Rudi Rood 11.07.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Jutro będziemy mieć wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 12.07.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) http://voila.pl/index.php?f=1753988.PNG Edytowane 12 Lipca 2013 przez Rudi Rood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.07.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Bardzo fajny układ mieszkania,jednak nie wyobrażam sobie podziału 17m na 2 pokoje,mieszkanie zamieni się w małą norkę z dwiema klitkami.Jedyne co wymyśliłam to wydzielenie części pokoju na łóżko(140x200cm),które będzie schowane za parawanem,mimo to zostawiłabym tak jak jest i nic nie zmianiała.http://img13.imageshack.us/img13/480/z27l.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudi Rood 12.07.2013 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Właśnie teraz próbowaliśmy to porównać do mieszkania, które obecnie wynajmujemy. Duży pokój jest taki jak nasz (kilka centymetrów różnicy) i wciąż wydaje się nam, że podział jest do zrealizowania Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.07.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Przychylam się do pomysłu Kinki z tym , że moze poszerzyłabym o te kilka cm sypialnię a tak to wg mnie jest ok Jeśli wolicie to może ewentualnie cienką ścianę z k-g ? Edytowane 16 Lipca 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.07.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Kinko, nie trzymasz proporcji Łóżko o długości przynajmniej 200 cm to ponad połowa długości pokoju, stół na 4 osoby ma 140-160 cm długości, a Tobie zostało jeszcze około metra na przejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dring 17.07.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Takim podziałem rzeczywiście nic nie zyskasz. Może taki regał przestrzelony na książki ustwić, sprawia wrażenie przedziału, a możesz jeszcze jakoś dodatkowo wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.07.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Stół na 4 osoby ma 120x80cm ,pokój ma dł 390cm łóżko 200cm więc zostaje 190cm odejmując stół pozostaje 70cm przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrk999 17.07.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Malutka.... Nie wydzielałbym w takim małym meiszkaniu 2 pokojów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara2 05.08.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Moim zdanie sypialnia 7 m jest jak najbardziej możliwa, moja jest również bardzo mała ma 7,8 m. Wstawiłam tam łóżko 160x200, 2 szafeczki nocne, oraz szafke rtv z telewizorkiem. Wstawiłam również drzwi przesuwne naścienne, które odzyskały zajmowane wcześniej miejsce. Zamiast szafeczek z lampkami można zastosować zwisające z obu stron piękne lampki. Ważne aby była wydzielona część sypialniana, nie musi mieć ona ogromnych rozmiarów, wystarczy, że będzie przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 07.10.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Proponuję nie robić osobnego pomieszczenia na łóżko tylko oddzielić część salonu ścianką np: http://www.meble.net/rysunki/2012/02/Salon-z-sypialni%C4%851.jpg Super to wygląda. Moja znajoma też ma aneks sypialniany, który wygląda jakby był szafą (lustrzane, przesuwne drzwi, tyle że do końca ściany - nie tak jak ja powyższym zdjęciu). Podwójna korzyść: lustra powiększają pokój i jednocześnie nie dopuszczają niepowołane osoby do łóżka. Element zaskoczenia też jest ciekawy. Polecam takie rozwiązanie Edytowane 7 Października 2013 przez iminde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 07.10.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Podoba mi się twój pomysł Kinko. Rzeczywiście będzie to ciekawie wyglądać Tak to nic bym już nie zmieniała. Patrząc na układ ja kombinowałbym coś z kuchnią. Nie wiem jak z mediami sprawa wygląda, ale na pierwszy rzut oka zabudowałbym kuchnię od strony przedpokoju, otworzył od strony salonu, żeby trochę światła do niej dochodziło. Do jadalni też będzie wygodniejszy dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtch 07.10.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Moim zdaniem warto zrobić taką sypialnię. Ja mieszkam na 32 metrach. Układ mieszkania bardzo podobny i taką sypialnię mam. Łóżko jest, szafa narożna jest, komoda i mała szafeczka. Dzięki temu w pokoju dziennym nie ma rozłożonej pościeli, a pokój można zamknąć jak nie chce mi się tam sprzątać... Co do kuchni - ja bym zrobiła w L, więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarion 09.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 a może właśnie zamiast oddzielnego pokoju to jakaś roleta, albo szybka jak na zdjęciu powyżej? - to są dużo bardziej praktyczne rozwiązania tym batdziej przy małych wnętrzach, gdzie każdy centymetr ma znaczenie , mi osobiście takie coś się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka02 16.10.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Jeśli chce się mieć intymne miejsce, oddzielone od dźwięków z telewizora to warto zrobić 2 oddzielne pomieszczenia. Wersje z parawanami i innymi regałami oddzielającymi pokoje też ma swoje plusy, ale według mnie przyjmując gości lub wypoczywając w salonie jakoś średnio by mi się patrzyło na szafę ubraniową i niezaścielone łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-ako 16.10.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Może coś takiego? Praktyczniejsza oczywiście szafa w miejscu komody (dł.120). :] Najlepiej z lustrzanymi drzwiami. Stół (śr.105) zasłania drzwi balkonowe, ale jak jesteście we dwoje można go odsunąć maksymalnie pod ścianę. Dałam ściankę działową (dł.~255) przy łóżku, ale w ostateczności można dać wąską szafkę na tv (choć to niebezpieczne dla tego ostatniego). Łóżko (140x200) kupiłabym z pojemnikiem - takie podnoszone w całości do góry - na szwedzkiej stronie ikei jest taki model łóżka malm, które tu wykorzystałam. Albo na nóżkach, by można było wykorzystać przestrzeń pod meblem. Nie wiem, czy widoczne na planie drzwi do pokoju w ogóle istnieją, ale bym się ich pozbyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts