Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z brodzikiem

andrzej1984

Recommended Posts

witam

'

mam taki problem zamontowałem brodzik o zalaniu go woda okazało się ze woda nie spływa sprawdzam rure fi 50 a na kolanku zapchane zaprawa posadzkową jak mi robili wylewkę musiało im coś tam wlecieć przepchałem to woda spływa już lepiej ale po podłączeniu pralki woda z pralki wraca do brodzika i z brodzika bardzo wolno spływa woda co może być nie tak

większa ilość zaprawy w rurach, bierz tych ekspertów niech czyszczą całą kanalizację a jak się nie da to wymiana na nową

zawołam ich i jak im udowodnię że to oni będą się wypierać że to np płytkarze a po za tym nie moge sobie pozwolić na wymiany kanalizacji bo mam już płytki podłogówkę i całe wyposarzenie w łazience bo już mieszkam w domku

Bez problemu odróżnisz, czy rury są zapchane wylewką czy klejem do glazury, jedno od drugiego różni się znacznie.

Stawiałbym raczej na wylewkarzy, bo przy wylewkach zapaprać otwartą i nieosłoniętą rurę nie problem, a glazurnik musiałby chyba zrobić to celowo i złośliwie.

A swoją drogą... wylewkarz, który widząc otwartą rurę, nie zatka jej choćby kawałkiem worka po cemencie to ostatnie bydle nie fachowiec, ale podziwiam też inwestora za niefrasobliwość...

J.

Mnie na budowie nie było jak oni robili wylewki a jak im przypominałem by nie zapchać kanalizacji to powiedzieli że wiedzą co robić na szczęście siła pralki przepchała to co po rozkruszeniu stanęło i teraz tak spływa że chce wciągnąć razem z wodą teraz tylko jeszcze udrożnić górę