Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe inwestycje w Warszawie - czym warto się zainteresować?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem w podobnej sytuacji, zamierzam niedługo przeprowadzić się do warszawy

szukam czegoś nowoczesnego, ale niewielkiego,

ważna dla mnie jest dobra lokalizacja i sprawdzony developer

może ktoś z wawy sie wypowie ?!

dzieki

Hej, :wiggle:

Sprawdzony developer... ciężko trzeba się mocno w opiniach zorientować.

Nawet najwięksi mają wtopy!

Ja mam znajomego budowlańca i on mi pomagał wybrać developera, i wybrałam jednego z mniejszych!

Możecie poszukać tutaj: http://rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/

Jest tam większość developerów z Warszawy.

Hej, :wiggle:

Sprawdzony developer... ciężko trzeba się mocno w opiniach zorientować.

Nawet najwięksi mają wtopy!

Ja mam znajomego budowlańca i on mi pomagał wybrać developera, i wybrałam jednego z mniejszych!

Możecie poszukać tutaj: http://rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/

Jest tam większość developerów z Warszawy.

niby ciezko ocenic, ale jednak duzy developer ma wiele inwestycji za soba i mozna na tym zbudowac opinie, co nie?

w przeciwienstwie do firmy ktorej bedzie to 1 inwestycja,

takie jest moje zdanie, ale i od tego zdazaja sie odstepstwa

to Skanska buduje, co nie?

myslisz ze ceny spadna?

Zakładam że ok 7 000 pln /m2. Czyli za mieszkanie ok 65 metrów zapewne pod 500 tysięcy. Za podobną kwote dwa kilometry dalej (ul. Poprawna) można segment 94m2 z ogródkiem kupić - ARAS to buduje.... http://www.aras.com.pl/?gclid=CMHQ-rjKr7gCFUrJtAod4UsALw

Edytowane przez JacekJ.

nie za male nie za duze :)

rozgladam sie raczej za 3 pokojami, mieszkanie typu studio, balkon

+/- pare metrow nie robi roznicy, wazniejsza jest lokalizacja, dzielnica, jakosc

oj tu chyba warto określić każdy metr, bo każdy metr jest sporo wart. Dla każdego wielkość oznacza coś innego, na 40 m2 da się zrobić 3 pokoje, na 60m2 też, a ceny różnić się będą znacząco.

Zakładam że ok 7 000 pln /m2. Czyli za mieszkanie ok 65 metrów zapewne pod 500 tysięcy. Za podobną kwote dwa kilometry dalej (ul. Poprawna) można segment 94m2 z ogródkiem kupić - ARAS to buduje.... http://www.aras.com.pl/?gclid=CMHQ-rjKr7gCFUrJtAod4UsALw

no ale te dwa kilometry akurat robią tu różnicę, choćby komunikacja miejska...

oj tu chyba warto określić każdy metr, bo każdy metr jest sporo wart. Dla każdego wielkość oznacza coś innego, na 40 m2 da się zrobić 3 pokoje, na 60m2 też, a ceny różnić się będą znacząco.

ceny za m2 zdecydowanie beda sie roznic,

generalnie M3-M4 ma najnizsze ceny za m2,

im mniejsze mieszkanie tym cena jednostkowa wzrasta

ale tez nie okresle sie do konca ze ma byc sztywno 55,5m2 i tyle, bo jak sie trafi fajna okazja na 65m2 albo 50m2 to decyduja szczegoly, cena, miejsce ect

Skoro to budują to raczej są/bedą sztywne ceny. Chyba, że nie będzie chętnych do kupna to wtedy może..

myslisz, ?

w sumie cos w tym jest, jak nie ma zbycia to ida promocje, ale tez moze nie byc juz mieszkan zanim skoncza budowac

Może zaufać komuś dużemu? Ja teraz przyglądam się bliżej inwestycji Park Ostrobramski, sama planuje kupno, ale czekam ciągle na dobre ceny :D

a jaka polka cenowa Ciebie interesuje ?

Skoro to budują to raczej są/bedą sztywne ceny. Chyba, że nie będzie chętnych do kupna to wtedy może..

Zawsze można jeszcze negocjować cenę, zazwyczaj 5% można jeszcze wytargować. Ja tak tylko czekam, może ceny spadną w dół jeszcze :D Już jakiś czas się rozglądam, ale ciężko mi się zdecydować.

Będziesz sie długo zastanawiać to ci wszystkie najlepsze mieszkania wykupią. ;)

Chciałabym w 400000 zł zmieścić się z urządzeniem.

No to trochę tego jest. A interesują cię opcje "pod klucz" tzn. z wykończeniem developera, czy chcesz wszystko sama zrobić?

Edytowane przez doodles