skrabi 09.07.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Witam!Mam nad garażem nieogrzewanym taras i zastanawiam się jak poprawnie wykonać hydro i termoizolację.Wymyśliłem sobie taki układ warstw, co o nim sądzicie? 1. Strop Teriva - już jest wykonany2. Grunt - np. Siplast Primer3. Papa podkładowa termozgrzewalna4. Styropian z warstwą spadkową 3%5. Papa podkładowa termozgrzewalna mocowana mechanicznie + zgrzewana na zakładach, przy kołkach 33cm przekładka ochronna z papy podkładowej6. Papa podkładowa termozgrzewalna7. Żwir do wyrównania poziomu8. Płyty chodnikowe betonowe Chciałem zamiast papy zastosować EPDM, ale niestety ze strony firm wykonawczych był brak zainteresowania spowodowany pewnie małą powierzchnią ~45m2. Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2013 przez skrabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.07.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zapomniałeś o obróbce aby wodę odsunąć od muru. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.07.2013 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 nie zapomniałem, po prostu opisywałem układ warstw "na środku" budowlańcy i kierownik budowy polecają jeszcze na styropian 5cm szlichty, stosujecie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.07.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 jako alternatywne rozwiązanie rozważam również dach odwrócony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.07.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Po co papa pod styropianem ? Jakie ma ona zadanie ?. W której warstwie dasz obróbkę? - bardzo ważne . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 10.07.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 papa pod styropianem to paroizolacja obróbki między drugą a trzecią warstwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.07.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Jak masz warstwę dociskową to mocowanie mechaniczne zbędne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts