obpi 02.07.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Wiem, ze temat ocieplenia poddasza byl walkowany miliony razy, ale jakos nie trafilem na odpowiedzi na kilka pytan. Planuje sam ocieplac poddasze i zastanawia mnie kilka drobiazgow: 1. Oswietlenie - o ile nie widze problemu z lampami wiszacymi, to zastanawia mnie jak rozwiazujecie wszelkiego rodzaju oswietlenie wpuszczane w sufit. Czy sufit w takim przypadku jest opuszczony nizej tworzac szpare miedzy izolacja a plyta GK? Jak na takie oswietlenie i wytwarzane przez nie cieplo reaguje folia paroizolacyjna? 2. Sufity "urozmaicone" - lepszego okreslenia jakos nie moge znalezc Chodzi mi o wszelkiego rodzaju osdobne nierownosci robione z plyt GK lub glebokie obudowy duzych lamp wpuszczanych (np. http://halogen.pl/images/45764d930f8b3150e933b4ef0201c46d.jpg) 3. Tasmy led na krawedzi sufitu - jak rozwiazujecie sufit, ktory konczy sie 5-10 cm od sciany, tak zeby w powstalym zaglebieniu umiescic tasme led? 4. Laczenie plyt - z tego co wiem plyty GK powinny sie laczyc na profilu, tak zeby obydwie krawedzie byly przykrecone do tego samego proflu. Czy tak faktycznie jest? A jesli tak to co z laczeniem pionowym (zakladam ze stelaz jest tylko poziomo). Na razie tyle mi przyszlo do glowy, ale pewnie pojawi sie jeszcze kilka pytan Bede wdzieczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obpi 03.07.2013 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Nikt sie nie pokusi o odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S 29.07.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Może warto skonsultować to na miejscu z fachowcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts