madejo 10.07.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam wszystkich stałych forumowiczów. Razem ze świeżo upieczoną żonką planujemy wybudowanie domu w Łodzi lub jej bliskich okolicach. Nie chcemy umoczyć za bardzo kasy na teren, który może być podlewany lub mieć nie najlepszą glebę. Co sądzicie np o rejonie Rudy Pabianickiej? Może macie jakieś lepsze propozycje? Będę wdzięczny za pomoc i sugestie.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Co masz na myśli pisząc o nie najlepszej glebie ? ( posadowienie budynku czy zamierzasz prowadzić plantację ) i podlewaniu terenu ( boisz się zalania ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 11.07.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Zapytaj w Grupach Budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 11.07.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Cześć surgi22! Widzę, że masz niezły staż już na tym forum, więc na pewno jakoś mi podpowiesz Mówiąc o glebie miałem na myśli w miarę uniwersalną powierzchnię bo poza wybudowaniem domu chciałbym też przeznaczyć kawałek na mały ogród i sad. Moja luba ukończyła technikum ogrodnicze więc chciałbym aby miała jakieś fajne zajęcie, poza obowiązkami domowymi. Oczywiście ona też tego chce hehe Co do podlewania terenu, dokładnie o to mi chodziło, aby nie obawiać się mniejszych lub większych podtopień, Sprzedajemy 2 mieszkania, żeby zainwestować pieniążki w działkę i budowę domu, dlatego zależy nam na dobrym terenie. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 11.07.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Scarlet dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Moja "połówka" uparła się na miasto. Obecnie kończę już budowę (niedaleko Rudy ). Ja chciałem na wsi, bo gleby przynajmniej (teoretycznie) mniej zanieczyszczone. Kupiliśmy działkę z "inwentarzem" (2 stare domy do rozbiórki ) bo była "najtańsza" (w tej okolicy) i nie miała w związku z tym zbyt wielu chętnych nabywców W efekcie do dziś kopiąc gdziekolwiek natrafiamy na gruz i śmieci. Takie bowiem ongi panowały obyczaje, że wszystko się ...zakopywało. a i sąsiedzi zanim się tam sprowadziliśmy traktowali naszą działkę jak śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 15.07.2013 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Moi drodzy forumowicze, zdaję sobie sprawę z tego, że rejony Rudy może nie należą może do osiadłych przez “bogatsze” społeczeństwo i jej mieszkańcy mogą mieć różne dzikie pomysły. Z drugiej strony Ruda jest w bezpośrednim sąsiedztwie stawów Stefańskiego i po wielu latach wyremontowano wreszcie ulicę Rudzką, co może dawać nadzieję na lepsze jutro w tych rejonach. Plusem Rudy jest też chyba to, że mimo, że jest na uboczu miasta, można bardzo szybko dojechać do centrum. Tobie Kolego JTD wspólczuję niespodzianek wykopywanych z ziemi. Może warto przed zakupem działki przekopać jej kawałek. Z drugiej strony, czy ktoś się na to zgodzi?PozdrawiamMadeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 17.07.2013 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Masz racje madejo, okolicy Rudy wydają się OK, a przed decyzją o zakupieniu działki proponuję dokładnie rozejrzeć się w sąsiedztwie, obejrzeć teren po solidnym deszczu, pogadać z mieszkańcami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 19.07.2013 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Cześć Surgi22, witam Cię ponownie, masz rację muszę przejrzeć działeczki po deszczu. Aktualnie pogoda nam sprzyja (i dobrze) Ale jak tylko popada solidnie, zrobię mały rekonesans. Wywiad środowiskowy też może pomóc, choć zależy na kogo się trafi Dzięki Wam za wsparcie, odezwę się na pewno niebawem! Pozdrawiam Madeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts