Andrzej - Chrząstawa 04.05.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Nie rozumiem. Jeśli ktoś wprowadza nabywcę w błąd w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, to jest to przestępstwo oszustwa, wystarczy zawiadomić prokuraturę i oszuści idą siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 04.05.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Uważam tak, jak Andrzej. Już nadszedł czas, żebyście się wzęli za tą sprawę poważnie. Wynajmijcie prawnika, zaproście dziennikarzy, ale tak żeby oni ich nie widzieli. Może TV z Wrocławia. Róbcie coś, byleby nagłośnić. Do prokuratury i do nich do wiadomości. Żeby zaczęli się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 04.05.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 co do firmy Anagram w tamtym roku w czerwcu też dałem się zrobićwpłaciłem zaliczke 1200 zł na zakup działki w Nadolicach ale przed zawarciem tranzakcji docelowej 29 zł/m choć najpierw było 15 zł/m ale doliczyli uzbrojenie które miało być wykonane do konca 2003 r. (nie jest)pojechałem do urzędu Gminy Czernica i jak powiedziałem ze chciałem się dowiedzieć coś na temat p. Kuligowskiego i jego działek to szybko mnie sprowadzono na ziemie OSZUST!!!! OSZUST!!!i tak padłem na 1200 zł bo potem to tylko obiecywał ze odda mi kase a niedawno się dowiedziałem przez przypadek ze poszukuje go coraz więcej ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 04.05.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Dorkasz, zrobiłaś wszystko, co można było zrobić i te moje uwagi na pewno nie odnoszą się do Ciebie. Nawiązywałem raczej do innych wypowiedzi oraz do pierwszej w wątku. Oczywiście zawsze, robiąc cokolwiek ponosimy pewne ryzyko. Należy jednak tak pomyśleć i zadziałać, aby to ryzyko zminimalizować. I tylko taki był sens mojej wypowiedzi. pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 04.05.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Karol, bron Boze nie poczulam sie urazona. Kupujac dzialke wiedzialam o naciagaczach, wiec wydawalo mi sie, ze odrobilam zadanie domowe na 5. Pozniej okazalo sie, ze to tylko 3 na szynach, a na oszustow nie ma mocnych.Co do Kuligowskiego, to ponoc pomorska prokuratura sciga go listem gonczym. Sprawy w sadzie ciagna sie miesiacami, a on jak widac ma sie doskonale, reklamy w radiu nie milkna, wciaz nowe tereny sa sprzedawane, bo jest naplyw gotowki za nie wykonane media. Naplyw nie jest maly. Osiedle ma ok. 25 ha, liczac srednio oplaty za uzbrojenie po 10 PLN za m2(czesc ludzi placila 6, a czesc juz 15 PLN), to wychodzi mi okraglutkie 2,5 mln PLN. No i okazuje sie, ze nikt nic mu zrobic nie moze. Mediow jak nie bylo tak nie ma. Najgorsze jest to, ze zostaly wstrzymane pozwolenia na budowe i ludzie, ktorzy chcieli zdazyc przed VATem, nie zdazyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 04.05.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 A moze tak Redakcja MURATORA chcialaby napisac o naszych podwroclawskich osiedlach - PRZYLESIE w Miloszycach, LESNA PODKOWA w Nadolicach? Dobrze byloby pomoc ludziom przypominajac o tym na co nalezy zwracac uwage przed kupnem dzialki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.05.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 nie wszystkie osiedla i działki w tym rejonie są obciążone takimi wadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 04.05.2004 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 AlpinMy wpłaciliśmy zaliczkę 2500. W tym samym dniu zostałam ostrzeżona o firmie. W związku z tym od razu zwróciliśmy się o zwrot zaliczki. Jak w Twoim przypadku zaczęto nas "bujać". Zwróciliśmy się o pomoc prawnika ( wziął 60 zł) napisał pisemko, aż miło...W tydzień później dalej nic się nie działo. Dopiero jak zadzwoniłam do Agropharmu i powiedziałam, że przyjdę z policją po pieniązki ( do Dorintu,oczywiście ) i oskarżę ich o wyłudzanie , to poskutkowało. W ciągu trzech dni zwrócono nam je co do grosza. Był potrzebny jeszcze jeden telefon ( typu: jak długo będą te pieniążki jeszcze drukować? )> Ale udało się... Po zwrocie pieniąków musiałam je jeszce sprawdzić w banku, czy nie są fałszywe, bo były dziwnie nowiusieńkie. Ale wszystko zakończyło się OK. Karolf:Ja tę działkę oglądałam i też podsunęli mi pod nos papiery stęplowane przez Urząd Gminy. Więc czego chcieć więcej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 04.05.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Woprz, nie oburzaj sie. Przeciez ja nie napisalam, ze wszystkie osiedla sa obciazone takimi wadami. Wymienilam tylko dwa, o ktorych wiem, ze jest z nimi cos nie tak. Na obydwu dzialki byly sprzedawane przez te firme. Moze znasz osiedle stworzone przez Agropharm lub Anagram, na ktorym wszystko jest OK? Jesli tak, to napisz prosze. Moze ja mam po prostu pecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 04.05.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Monika, Dorkasz,i bardzo dobrze, że jest to Forum, przynajmniej inni zostali ostrzeżeni, a co do publikacji sprawy w Muratorze - popieram, bo przecież należy pokazywać też wszelkie negatywne skutki, jakie mogą spotkać inwestora - ku przestrodze i nauce innych Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 04.05.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Karolf - zagłębiam temat... Działkę nie tylko ogłądaliśmy, ale też sprawdziliśmy księgi wieczyste terenu. Mając przy tym pieczątki UG Czernica - czego chcieć więcej ? Wszystko było OK. Problem polega na tym,że firma daje wzory aktów notarialnych dopiero po wpłaceniu zaliczki... Z tymi wspaniałymi aktami też byliśmy u prawnika. On nam pierwszy powiedział po ich przeczytaniu, że coś tu nie gra...No i wyszło szydło z worka... Chyba nie sądzisz, żę w dzisiejszych czasach można coś kupić nie oglądając... No, może masz na myśli siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 04.05.2004 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 A działeczkę kupiliśmy w końcu od rolnika w Chrząstawie... Piękne tereny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 05.05.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Troszke Ci zazdroszcze Moniko L. Wczoraj dowiedzialam sie, ze dzieki dzialalnosci pana Kuligowskiego i kolejnym samowolom budowlanym w jego wykonaniu, rozwaza sie cofniecie wszystkich pozwolen na budowe na osiedlu Przylesie w Miloszycach. Jesli do tego dojdzie, to ludzie na pewno sie uciesza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 05.05.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 dorkasz1 ja się nie oburzam Cała ta dyskusja jest ważna bo trzeba ludzi ostrzegać przed wałkerami ale na tym forum jest cała masa ludzi, którzy kupili działki i domy i nie było żadnego przekrętu i mieszkają i są szczęśliwi. Ja buduję w Chrząstawie i chcąc nie chcąc zależy mi na dobrej opinii tego terenu im więcej inwestorów tym większe szanse na poprawę infrastruktury. Szczególnie w tej części gminy Czernica, która póki co faworyzuje Kamieniec Wr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris77 06.05.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Jaki rok temu trafiłem na firmę Anagram. Jej działalnoć bez wštpienia jest oszustwem, cały proceder polega na kupieniu terenow rolnych (przy pomocy"zaprzyjażnionych"osób w gminie Czernica) i sprzedaniu poszczegolnych działek wytyczonych oczywiscie tylko na potrzeby firmy - bez miejscowego planu zagospodarowania - z kilkiukrotnym przebiciem wartoci terenu + kant z uzbrojeniem terenu (wg jakiego planu?). Właciciel firmy jest nieuchwytny dla zainteresowanych ani dla organow scigania, bo podobnych oszustw dopuszczal sie takze w innych terenach kraju np.pomorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniell 06.05.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Nie widzę w tym nic dziwnego. Sprzedają działki na nowopowstajacych osiedlach domków jednorodzinnych. Cena jest dobra jak na wieś zabitą dechami. Z czasem wartość działek wzrośnie. Gdzie tu jest haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 06.05.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 na poczatek proponuje solidarny tzw e-mail bomber-czyli wszyscy wysylamy @ z pytaniem "jak leci" 5x dziennie np )) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 07.05.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Do DaniellaCena owszem jest dobra, jak na wies zabita dechami i niewykluczone, ze cena z czasem wzrosnie. Tylko, co z tego? Co mozna zrobic, gdy ma sie wybudowany dom i nie ma sie zadnych mediow? Jak mozna bylo przewidziec, ze ludzie od ktorych kupujesz dzialke, sa oszustami? Nie miescilo nam sie w glowie, ze mozna w akcie notarialnym zawrzec zobowiazanie, ktorego nie ma sie zamiaru wypelnic. Do tej pory akt notarialny byl dla nas prawie swiety i jesli byl tam termin maj 2002 r, to wydawalo sie, ze tak bedzie. Moze jakis maly poslizg, ale nie 2 lata! Na dodatek dzialka na ktorej miala byc wybudowana trafostacja zostala sprzedana czlowiekowi bez poinformowania go, ze cos takiego ma tam powstac. Teraz Zaklad Energetyczny ma wygodna wymowke do tego zeby nie dotrzymywac terminow. A to, ze juz 2 lata trzymaja nasze pieniadze i przez ten czas nie zrobili nic, to dla nich jakby zupelnie niewazna sprawa.Gdzie sie nie obejrzysz, tam same rozczarowania. Po prostu smutno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Daniell - Ty chyba nie znasz cen, skoro twierdzisz, że 30zł/m2 działki w szczerym polu ( albo lesie ) to dobra cena...Pomyśl,zamiast coś znowu napiszesz... Kupiłam w pobliżu działkę z wodą i TP za 25 zł/m2 i prąd będę miała w tym roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Fili_P- masz baaardzo dobry pomysł... Ale może lepiej pisać: "WSZYSCY już o Was wiedzą..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts