kori 10.07.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witajcie, wstępnie zdecydowaliśmy się na okna Schuco model Si82.Teraz pytanie czy decydować się na ten model z okuciami Roto czy moze Winthaus, bo mamy możliwość wyboru. no i ogólne pytanie czy Si82 to model godny polecenia?? ekipe do montazu mamy sprawdzoną, Więc nie powinno byc problemu - wykonywali montaz już w kilku, nawet kilkunastu domach rodziny, znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.07.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 No to jesli ekipa sprawdzona i tyle juz montowala, to chyba ma swoje spostrzezenia na ten temat? Ja lubie odbijac pileczke i zapytam: co oni mowia o okuciach? Wtedy zestawie to ze swoim zdaniem Ps.a tak w ogole od lipca jest obowiazek informowania o wlasciwosciach uzytkowych okien. Ciekawe czy u tego Producenta beda one rozne w zaleznosci od stosowanych okuc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 10.07.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) mowią ze winthaus ma wiecej grzybków czyli zabezpieczen od roto.Finlandia, a Ty co radzisz?? Edytowane 10 Lipca 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.07.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Jak sie trafi dobry włamywacz to te grzybki aż tak nie pomogą. Nie miałem okazji widzieć zestawienia schuco+roto (z winkhausem juz tak) po jakimś czasie, wiec nie wiem. Zestawienia okien z Roto trafiają sie mi ze sporadycznymi problemami regulacyjnymi, z tym że zwieszanie się profili raczej nie zależy od okuć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 10.07.2013 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 czyli generalnie polecasz schuco + roto?? jeśli, tak powinnam dobrac okucia wk2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.07.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Nie.. nadinterpretujesz. Nie znam schueco+roto, ani tym bardziej Twojego producenta czy montażysty. WK2? A po co? Jesli bedziesz sie dzieki temu czuła spokojniej, to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.07.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 no i teraz kolejna zagłostkaczy wybrac Si*2 z szybą 0.5 3-szyby czy moze CT70 0.7 3szyby???różnica w cenie około 2.300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.07.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Pomimo tego, że ogólnie wolę okucia Roto, tak w przypadku Schuco polecam jednak Winkhausa. A może ja źle trafiłem z dostawcą okien Schuco + Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.07.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dostawca twierdzi ze na okuciach roto przesuwanka psk chodzi lżej, możliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Pomimo tego, że ogólnie wolę okucia Roto, tak w przypadku Schuco polecam jednak Winkhausa. A może ja źle trafiłem z dostawcą okien Schuco + Roto To może jednak nie marka okuć jest kluczem w tym temacie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.07.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 czy ktoś moze odpowiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kori, widzieliśmy pytanie. Gdybym znał jednoznaczną odpowiedź co do której byłbym przekonany, to byś ją usłyszał. Musisz poczekać - może ktoś z kolegów będzie miał swoje doświadczenia i się nimi podzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 11.07.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 mowią ze winthaus ma wiecej grzybków czyli zabezpieczen od roto. ..... dostawca twierdzi ze na okuciach roto przesuwanka psk chodzi lżej, możliwe?? To zamów przesuwkę z okuciem Roto a resztę okien z Winkhausem Napisz coś więcej o producencie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 11.07.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dostawca twierdzi ze na okuciach roto przesuwanka psk chodzi lżej, możliwe?? Pewnie, że możliwe:-). Możliwe jest też, że przesuwka na GU chodzi lżej, a na Maco jeszcze lżej. Jak czytam takie teksty, to lżyć mi się chce tych co je tworzą! Zapytaj tego mądralę, jak zmierzył to lżej i o ile lżej jest to lżej od tego ciężej:-). Nagraj i opublikuj odpowiedź. Może od tego nie będzie lżej, ale śmieszniej na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.07.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Znalazłem fajny pliczek w którym ewidentnie widać że model najwyższy si82 zwraca sie po 16tu sezonach grzewczych.Więc pytanie warto przeplacac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 no i teraz kolejna zagłostka czy wybrac Si*2 z szybą 0.5 3-szyby czy moze CT70 0.7 3szyby??? różnica w cenie około 2.300zł Który kształt profilu Schuco rozważasz? Np. do CT 70 CAVA "mieści" się pakiet nawet 52 mm, więc spokojnie można tam włożyć szkło 48 mm , Ug=0,5 w "normalnej" cenie i przejrzystości - nie tylko do SI 82. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.07.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Jaka przesuwka - ze wspomaganiem czy bez? Jaki wymiar? Każde okucie ma swoje lepsze i gorsze strony, ale nie chodzi lżej - niezależnie co to oznacza. Po za tym widziałem tyle wersji wykonania takiej samej przesuwki na takich samych okuciach - głównie w celu "potanienia" produktu, że zastanawiam się kiedy skończy się pomysłowość niektórych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.07.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Przesuwka 120x235 obok fix 2x120x23a więc łączna szer 360cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.07.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Jak to w ogóle jest z tymi przesuwkami ?Ja mam zamówione okna okute Maco, ale w drzwiach przesuwnych mam dopłate do PSK200Z, które jest produktem Siegenia.To jest owo "wspomaganie" ? Automat ?Takie skrzydło jest okute w Maco, ale ma dodatkowy mechanizm wyprodukowany przez inną firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.07.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Jak to w ogóle jest z tymi przesuwkami ? Ja mam zamówione okna okute Maco, ale w drzwiach przesuwnych mam dopłate do PSK200Z, które jest produktem Siegenia. To jest owo "wspomaganie" ? Automat ? Takie skrzydło jest okute w Maco, ale ma dodatkowy mechanizm wyprodukowany przez inną firmę ? Ano tak to bywa, że nie każdy jest autorem w całości tego pod czym się podpisuje - tak jak w samochodach, komputerach czy telewizorach. Jest trzech liczących się kompletnych dostawców okuć do PSK i HS-ów w całości, którzy specjalizują się w tego typu rozwiązaniach - pozostali posiłkują się u nich kupując np. szyny i wózki jezdne a obwiedniówkę już dopasowują ze swojego asortymentu lub stosują w całości inne okucie niż w "normalnym" oknie. Okucie PSK 200Z jest produktem Siegenii i jest ze wspomaganiem, zwanym niesłusznie do końca "automatem" . Edytowane 11 Lipca 2013 przez stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts