misiek80 09.07.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Cześć. Powoli zaczynam rozglądać się za dachówką na mój domek. Niestety muszę patrzyć na koszty i nie mogę sobie pozwolić na dachówki za 50-100 zł/m2. Kolega ma dachówkę z firmy IBF "Podwójna S" - cena katalogowa 26 zł/m2, cena na allegro 18 zł/m2 - dachówka betonowa i po 5 letnim użytkowaniu nadal sobie chwali. Ja zastanawiam się jeszcze nad ceramiczną dachówką firmy Roben (Piemont albo Monza) - cena katalogowa 40 zł/m2, cena na allegro 22-25 zł/m2. Macie doświadczenia z tymi dachówkami? A może polecicie coś jeszcze innego w przystępnej cenie? No i czy dachówka betonowa czy ceramiczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 10.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cena za robena to cena podstawowej dolicz do tego gasiory, krawedziowe, zakonczenia i mozesz smialo robic cene polaciowe x1.5 i bedziesz mial mniej wiecej realny koszt, bo 22-25zl za ceramiczna to pobozne zyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 10.07.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 I za Robena i za IBF to cena podstawowych dachówek. Jakie niedrogie i dobre dachówki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 10.07.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Ja mam Koramic Allegra 9. Cena 1m2 wyszła ok. 30zł. Nie licząc dachówek specjalnych (boczne, gąsiory, kominki, itp.) Co do samej dachówki to jestem z niej bardzo zadowolony. Zastanawiałem się wcześniej nad Robenem - Piemont, ale na szczęście sąsiad ją kupił wcześniej i... jak już ją zobaczyłem na dachu to stwierdziłem, że mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papi240 11.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 też mam koramic alegra 9 za niecałe 30zł za goły m2, a za dach 200m mam wycene na 13,5tys, dla porównania cementowa bras 10,1tys tondach w zestawie z gorszą folią 12,7 szukałem cementowej w atrakcyjniejszej cenie ale niestety w mojej okolicy nikt tym chyba nie chce handlować może macie kogoś na podkarpaciu w świętokrzyskim czy lubelskim kto będzie miał np cementową ibf ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 12.07.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Dostałem pierwszą wycenę. Dachówka betonowa IBF (jak już wyżej pisałem od 5 lat ma ją mój kolega i sobie chwali)... koszt 8700 zł plus 1000 zł orynnowanie - razem 9700 zł bruttko (bez folii, stopni i ław kominiarskich oraz płotka przeciśniegowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 17.07.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ja mam Koramic Allegra 9. Cena 1m2 wyszła ok. 30zł. Nie licząc dachówek specjalnych (boczne, gąsiory, kominki, itp.) Co do samej dachówki to jestem z niej bardzo zadowolony. Zastanawiałem się wcześniej nad Robenem - Piemont, ale na szczęście sąsiad ją kupił wcześniej i... jak już ją zobaczyłem na dachu to stwierdziłem, że mi się nie podoba Haha u mnie podobnie, tylko że decyzja zapadła w składzie budowlanym, a nie na podstawie obserwacji sąsiedzkich. Proste zestawienie Koramica z innymi producentami daje odpowiedź, która dachówa wygląda lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts