now77ak 11.07.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Witam,No właśnie, na milionach wizualizacji widzimy eleganckie srebrne lodówki wciśnięte w zabudowę praktycznie na styk. Jak one działają? Szukałem dość długo i w każdej instrukcji obsługi/specyfikacji lodówki wolnostojące jest - aby zostawić z 10cm do góry i po około 5-10cm po bokach/z tyłu. Inaczej lodówka się przegrzeje i padnie. Jak zatem one działają? Przyznam się, że rozwiązanie z wylądu mi się podoba, ale nie wiem jak o strony technicznej. Będzie to działać? Na mniej więcej 10 stronach z ofertami nie znalazłem w opisie "właściwości", wentylacja, kratka wentylacyjna itp (lodówki do zabudowy mają ją z przodu). Ponieważ takie pozycji nie wyszczególnia się w lodówkach wolnostojących, to mam rozumieć że wszystkie mają je z tyłu i musi być prześwit? PS. oops, nie wiem czy temat nie powinien się znaleźć w pod-dziale AGD i RTV w domu, ale podczas edycji nie mogę już przenieść. Edytowane 11 Lipca 2013 przez now77ak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaus 11.07.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Sytuacja pewnie taka sama jak z kuchenkami wolnostojącymi. Też zaleca się, aby były w odległości kilku centymetrów od boków sąsiednich szafek a i tak każdy opiera szafki o kuchenkę. Z tyłu to naturalnie, że musi być troche miejsca i cyrkulacja powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 11.07.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Dokładnie chodzi o lodówkę Sharp SJPD 691 SS. Wymiary 177x80(szerokości)x71. Piszą o odstępie 6cm z tyłu i 6cm po bokach + 9cm od góry. Jestem w stanie zapewnić 9cm z góry (nawet kilka cm więcej) - tak samo z tyłu. Ale po bokach może być już gorzej. Liczę po 2cm z każdej strony.. W sumie brakuje aż 8cm z 12 (po bokach), dlatego pewny nie jestem :/ PS. Aha, no i jest przelot z 5cm pod lodówką, bo stoi na nogach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Przeważnie kładzie się takie lodówki na 10 cm kawałku mebla od dołu z wywietrznikiem z tyłu minimum 10cm luzu i lepiej żeby nad nią nie było szafek pełnych do samej ściany tylko płytsze. Wszystko do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts