Janu 07.05.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Część firmy o której piszecie mieści się też w budynku obok Dorintu, przy ul. Św. Mikołaja 7. Może to tam ukrywa się jej szefostwo ?Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Wydaje mi się, że oni znowu się przenieśli w nowe miejsce...I to by się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 16.05.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Witajcie ! Także rozważaliśmy ofertę tych "firm". Byliśmy w ich biurze, wtedy w UG w Jelczu-Laskowicach. Po krótkim czasie byliśmy na targach w Hali Ludowej i porozmawialiśmy na temat planu zagospodarowania wywieszonego na ścianie boxu z kimś z gminy. I ... przeszła nam ochota na kontakty z tą firmą - w Miłoszycach to miały być działki budowlane i prawie były z tym, że z przeznaczeniem rekreacyjnym !Inna sprawa, że pooglądaliśmy działki w terenie i mimo dość dobrego wrażenia n/t wstępnych przygotowań do uliczek osiedlowych zwątpiliśmy w wizje bogactwa mediów.Jak widać Ktoś miał nas w opiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 01.06.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Firma Agropharm-Anagram zablokowala (na nie wiem ile lat) mozliwosc wybudowania sieci niskiego napiecia na osiedlu Przylesie w Miloszycach. Czekam na pismo z ZE, przepisze je w calosci. Trudno sobie wyobrazic, ze firma, ktora sprzedaje Ci dzialke budowlana jednoczesnie robi wszystko zeby zablokowac mozliwosc budowy i zamieszkania. Chce mi sie tylko plakac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 01.06.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Oddamy sprawe do sadu i zlozymy doniesienie do prokuratury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 01.06.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Smutne to... Ja sama kupiłam działkę nieuzbrojoną w cenie uzbrojonej, z zapisem w akcie notarialnym o uzbrojeniu w terminie do końca br. Myślałam, że takis zapis w akcie jest coś wart . Wiem,że właściciel działek ma pozwolenie na budowę mediów (prąd i woda) i że do końca maja ma wpałacić ZE ostatnią ratę za wykonanie tychże. Mam nadzieję, ze zgodnie ze zobowiązaniem rozpoczną to uzbrajanie w czerwcu. Ehhhh. I Mam nadzieję, że nie podzielę waszego losu (w razie czego mamdo prądu i wody ok 100 m). Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 23.08.2004 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Właśnie się dowiedziałam, że ta magiczna firma sprzedaje działki w USTCE!!! W cenie " inauguracyjnej" 20 zł za m2. Na pewno chodzi o tych samych ludzi ( obecna siedziba Renaissance Center Wrocław). Osiedle ma się nazywać ORLE GNIAZDO i z opisu śmierdzi to to, tak samo jak LEŚNA PODKOWA w Nadolicach k. Wrocławia.A to strona internetowa pod ten BYZNESIK http://www.paradiselost.pl/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 23.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A jak się sprawa dalej toczy z prokuraturą? Czy ktoś tego pana wreszcie zaciągnął przed oblicze sprawiedliwości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 23.08.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Prokuratura ? nie rozśmieszaj Za jakiś czas pewnie wydadzą komunikat: zebrany materiał dowodowy nie potwierdza znamion przestępstwa i nie wskazuje aby Pan XYZ działał w złej wierze lub przeciw interesom osób które nabyły nietruchomości - czy coś w tym stylu. Jeżeli nie mogą "posadzić" Wieczerzaka lub Jamrożego a tam chodzi o grube miliardy, to tym scoś zrobią ? Nie u nas niestety - to są koszty młodej demokracji i niczym nie kontrolowanej "wolnośc" gospodarczej. A jak się sprawa dalej toczy z prokuraturą? Czy ktoś tego pana wreszcie zaciągnął przed oblicze sprawiedliwości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 23.08.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 też robiłem przymiarki do działek w Miłoszycach, sprzedający zachwwalał działki , że będzie prąd , woda, i wogóle wszystko , potem się okazało od znajomego z gminy, że te działki niby budowlane w rekalmach , a faktycznie to rola (trzeba by przekwalifikować ) , że nie jest to własność tylko użytkowanie wieczyste , ostatecznie kupiłem działkę niedaleko, mniejszą , ale od własciciela, z mediami przy granicy , z prądem, było drożej , ale mam spokój , gorąco polecam pytać i jeszcze raz pytać, szczególnie w małych miejscowościach ludzie się znają i jak się popyta troche więcej to dużo rzeczy również nieoficjalnych się mozna dowiedziec. Przy okazji mam pytanie, jak to jest z tymi mediami, skoro powstały na tych działkach opisanych wyżej domy , to musiało zostać wydane pozwolenie na budowę a zanim się je dostanie to trzeba mieć warunki przyłączy mediów w których jest dość precyzyjnie opisanie co i jak należy wykonać aby przyłacze zrobić podany jest też termin lub zakres planowanej inwestycji przez, napisane jest też co ma wykonać inwestor własnym kosztem i staraniem, a co zostanie zrobione, domniemam że jak ktoś decydował się na budowę to wiedział co ma w warunkach przyłaczy napisane, a teraz jest nażekanie na wtopione pieniądze w dom, czyba że coś jest nie tak z tymi warunkami przyłączy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.08.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 A to strona internetowa pod ten BYZNESIK http://www.paradiselost.pl/ . Nooo, rzeczywiście nazwa strony adekwatna do odczuć naciągniętego klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwul 08.09.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 widze, że pan KULGOWSKI się rozwija? Wczesniej w 2000 r. prowadzil biuro sprzedazy dzialek przy ul. Stanow Zjednoczonych we Wroclawiu. Sprzedawal dzialki na Jarnaltowie i Jerzmanowie - w sumie kilkadziesiat dzialek. Przy sprzedazy notarialnie zawieral umowy o przylacza wody i pradu. Oczywiscie z tego sie nie wywiazal i zniknal. Pozniej sie znalazl ( a raczej go znaleziono) i aby moc dalej handlowac dzialkami musial niektorym kase oddac. A ludzie zostali ze swoim kawalkiem ziemi rolnej na ktory wystawione byly warunki zabudowy, aby otrzymac pozwolenie na budowe stoczyć musieli przwie 2 letnia walke z urzednikami ( czesc sobie odpuscila i ma fajny kawalek laki), a teraz sami musza zadbac o uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.09.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Wrocławianie i inni, bo goście są terytorialnie rozwojowi. Sprowadźcie sobie Express reporterów alboa Zawsze po 21. Ostrzeganie na forumie to wg mnie musztarda po obiedzie. Większość nas znalazła się tu już po zakupieniu działki. A tak to można ostrzec cały kraj z kontekstem co by ludzie uważali na takie elementy. Sprawa w prokuraturze nic nie da bo skoro działają tzn. że są kryci wyżej. Ciekawe co by przedstawiciel Prokuratury wrocławskiej powiedział Pani Biance Jaworowicz, chyba by się głowy posypały. Moim zdaniem naprawdę warto by ją ściągnąć bo powoli wyż demograficzny budować się zaczyna i bedą szukać tanich terenów. A szkoda, żeby z foruma się dowiedzieli w co wtopili oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 09.09.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Cala ta sprawa jest smutna i straszna zarazem. Znam ludzi ktorzy procesuja sie juz z wymienionymi firmami (ktore zmieniaja i ceduja zobowiazania na kolejne) i raczej ciezko bedzie cos sensownego wygrac... Mysle ze faktycznie jedynym sposobem na znalezienie jakiegos szybszego rozwiazania jest sciagniecie mediow (np. Jaworowicz). Mysle ze media lokalne (np. gazety lokalne) to za malo, powinno sie to zrobic na szersza skale tak zeby ludzie spoza lokalnego srodowiska mogli sie temu przyjrzec. Powodzenia i nie upadajcie na duchu. Mysle ze jakbym trafil na cos takiego jednak bym zamieszkal na dziko instalujac generator pradu, wlasne ujecie wody i przydomowa oczyszczalnie. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.09.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 No i by Ciebie posadzili do aresztu (takiego jaki niedawno pokazywali chyba w 2-ce TVP), a gnojki bedą chodziły po świeżym powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 09.09.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Bardzo mnie ciekawi w jaki sposób można podpisywać akty notarialne w biurze sprzedawcy a nie u notariusza.A może kupując taka działkę można by skorzystać z usług innego notariusz niż proponowanego przez firmę.Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 09.09.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Bardzo prostu, wystarczy notariusz. Umowa (akt notarialny) nie musi być zawarta w biurze notarialnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 09.09.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Cala ta sprawa jest smutna i straszna zarazem. Znam ludzi ktorzy procesuja sie juz z wymienionymi firmami (ktore zmieniaja i ceduja zobowiazania na kolejne) i raczej ciezko bedzie cos sensownego wygrac... Mysle ze faktycznie jedynym sposobem na znalezienie jakiegos szybszego rozwiazania jest sciagniecie mediow (np. Jaworowicz). Mysle ze media lokalne (np. gazety lokalne) to za malo, powinno sie to zrobic na szersza skale tak zeby ludzie spoza lokalnego srodowiska mogli sie temu przyjrzec. Powodzenia i nie upadajcie na duchu. Mysle ze jakbym trafil na cos takiego jednak bym zamieszkal na dziko instalujac generator pradu, wlasne ujecie wody i przydomowa oczyszczalnie. D. niekoniecznie to musi być wykonalne - po prostu nie masz prawa pójść z wnioskiem o pozwolenie na budowę jak nie masz odmowy zakładu energetycznego na prąd - tylko wtedy możesz mieć generator. A ZE zwodzi nieraz miesiącami, altami. TO samo z warunkami na oczyszczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 09.09.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Ale z postów wynika,że akt dostali do podpisania od właścicieli firmy bez obecności notariusza i bez jego obecności maja go podpisać.Być może notarisz był przy tym tlyko nie jest to napisane i stąd moje pytanie.Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 09.09.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Ale z postów wynika,że akt dostali do podpisania od właścicieli firmy bez obecności notariusza i bez jego obecności maja go podpisać. Być może notarisz był przy tym tlyko nie jest to napisane i stąd moje pytanie. Paty. JEżeli był notariusz ... to podać go do sądu. On odpowiada za prawidłowość i rzetelność przeprowadzanej transakcji. Jężeli wie że to naciąganie (a pewnie wie) ... to powinni go zamknąć i wypłacić ludziom odszkodowanie z jego ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts