Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maleńka sypialnia, czy warto?

Rudi Rood

Recommended Posts

Potrzebuję rady.

Drodzy bywający co myślicie o sypialni 7m2?

Kawalerkę 29m2, chcemy urzadzic w taki sposob aby powstaly 2 prostokatne pokoiki.

Ze względu na to, że obydwoje z narzeczonym jesteśmy minimalistami, chcemy, aby przedmiotow bylo jak najmniej. TV, zmywarka etc odpadaja.

Jakie jest Wasze zdanie na temat małej sypialni? Czy warto?

Powiem szczerze, że teraz mieszkamy w 20 m2 i jest ok, wiec 29 to bedzie raj :) W dodatku w sypilani stoją rowery :D

Dziękuję Tobie bardzo :)

Nie jestem w stanie teraz podac wymiarow scian :(

Szukam zdjęć małych sypialni, ale nie mogę znależć

Dziękuję :)

013006aiu.jpg

co myslicie o tami pomieszczeniu? oczywiscie bez tych wszystkich gadzetow dookoła

Edytowane przez joliska

Rozumiem :) Na pewno fajnie mieć choćby malutką oddzielną sypialnię .

Taki kącik prywatny , ale nie można też przytłoczyć Waszego mieszkania .

http://i43.tinypic.com/rw8kys.jpg

http://i41.tinypic.com/jhdagp.jpg

http://i44.tinypic.com/zlx4c3.jpg

Mama nadzieję ,że nie podeszłam do tych zdjęć zbyt optymistycznie w stosunku do waszych wymiarów. ;)

Rudi a masz takm jakieś okno czy to takie pomieszczenie byłoby bez?

Jeśli bez to może zamiast ścianki jakieś takie wiszące od sufitu coś, które optycznie nie zmniejszy . Bo chcecie salon + sypialnię takl?Czy salon + 2 pokoiki?

Zdjęcia oglądaj na Google Grafika :)

Edytowane przez joliska

Aha to musisz mieć teraz konkretne wymiary , wymierzyć łóżko i mniej więcej sobie to rozplanować .

Ja mam sypialnię 3 m/ 4.2 m i wydaje mi się malutka . Poszukam Ci ten artykuł z sypialnią , z drzwiami przesuwnymim . Bardzo fajnie zrobione mieszkanko. Mam w domu takie katalogi to wyślę Ci namiary wieczorem jak chcesz . Na Internecie może odnajdziesz w wersji on-line.

Moim zdaniem warto. Często oglądając fotki skandynawskich kawalerek widuję takie sypialenki, niemal nic więcej jak tylko łóżko obudowane ścianami, lub mikro-sypialnie na antresoli. Jeśli tylko plan mieszkania na to pozwala, to warto wziąć też pod uwagę, że spanie na dobrze dopasowanym materacu jest znacznie zdrowsze niż na rozkładanej sofie (a normalnego łóżka w pomieszczeniu salonowo-jadalniowo-gabinetowym, czyli w zwykłej kawalerce sobie nie wyobrażam).

Kiedyś znajomi w mieszkaniu zrobili podobnie - mieli 2 pokoje, a chcieli 3, więc wygrodzili część z salonu. W sypialence stało tylko duże łóżko, dało się do niego wejść tylko od strony "nóg", po bokach dotykało ścian, ale pokoik miał okno, więc nie było duszno. Nad łóżkiem były półki na książki, bo bokach na ścianach kinkiety zamiast lampek nocnych. W sumie całkiem fajnie im to wyszło - w salonie nie było porozwalanej pościeli, a dziecko miało swój własny pokój. Ja chyba podzieliłabym na Waszym miejscu - jeśli jedno będzie musiało popracować dłużej, lub posiedzieć i pogadać z gościem do rana, drugie może spokojnie pójść spac :)