Marekkk2 08.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Mam pytanie. Czy hydraulika może być wykonana przed stolarka okienna? Niestety mamy pewien problem z oknami i termin ich montażu ciągle się przedłuża a chcemy żeby w tym czasie coś ruszyło z robota do przodu. Może dla niektórych pytanie wydaje się śmieszne ale umiem to przyznać- jestem laikiem w zakresie budowlanym. Proszę o wyrozumiałość i podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.07.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 To zależy. Z miedzianą na przykład bym chyba nie ryzykował, ale plastikowa, zgrzewana - bez problemu, tego raczej nikt nie ukradnie. Najwyżej póki co droższych komponentów (typu rozdzielacze, reduktory itp.) nie montuj. Oczywiście, zakładam, że jakieś podstawowe zabezpieczenie domu przed intruzami masz, jakieś ogrodzenie, czy choćby deski w otworach okiennych? Chodzi mi o to, że czego złodziej nie ukradnie, nudząca się śmiertelnie kochana młodzież potrafi do szczętu zdemolować. Deski w oknach wielką przeszkodą nie są, ale zabezpieczają przynajmniej przed swobodnym dostępem do budowy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.08.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A tynki masz?Nie rób nic na siłę ,myśl .Instalacje robi się tuż przed zalaniem posadzek.Instalacji nie układaj na chudziaku (łatwiej ale źle)Oczywiście możesz to wszystko zrobić przed oknami.Okna można zamontować nawet jak masz już pomalowane ściany.Okna drewniane mogą być wrażliwe na wilgoć po wylaniu posadzek i po tynkowania.Ja zalecam tyki okna instalacja wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 03.08.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Ale i tak dla bezpieczeństwa załóż jakiś prowizoryczny alarm, tak dla bezpieczeństwa, kto wie, jak trafi się jakiś desperat to i PCV zniszczy. lepiej się zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts