Rudi Rood 11.07.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Potrzebuję rady. Drodzy bywający co myślicie o sypialni 7m2? Kawalerkę 29m2, chcemy urzadzic w taki sposob aby powstaly 2 prostokatne pokoiki. Ze względu na to, że obydwoje z narzeczonym jesteśmy minimalistami, chcemy, aby przedmiotow bylo jak najmniej. TV, zmywarka etc odpadaja. Jakie jest Wasze zdanie na temat małej sypialni? Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Skoro tv odpada jako przedmiot zajmujący miejsce, to tym bardziej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Generalnie chcemy dwa pokoje, proszę ze mnie nie drwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Nie drwię... Mam sypialnię 2.5x3.7 i nie wyobrażam sobie, że można mieć mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Jeśli będą tylko; łóżko, półki nad łóżkiem, wąska szafa... ? Naprawdę, miejsce tylko do spania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Szkoda ograniczać je ścianami, bo będzie klaustrofobicznie Półki nad łóżkiem to wrażenie pogłębią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.07.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 No chyba za mało. Na same malutkie łóżko raptem + półki nad nim . A gdzie szafka? Jaki wymiar ścian planujecie ? Widziałam gdzieś taką mini sypialnię, odgrodzoną od saloniku drzwiami przesuwnymi jak w szafach do zabudowy , a nie ścianką z k-g. Ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Powiem szczerze, że teraz mieszkamy w 20 m2 i jest ok, wiec 29 to bedzie raj W dodatku w sypilani stoją rowery Dziękuję Tobie bardzo Nie jestem w stanie teraz podac wymiarow scian Szukam zdjęć małych sypialni, ale nie mogę znależć Dziękuję co myslicie o tami pomieszczeniu? oczywiscie bez tych wszystkich gadzetow dookoła Edytowane 11 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.07.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Rozumiem Na pewno fajnie mieć choćby malutką oddzielną sypialnię . Taki kącik prywatny , ale nie można też przytłoczyć Waszego mieszkania . http://i43.tinypic.com/rw8kys.jpg http://i41.tinypic.com/jhdagp.jpg http://i44.tinypic.com/zlx4c3.jpg Mama nadzieję ,że nie podeszłam do tych zdjęć zbyt optymistycznie w stosunku do waszych wymiarów. Rudi a masz takm jakieś okno czy to takie pomieszczenie byłoby bez? Jeśli bez to może zamiast ścianki jakieś takie wiszące od sufitu coś, które optycznie nie zmniejszy . Bo chcecie salon + sypialnię takl?Czy salon + 2 pokoiki? Zdjęcia oglądaj na Google Grafika Edytowane 11 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Tak, mamy okno, w saloniku czyli za sciana bedzie balkonowe a w tej malej sypialni mniejsze, ale bedzie Ok, mam, dziekuje Wieczorem podesle plan, ktory samodzielnie zrobilismy Edytowane 11 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.07.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Aha to musisz mieć teraz konkretne wymiary , wymierzyć łóżko i mniej więcej sobie to rozplanować . Ja mam sypialnię 3 m/ 4.2 m i wydaje mi się malutka . Poszukam Ci ten artykuł z sypialnią , z drzwiami przesuwnymim . Bardzo fajnie zrobione mieszkanko. Mam w domu takie katalogi to wyślę Ci namiary wieczorem jak chcesz . Na Internecie może odnajdziesz w wersji on-line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Super! Czekam. Ja też wieczorem poproszę Cię o opinię nt naszego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.07.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Rudi ja nie jestem specjalistką ani fachowcem w tej dziedzinie, ale chętnie mogę wyrazić swoje zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 11.07.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Moim zdaniem warto. Często oglądając fotki skandynawskich kawalerek widuję takie sypialenki, niemal nic więcej jak tylko łóżko obudowane ścianami, lub mikro-sypialnie na antresoli. Jeśli tylko plan mieszkania na to pozwala, to warto wziąć też pod uwagę, że spanie na dobrze dopasowanym materacu jest znacznie zdrowsze niż na rozkładanej sofie (a normalnego łóżka w pomieszczeniu salonowo-jadalniowo-gabinetowym, czyli w zwykłej kawalerce sobie nie wyobrażam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 11.07.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kiedyś znajomi w mieszkaniu zrobili podobnie - mieli 2 pokoje, a chcieli 3, więc wygrodzili część z salonu. W sypialence stało tylko duże łóżko, dało się do niego wejść tylko od strony "nóg", po bokach dotykało ścian, ale pokoik miał okno, więc nie było duszno. Nad łóżkiem były półki na książki, bo bokach na ścianach kinkiety zamiast lampek nocnych. W sumie całkiem fajnie im to wyszło - w salonie nie było porozwalanej pościeli, a dziecko miało swój własny pokój. Ja chyba podzieliłabym na Waszym miejscu - jeśli jedno będzie musiało popracować dłużej, lub posiedzieć i pogadać z gościem do rana, drugie może spokojnie pójść spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 11.07.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Rudi przejrzyj jeszcze ten wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207221-Sypialnia-w-salonie&highlight=sypialnia+salonie kilka fajnych pomysłów się tam znalazło, ja tam chyba wklejałam linki na digs digs, też ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.07.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Proponuję nie robić osobnego pomieszczenia na łóżko tylko oddzielić część salonu ścianką np:http://www.meble.net/rysunki/2012/02/Salon-z-sypialni%C4%851.jpghttp://www.meble.net/rysunki/2012/02/Salon-z-sypialni%C4%856.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 11.07.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Oto plan naszego mieszkania. I jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Wymiary podaj, bo wg tego rysunku sypialnia ma prawie 5 metrów długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts