Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po zakładzie produkcyjnym.NIE LOFT :> foto

nitat

Recommended Posts

Witam wszystkich.Nie mam powiewu w pisaniu,więc w większości będą opisywały za mnie zdjęcia : ) "Budynek" bo tak go nazywamy po 13 latach zagracenia wszystkim co nie miało miejsca w domu, zaczyna odzyskiwać swoje miejsce na UŻYTKOWE podwórku. Jesteśmy rok po ślubie i od dwóch lat zaczęliśmy,a raczej mój mąż zaczął coś w nim działać.Na pierwszy ogień poszła wymiana okien i drzwi wejściowych.

Z zewnątrz do dziś nic się nie zmieniło,no może poza ciągle zdzieraną farbą z parapetów :p

DSC_1550.jpg

Drzwi zamówiliśmy w DDD z firmy Juwent,zrobili nam wg naszego projektu.Kolor oczywiście ich.Są ciche i szczelne,mogę polecić.Choć szyba lustro weneckie i mat nie wygląda tak jak się nazywa.

DSC_1548.jpg

DSC_1527.jpg

tu już po duużym sprzątaniu,tam ma być kuchnia od strony salonu :)

Mieliśmy duży problem z emaliowaną farbą,ni to olejna,ni to emalia,świecąca,błyszcząca

tu widać najlepiej co to było jak świeci od okna

DSC_1532.jpg

a tak po zdarciu

DSC_0410.jpg

zdarcie cd

i wciaż zostaje nieroztrzygnięty problem rur,które zalesiają nam przepokój.

Po wyburzeniu posadzki przyszedł czas na wylewkę.Mąż zainwestował w ogrzewanie podłogowe i wylewkę anhydrytową.Gdzie oczywiście sam wylewał.

W salonie będzie parkiet.Ułożony w "okrętówkę skośną" czyli przesunięcie desek i skosem do okna.

Na piętrze też parkiet,w sypialni i garderobie bambus z serii Exellent color carmel wh poukładany bez progu.Do zobaczenia na midas . pl