Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

taśma Soudal na zamontowane okna

Recommended Posts

Witam

bwojtek - jeżeli masz coś do mojej osoby do zapraszam do powiedzeni mi tego prosto w oczy, a za artykuły czy inne publikacje gdzie ktoś będzie przytaczał moje słowa w sposób bardziej lub mniej udolny odpowiadać nie będę.

pozdrawiam

To jest artykuł reklamowy twojej firmy. Pojawiasz się w nim z imienia i nazwiska. I uważasz, że nie masz z nim nic wspólnego?

Nie mam nic do twojej osoby. Mam alergię na wszelkie fałszywe i kłamliwe reklamy. A ty właśnie w takim procesie uczestniczysz. Przykre :(

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

To jest artykuł reklamowy twojej firmy. Pojawiasz się w nim z imienia i nazwiska. I uważasz, że nie masz z nim nic wspólnego?

Nie mam nic do twojej osoby. Mam alergię na wszelkie fałszywe i kłamliwe reklamy. A ty właśnie w takim procesie uczestniczysz. Przykre :(

no cóż poradzę ? jak będziesz w tak samo gorliwy sposób naznaczał jak to nazwałeś " fałszywe i kłamliwe reklamy" we wszystkich artykułach jakie pojawiają się na portalach branżowych to chwała Ci - proponuję zacząć od zaraz w tej samej kolumnie :) no tak ale tam się nikt nie podpisał :)

Pozdrawiam

Edytowane przez MMichal

jako osoba zwizana z branżą okienną o tyle że mam w mieszkaniu i domu okna muszę powiedzieć ze się czepiacie.. przeczytałem i jest tam wzmianka o wentylacji, i mnie raczej nie dziwi że na portalu "okiennym" wypowiada się czlowiek który sprzedaje/produkuje coś do okien i gada o tym czym a nie np. o wentylacji mechanicznej..

jako osoba zwizana z branżą okienną o tyle że mam w mieszkaniu i domu okna muszę powiedzieć ze się czepiacie.. przeczytałem i jest tam wzmianka o wentylacji, i mnie raczej nie dziwi że na portalu "okiennym" wypowiada się czlowiek który sprzedaje/produkuje coś do okien i gada o tym czym a nie np. o wentylacji mechanicznej..

Widać nie pojąłeś przekazu artykułu :(

odpowiedni układ folii czy innych uszczelniaczy powoduje odprowadzenie wilgoci z połączenia na zewnątrz budynku i tyle w temacie.

Hm... myślę, że odprowadzenie wilgoci z połączenia "powoduje" temperatura (osuszanie złącza przez odparowanie wilgoci), a odpowiedni układ folii jedynie umożliwia to odparowanie i sam z siebie temperatury nie zastąpi. Chyba dopiero teraz tyle w tym temacie.

właśnie chyba pojąłem.. a tu wyczuwam jakąś wewnętrzną branżową wojenkę/niechęć...

nie jest napisane że tylko ten czy inny sysyem, wzmianka o słabej wentylacji jest.. reszta chyba też grubsza się zgadza.. zresztą w 3 czy 4 akapitach ciężko zawrzeć jakieś kompendium

Edytowane przez _artur_
literówki

Artykuł stawia tezy:

Wchodzące w skład systemu taśmy zapewniają odprowadzenie nadmiaru pary wodnej z wnętrza budynku

BZDURA!

oraz "bardziej na okrętkę":

Wykorzystanie wysokiej jakości, nowoczesnego systemu uszczelnień połączenia okno-mur umożliwi długotrwałą i bezproblemową eksploatację stolarki okiennej. Dzięki skutecznej izolacji we wnętrzu będzie panować przyjemny dla domowników klimat, a ryzyko pojawienia się grzybów i pleśni zostanie ograniczone do minimum.

że ten system uszczelnień zapobiega pleśni i grzybów (w całym pomieszczeniu?).

Czyta sobie "Jasiek" taki tekst i od razu wie, że ten grzyb na jego lewej ścianie w kabinie prysznicowej to przez to, że przy montażu okna 3m dalej fachowcy nie zastosowali "nowoczesnego systemu".

Witam

Hm... myślę, że odprowadzenie wilgoci z połączenia "powoduje" temperatura (osuszanie złącza przez odparowanie wilgoci), a odpowiedni układ folii jedynie umożliwia to odparowanie i sam z siebie temperatury nie zastąpi. Chyba dopiero teraz tyle w tym temacie.

tak masz rację, odpowiedni układ folii czy innych uszczelniaczy "wyznacza kierunek przepływu" wilgoci a oczywiście czynnikiem twórczym jest temperatura.

bwojtek - skoro masz problem z szukaniem to zacytuję:

"Proponowany pakiet jest wyjątkowy szczególnie za sprawą folii ... o unikalnych właściwościach, która zamontowana w systemie ... pozwala na aktywne osuszanie złącza okiennego"

"Ta szczególna właściwość „aktywnego osuszania” nie dopuszcza do rozwoju szkodliwych grzybów i pleśni, które tworzą się na skutek ciągłego wykraplania się wilgoci w strefie izolacji oraz strefach przyokiennych – w ciepłych pomieszczeniach, na wychłodzonych powierzchniach."

Pozdrawiam

.... folii ... o unikalnych właściwościach.....
Jaka to unikalność?

MM czy nie widzisz, że Bwojtek mimo wszystko ma rację ? Pisanie tekstów marketingowych osiąga już szczyt głupoty. Wyśmialiśmy Leika z firmy Drutekst, teraz AB się podłożyła i obiektywnie rzecz ujmując powinieneś wziąć to na klatę a nie bez sensu bronić ogólnego wrażenia że dwu chlapnęło głupotę i dalej jest ona rozpowszechniana

Witam

Jaka to unikalność?

MM czy nie widzisz, że Bwojtek mimo wszystko ma rację ? Pisanie tekstów marketingowych osiąga już szczyt głupoty. Wyśmialiśmy Leika z firmy Drutekst, teraz AB się podłożyła i obiektywnie rzecz ujmując powinieneś wziąć to na klatę a nie bez sensu bronić ogólnego wrażenia że dwu chlapnęło głupotę i dalej jest ona rozpowszechniana

napisałem co myślę o tym tekście i koniec tematu, a jak atakujecie - i słusznie i tak Wojtek ma rację, takie artykuły są o kant d... roztrzaskać - ale ... róbcie to w stosunku do wszystkich, a nie tego zaatakujemy tamtego nie, pseudoreklamę uprawiają wszyscy i często w artykułach nazwiska pojawiają się bo właśnie "ładnie wygląda" :) i możecie nie wierzyć ale wpływu na to brak.

a co do unikalności i innych właściwości "osuszających" to zapytaj autora.

Pozdrawiam