maciej10 09.07.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam, Nieznalazłem nic na temat rolet o tak duzej szerokosci. Glowne pytanie brzmi: Jakie rolety zastosowac-zalezy mi na tym by byly cieple,najlepiej by nie bylo widac skrzynek. Troche danych: Okno tarasowe HS (niski profil) 2,1m wysokie na 4,5m szerokie. Blcozek solbet 24cm + 20cm styropianu. Okno 4 skrzydlowe (2 zewnetrzne okna stale;2 wewnetrzne odsuwane na zewnatrz) Narazie sklaniam sie ku roleta pod nadprozem ale nie wiem jak wyglada kwestia montazu,mostkow termicznych. Jaki bylby najlepszy system do zastosowania w moim przypadku? Rozumiem ze nie ma rolety 4,5 metrowej a weic trzeba by bylo zastosowac 3 rolety. 2 zewnetrzne i jedna srodkowa. Jaki system zastosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 09.07.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 U mnie, przy 3,6 m oknie dzielonym na 4 części, są dwie rolety - jedna na 3 części okna (270 cm) i jedna 90 cm. Chodzą oczywiście razem na jednym silniku, tyle, że od zewnątrz jest dodatkowa prowadnica łącząca te dwie rolety (to oczywiste). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej10 10.07.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 drogie jest to rozwiazanie? Jedna firma zaproponpowala mi rolete ktora ma 4,5 szerokosci w cenie 6000 zł zastanawiam sie czy dalo by rade zrobic silnik na 4,5 m a 3 rolety na szerokosc 1,2m 2,1m 1,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 10.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Mam system podtynkowy Integro Aluprof. Maksymalna szerokość rolety zależy od zastosowanego panelu (pancerza) i u mnie to było chyba 280 cm - stąd ta jedna ma 270 cm, a druga 90 cm. Także u Ciebie pewnie jak piszesz - podział na 3 części. Zasięgnij info w firmie montującej okna, ew. wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?39574-ROLETY-INTEGRO-w%C4%85tek-zbiorczy-opinie-monta%C5%BC-problemy-zalety/page6 Ceny nie znam, bo była za wszystkie i to razem z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts