id4 10.07.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witajcie Jestem nowy, więc witam wszystkich gorąco.Jak pewno każdy piszę z pytaniem. Na początek jednak napiszę, co mam (będę miał) i czego pytanie będzie tyczyło. Kocioł gazowy kondensacyjny dwu-funkcyjny Ariston Genus Premium Evo bez dodatkowego sterownika. Rozdzielacz na 4 obwody razem z zaworami sterowanymi z regulatorów pokojowych. O co chcę zapytać. W kotle tym jest możliwość podpięcia zewnętrznych sterowników pokojowych, o ile pamiętam to szyna oznaczona jest jako TA1. Standardowo jest tam mostek. Pytanie dotyczy tego, czy jest to sterowanie po jakiejś magistrali, czy po prostu mostek powoduje załączenie kotła, a przerwa brak jego działania (sterownik zamyka obwód informując, że temperatura jest odpowienia)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts