dziubek23 04.07.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam Wszystkich! Mam pytanie odnośnie zabezpieczenia kotła czy jest wogóle sens i jesłi tak to czym. Piec przerobiony miałowiec palnik Brucer z nową dyszą. Problem poniżej palnika było troche syfu potrzymałem wysoką temperature na piecu i syf zszedł ale jest tam rdza i zastanawiam się czy jest sens tą rdze jakoś zamalować lub inaczej zabezpieczyć akurat mam palnik na wierzchu bo pale drewnem a jeśli jest sens to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubdab 04.07.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Rdza tak łatwo nie schodzi, więc lepiej ją zostaw w spokoju, żeby pieca nie uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 04.07.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Rdza tak łatwo nie schodzi, więc lepiej ją zostaw w spokoju, żeby pieca nie uszkodzić Ale piec jest zdrowy tylko jest rudy trochę i myślę czy może to pomalować farba czy nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.07.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ale piec jest zdrowy tylko jest rudy trochę i myślę czy może to pomalować farba czy nie ma sensu? W każdym gdzieś tam coś znajdziesz. Jak palnik masz wyciągnięty to dobry dostęp i możesz to wykorzystać. Przetrzeć dobrze drucianą szczotką i zababraś Kortaninem, to taki odrdzewiacz, wiąże się z rdzą i dobrze zabezpiecza. Ogniska korozji po zastosowaniu tego preparatu zrobią się czarnego zabarwienia, dobrze jest też tym pomalować zasobnik od wewnątrz jak farba się zedrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubdab 05.07.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Ale piec jest zdrowy tylko jest rudy trochę i myślę czy może to pomalować farba czy nie ma sensu? ja się na piecach słabo znam, dlatego zamawiam ekipę. biorą stówkę lub dwie, ale zrobią porządnie, szczególnie, jesli nowy nie jest ja mam kocioł kellera i zawsze zamawiam chłopaków, szkoda sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts