Esemso 09.07.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam Czy jeśli w wiosce w której chcem się wybudować, nie ma sieci gazociągowej to też muszę w gazowni starać się o jakiś papier ? Tak jak w przypadku prądu , wody i kanalizy ( warunki techniczne przyłączy) Czy poprostu pomijam gaz w papierologii?:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 09.07.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zapytaj się tam gdzie będziesz składał wniosek o pozwolenie na budowę. Co starostwo to inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Jak nie planujesz gazu, nie masz go w projekcie, to o co sie starać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 11.07.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Należy zacząć od kroku nr 1:Pobranie i złożenie wniosku o określenie warunków przyłączenia do sieci gazowej. Oni ci odpowiedzą czy mogą podłączyć, czy też nie i na jakich zasadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 11.07.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 A do czego chcesz się przyłączać, jak piszesz, że nie ma w tej miejscowości gazociągu, chyba nie można określić warunków przyłączenia do sieci, której nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 12.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Właśnie trzeba określić warunki przyłączenia. To że jej teraz nie ma to nie znaczy, że nigdy nie będzie.Mogą ci odpisać np że ci podłączą jak zapłacisz 50tyś zł albo znajdziesz 30 sąsiadów na ulicy co też będą chcieli, albo że nie zamierzają cokolwiek robić...Jak pisałem najpierw trzeba określić warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.07.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jeśli ktoś nie przewiduje gazu, bo wie, że koszt przyłączenia będzie horrendalnie wysoki, albo wybiera inne źródło ogrzewania, to nie musi sie starać o wydanie warunków.MOŻE, ale nie MUSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 13.07.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Jeżeli nie przewiduje korzystania z gazu to rzeczywiście olewa ten temat. Jeżeli jednak chciałby go mieć to musi się zacząc z nimi kopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.07.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 U mnie tylko zapytali o warunki dla przyłącza gazowego ale powiedziałem że nie zamierzam używać gazu i nie ciągnęli tego wątku ( wcześniej zapytałem jaki to przepis prawny nakazuje mi zdobyć warunki przyłączenia niechcianego medium). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuczaka 03.10.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Zdaje się, że potrzebny jest sprawdzenie instalacji przed jej podłączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts