Moris14 05.07.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Na początek powiem że przeglądałem forum ale odpowiedzi jakie znalazłem są niewystarczające. Chcę zrobić od nowa posadzkę w łazience, zgodnie z aktualnymi normami. Łazienka jest mała 160cmx210cm znajduje się w starej kamienicy.Nie wiem co jest pod spodem. Obecna ma dużo nierówności, ubytków itp. W grę wchodzi ewentualnie położenie na obecną folię i wyrównanie samopoziomującą. Jest problem będę robił to po raz pierwszy i nie mam o tym pojęcia ( zlecanie innym nie wchodzi w grę)Jaka jest kolejność od A do Z jeżeli chodzi o posadzkę? Jakie grubości warstw, co pod spód aby nie było wilgoci itp? proszę o podpowiedzi dla laika w tym temacie, ewentualnie namiary na opis tego tematu.Dodam że na posadzce mam zamiar położyć kafelki. Może ewentualnie elektryczne ogrzewanie podłogowe jednaj nie wiem czy ma to sens sporą część łazienki zajmie kabina. WS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 05.07.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Na folii robimy wylewki od 40mm (od 35mm na dobrych cementach). Wszystko poniżej czy wyrównanie, czy samopoziom ma być związane z podłożem.Posadzkę ( i "mokre" ściany) izolujesz folią w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris14 07.07.2013 00:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 ok wszystko jasne - dziękia gdyby skuć starą posadzkę na drewnianych legarach położyć płytę osb(grubą w jednym kawałku) na to jakaś izolacja klej, płytki i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 07.07.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Kładzenie płytek i izolacji na drewnie jest możliwe, ale wymaga lepszych klejów, gruntów i izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts