Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z plytkami i ich dymyciem

antinet

Recommended Posts

Mam na podłodze położone płytki Tubądzin Modern PUNK 1 - płytka podłogowa, charakteryzują się taka strukturą, do tego jest matowa

Majster kończy po woli roboę i chciałem je domyć i tutaj pojawia się problem

były myte juz dosłownie 10 razy, zaczynając od wody, poprzez specjalne detergenty skończywszy na wodzie z octem, ale cały czas problem jest - wychodzą białe plamy - pozostałość po remoncie, a nie były aż tak brudne

Nie możemy sobie z tym poradzić, aż podejrzewamy że należy się reklamacja może jest za mało szkliwa?

A może trzeba je umyć specjalnym środkiem dedykowanym do tych płytek?

Może tutaj ktoś podpowie ?

Wysłałem wiadomość do Tubądzina i czekam na odpowiedz, w sklepie podpowiedzieli właśnie wodę z octem, nawet kupiłem myjkę parową i nadal pojawia się ten nalot :(

zdjeciee.jpg

• 5 months później...
Reklamacja została uznana, ale ja nie chce się jeszcze poddać bo z dużo roboty z tym będzie.

Jakim płynem to zaimpregnować ?

A co to za MagicPad?

Hej,

W przyszłym tygodniu mam mieć kładzione fugi do tych płytek i teraz nie wiem co robić :/

Czy to od fugowania tak Ci się zabrudziły?

Czy je w końcu doczyściłeś?

Co napisałeś w reklamacj?

Co Tubądzin odpisał? Zwrot kasy czy może tez coś doradzili?

Pozdrawiam