że jak biore z Wavina to moge brać te szare że dadzą rade bo są dobrej jakości ale czy warto oszczędzać w tym miejscu. Ja skłaniałem początkowo się do zakupu Litych jednak cena troche odstrasza i może te spienione ze scianką 3.2 wzupełności wystarczą (tak uważa sprzedawca w sklepie), A najlepsze że zalecają stosowanie rur czerownych-żułtych a wszystkie poniżej 110 występują tylko jako szare ... kłaść i się nie martwić ? Mam również pytanie ponieważ instalator chce ułożyć od pionu kanalizacyjnego (tą głowną rurę do której bedzie wszystko wpadać po drodze) włożyć fi 160 czy to nie przesada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 02.07.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 przesada z tym wyborem rur nigdy nie spotkałem sytuacji by plastikowa rura kanalizacyjna miała jakiś problem ze względu na materiał, za to co do średnicy to instalator ma rację 160 główny pion to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts