Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
Witam wszystkich. po długich dywagacjach, przeliczeniach i ogladnięciu już dwóch takich gotowych z bliska i z daleka, padło na ten projekt. budowa już ruszyła-fundamenty gotowe, mury na końcówce. I zaczęło się - w projekcie jest mnóstwo nieścisłości, a to wymiary się nie zgadzają , a to brakuje porządnego zestawienia więźby, a to co innego. W sumie po wprowadzeniu niezbednych poprawek, przy zaufanym i fachowym kierowniku budowy i z dobrą - myślącą ekipą - prace się posuwają do przodu. Co do ogólnych kosztów budowy to na razie za wcześnie na jakieś konkretne kwoty, ale z wyliczeń mocno ostrożnie potraktowanych nie powinno być tak źle. Myślę, że wyliczenia Aleksandryty są mocno przesadzone. Mam przynajmniej taką nadzieję. Pozdrawiam fanów Kazimierza.

• 1 year później...
Tak żeście go nachwaliły, że aż podszedłam na stronkę go zobaczyć. A co wy chcecie od niego sama PROSTOTA i UMIAR. :wink:

Koszty inwestycji: 800 000-900 000 PLN, kto da więcej? :wink:

To zarcik czy naprawde kwoty podane na stronie Archipelagu sa oderwane od rzeczywistosci ?

kosztorys Archipelagu jest do kitu :(

Mój dom według nich miał kosztować do stanu zamkniętego (ale z podłogami itp) w materiałach 100 tys+22%

Teraz w stanie surowym otwartym materiały już kosztowały mnie ok 130 tys :(

Informacja u nich na stronie ma łapać naiwnych :evil: :evil: :evil:

Ja zaczynając budowę wiedziałem że to co piszą to bzdury ale nie wiedziałem że różnica będzie aż taka :o

pozdr