william7 04.07.2013 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam, mam błachy problem, jednak nie wiem od czego zacząć naprawę. Mam 12 letni kompakt Cersanit, po spuszczeniu wody zbiornik się napełnia poźniej zawór odcina wodę i jest ok. Po kilku minutach woda ze zbiornika zaczyna uchodzić do wc i potrafi lać się całą noc średnią strużką. Po odcięciu wody przy pełnym zbiorniku przestaje cieknąć. Moje laickie pytanie co wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 04.07.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Zawór odcinający (pływakowy) wewnątrz zbiornika.Prawdopodobnie "nie trzyma" i woda wylewa się przez przelew awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william7 04.07.2013 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Hmn, na to wychodzi że chyba uszczelka nie trzyma. Znalazłem jeszcze podpowiedź że można sprówbowac wyrególowac pływak żeby wcześniej odbijał. Tak wygląda mój pływak zintegrowany z zaworem. Czy tą całą część można zakupić oddzielnie? Ewentualnie jak wyrególowac pływak? Nie widze żadnej śruby regulacyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelixx 04.07.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Zaznaczyłem na Twoim zdjęciu śrubę regulującą zanurzenie pływaka. Kręcąc w lewo obniżasz poziom wody w spłuczce, a w prawo podnosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william7 05.07.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Sukces Otoź zawór był tak zarośnięty kamieniem, że śruba regulacyjna w ogóle się nie kręciła. Za 13 zł kupiłem nowy zawór napełniający i w 5 minut wymieniłem. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts