Jaross 04.07.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam, mam pytanie czy ktoś posiada wzór protokołu odbioru instalacji centralnego ogrzewania (potrzebne do odbioru domu) Mój instalator co mi montował c.o. podpisze mi tylko potrzebuję wzór jak ma to wyglądać fachowo żeby nie trzeba było poprawiać i tracić czasu.Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.07.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Nie jest potrzebny żaden protokół odbioru.Możesz powiedzieć ,że nie będzie C.O. tylko farelkiOdbiorowi podlega to co w pozwoleniu na budowę.A domyślam się ,że nie miałeś projektu instalacji C.O.A jak miałeś to instalator nie posiadający uprawnień budowlanych nie jest uczestnikiem procesu budowy.Oczywiście ty jako inwestor powinieneś zrobić próbę szczelności ,ale to tylko do rozliczenia roboty z instalatorem (to też trzeba umieć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 10.07.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam, instalator który robił mi centralne przywiózł mi wypełniony protokół odbioru C.O. i wod-kan razem z kserokopią uprawnień do wykonywania tego typu prac. I na 100% potrzebne to jest do odbioru budynku w Mikołowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 w Radzyminie nie jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts