xxxVIPxxx 10.07.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam Szybkie pytanie co sądzicie o tej obróbce komina ? Moim zdaniem robota nie do przyjęcia i jutro zamiast kasy firma wyjdzie z hukiem.... Wg mnie... Źle położona opaska wokoło komina brak wcięcia, krzywa blacha, brak połączeń na rogach oraz masa silikonu Taśma krzywo, nie podociskana dobrze do dachówki, zakładka zamiast pod spód to u góry na wierzchu... Mam rację że to może rok wytrzyma ? Chcę mieć 100% pewność wywalając ekipę... Bo nie sądzę że będą w stanie to naprawić po ich pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 10.07.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 szczerze mowiac to brak slow...na budzie dla psa bym nie pozwolił na coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 10.07.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 zacznijmy od tego kto tako h...wo tasma daje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 10.07.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Taśma najlepsza niby jaka była gruba ołowiana.... po całości klej... wiec powinna być dobra... Powiedziałem gościowi że ma zrobić dobrze na własny koszt kupić teraz taśmę i dziękuję za współpracę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 10.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Szybkie pytanie co sądzicie o tej obróbce komina ? Moim zdaniem robota nie do przyjęcia i jutro zamiast kasy firma wyjdzie z hukiem.... Mój sąsiad miał zrobione lepiej i lepszą taśmą , wytrzymało 3 lata, zalało łazienkę na piętrze i przyszedł zobaczyć jak u mnie sam zrobiłem.Jak ja sam sobie zrobiłem ? prawidłowo : deskowanie,papa zgrzana do zagruntowanego komina, komin z obróbka z aluminium powlekanego, prawie w ogóle nie używałem silikony dekarskiego bo nie trzeba go zbyt wiele. Zapamiętaj : za szczelność komina i dachu odpowiada krycie wstępne dachu czyli papa, wszelkiego rodzaju taśmy to rozwiązania o krótkiej , w stosunku do dachu, trwałości. Nie jestem dekarzem ale napisałem tu proste wnioski jakie można wysnuć czytając FM ze zrozumieniem. Reasumując , papa i okucie za blachy , inaczej będziesz wiecznie wracał do tematu cieknącego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 10.07.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Szczerze... Ekipa jutro jeśli nie zrobi tego od nowa poleci bez sprzętu... sprzęt dostaną po oddaniu kasy za zepsuty materiał.... Pożyczę szelki od znajomego i lecę sam z tą obróbką... dobrze ze okno sam wstawiałem bo już widzę jak oni by to zrobili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 11.07.2013 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Znalazł się dekarz który ogarnia temat Nawet nie wstydzi się swoich prac I moim zdaniem ogarnia temat w 100% jutro mam mieć 3 wyceny do wyboru... A poprzednik... ma poprawiać fuszerkę chociaż w to nie wierzę że zrobi to dobrze... jest tu ktoś kto ogarnia prawo ? Mam prawo żądać kasy za zmarnowany materiał ? Komin już ma żółte zacieki.... i Pan stwierdzi że to moja wina że nie ma obróbki na kominie i że nic nie mówiłem ale czy ja muszę się na tym znać ? Chyba jak ktoś niby się zna na robocie powinien coś zaoferować... a nie ja mam mu podpowiadać co i jak ma robić w jakiej kolejności.... aktualnie jestem 6,5m taśmy w plecy, listwy też do śmieci, kołki źle powbijane, silikon 3 tubki zużyte... kasa w plecy... najlepsze jest to że rozebrali obróbkę drugiego komina i mieli dzisiaj robić ale po tym co zobaczyłem nie pozwoliłem im kończyć to stwierdził Pan że niech nowy dekarz sobie to zakrywa... Paranoja... Przynajmniej nowego dekarza jestem pewien... robił komin u sąsiada... i można z linijką jego prace kontrolować.... sam zaproponował 3 warianty i ma wycenić i mogę sobie wybrać co chcę dodatkowo on kupuje materiał... a nie jak poprzednik jedź kup... a potem ja mam wybierać wszystko i co winę można na mnie zwalić bo za rok stwierdzi że taśma kiepska czy coś... Ehhh tak tak to my Polski nie zbudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts