Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka wolnostojąca "wciśnięta" w zabudowę meblową

now77ak

Recommended Posts

Witam,

No właśnie, na milionach wizualizacji widzimy eleganckie srebrne lodówki wciśnięte w zabudowę praktycznie na styk. Jak one działają?

Szukałem dość długo i w każdej instrukcji obsługi/specyfikacji lodówki wolnostojące jest - aby zostawić z 10cm do góry i po około 5-10cm po bokach/z tyłu. Inaczej lodówka się przegrzeje i padnie. Jak zatem one działają?

Przyznam się, że rozwiązanie z wylądu mi się podoba, ale nie wiem jak o strony technicznej. Będzie to działać?

Na mniej więcej 10 stronach z ofertami nie znalazłem w opisie "właściwości", wentylacja, kratka wentylacyjna itp (lodówki do zabudowy mają ją z przodu). Ponieważ takie pozycji nie wyszczególnia się w lodówkach wolnostojących, to mam rozumieć że wszystkie mają je z tyłu i musi być prześwit?

PS. oops, nie wiem czy temat nie powinien się znaleźć w pod-dziale AGD i RTV w domu, ale podczas edycji nie mogę już przenieść.

Edytowane przez now77ak

Dokładnie chodzi o lodówkę Sharp SJPD 691 SS. Wymiary 177x80(szerokości)x71. Piszą o odstępie 6cm z tyłu i 6cm po bokach + 9cm od góry. Jestem w stanie zapewnić 9cm z góry (nawet kilka cm więcej) - tak samo z tyłu. Ale po bokach może być już gorzej. Liczę po 2cm z każdej strony.. W sumie brakuje aż 8cm z 12 (po bokach), dlatego pewny nie jestem :/

PS. Aha, no i jest przelot z 5cm pod lodówką, bo stoi na nogach..

• 1 year później...