merlin 01.05.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Moje pytanie parkietu przemysłowego IPE (LAPACHO). Mam zamiar położyć go w salonie o powierzczni 18 m kw., w bloku. Budowany blok w latach 80 wielka płyta. Czy wytrzyma podłoga, jaki jest ciężki ten parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.05.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Moje pytanie parkietu przemysłowego IPE (LAPACHO). Mam zamiar położyć go w salonie o powierzczni 18 m kw., w bloku. Budowany blok w latach 80 wielka płyta. Czy wytrzyma podłoga, jaki jest ciężki ten parkiet. podloga napewno wytrzyma nie ma obawy, a ze jest ciezki to fakt 1m2 IPE = ok. 1,5m2 buka a wiec ok. 22 kg/ m2 IPE +- 2 kg. zalezy naturalnie jak jest gr. IPE ja liczylem dla gr. 22 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 01.05.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 a co by miało nie wytrzymać???????? wszyscy moi znajomi maja parkiety w mieszkaniach w blokach zarówno w nowszym jak i bardzo starym budownictwie (kamienice). Nie ma obaw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lhd 07.05.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Czy strop wytrzyma tez bym sie nie obowial. Ipe jest co prawda ciezkie ale ciezar rozkladasz rownomiernie na stropie. Masz przeciez w mieszkaniu meble i inne ciezkie przedmioty w ich przypadku nacisk dziala punktowo lub moze lepiej miejscowo i strop wytrzymuje wiec: NIE MA PROBLEMA. Ja doradzam ci raczej abys zwrocil uwage wykonawcom podlogi na sprawdzenie jakosci wylewki. W wielkich plytach to nie byla mocna strona mieszkana, wytrzymywala wykladziny typu lentex ale tu ukladasz egzotyk na szczescie drobne elementy jakim jest przemyslowka ale to zawsze drewno. Sam mozesz sprawdzic biorac gwozdzia stalowego i probujac podloge zarysowac. Jesli bedzie sypala sie jak piach to trzeba bedzie cos wykombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts