Edzia1992 06.11.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 250 tys , strop monolit, zaadoptowane poddasze, płaska dachówka Dzięki a jaka różnica na terivie, wiecie państwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 06.11.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 większa cena za materiały i robociznę, lepszy strop, w projekcie orginalnie jest monolit, dużo wykonawców nie umie zrobić dobrze monolitu lub teriva idzie szybko i proponują żeby architekt zaprojektował terivę to dodatkowy koszt, w projekcie na dachu są ławice oparte na stolcach na terivie to nie jest wskazane, ja zrobiłem monolit koszt materiałów to 35 tys plus robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 06.11.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 my wydalismy 230 tys strop filigram z okanmi i drzwiami plus brama garazowa.Wiekszosc pracy sami.Od dachu firmyFiligram na tyle dobry nie trzeba tynkowac sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 09.11.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 większa cena za materiały i robociznę, lepszy strop, w projekcie orginalnie jest monolit, dużo wykonawców nie umie zrobić dobrze monolitu lub teriva idzie szybko i proponują żeby architekt zaprojektował terivę to dodatkowy koszt, w projekcie na dachu są ławice oparte na stolcach na terivie to nie jest wskazane, ja zrobiłem monolit koszt materiałów to 35 tys plus robocizna Nam architekt rozrysował terive. Czytam różne fora i zdarza się że ludzie piszą ze monolit jest tańszy od terivy ;o zglupiec idzie. Ktoś ma doświadczenie z teriva, co myślicie o wytrzymałości? Nie chce popekanego sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 10.11.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 nie jest tańszy, może klawiszować, czyli pękać, chyba że sufit podwieszany, już pisałem każdy wykonawca namawia na terivę bo jest szybsza, i nie trzeba się znać, przy monolicie trzeba dobrze wykonać szalunki i zbrojenie, wytrzymałość słabsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian 03 11.11.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 nie jest tańszy, może klawiszować, czyli pękać, chyba że sufit podwieszany, już pisałem każdy wykonawca namawia na terivę bo jest szybsza, i nie trzeba się znać, przy monolicie trzeba dobrze wykonać szalunki i zbrojenie, wytrzymałość słabsza PRZEPRASZAM, ŻE WTRĄCĘ SWOJE PIĘĆ GROSZY, ALE TRZEBA SIĘ ZNAĆ PRZY TERRIVIE, JEŚLI PRAWIDŁOWO ARCHITEKT ROZRYSUJE ŻEBRA ROZDZIELCZE I PRAWIDŁOWO WYKONANE SĄ PODCIĄGI NIE MA PRAWA NIC PĘKNĄĆ. Ktoś wcześniej pytał o ten strop i kilkanaście stron wstecz wysłałem projekt terrivy na E- 115. Sam takowy wykonałem. Wcześniej miałem kontakt z monolitami,płytami i terrivą, gdyż jestem budowlańcem od ponad 5 lat w w Norwegiii. Terriva- tak zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 13.11.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam to ja pytałem o zdjęcie stropu teriva, to jak będzie ktoś szukał wykonawcy i niech powie ,że chce monolit to zobaczy ilu odmówi , a ci co podejmą się roboty ile zaśpiewają, u mnie poszło 12m3 desek , 400 stempli i 3m3 kantówki 10x10, ponad 5 ton stali, 36m3 betonu b25 , 4 ludzi robiło to 6 tygodni, bardzo dokładnie, wieńce podmurowane pełną cegłą na porothermie strop nie popęka , ale tynk na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 13.11.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 stan na dzisiaj u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 14.11.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dzięki za wszystkie opinie ! Szczerze, po wysłuchaniu Waszych opinii, opinii znajomych i znajomych budowlańców ... Już nic nie wiem Większość znajomych ma terive i nie narzeka. Owszem, coś o kogoś popękało, ale w planie i tak mieli sufit podwieszany więc jest spokój. Na szczęście główną decyzję podejmuje Mąż a nie ja, więc w razie co będzie na niego Podobają mi się te płaskie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 15.11.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam Wszystkich budujących e-115. My budujemy e-152 z małymi zmianami. Pozwole sobie podpiąć się pod temat, gdyż domy z pracowni e-domy sa do siebie bardzo podobne, a nie ma oddzielnego wątku z naszym projektem. Obecnie czekamy na położenie dachówki. Wrzucam zdjęcia z 21 padziernika. Mamy nadzieję, że wyrobimy sie z dachówka przed wiekszymi sniegami... Jak widać budowaliśmy z pustaków max ze stropem monolitycznym. Całość przykryje meyer holsen piano grafit krysztalowa glazura:) Edytowane 16 Listopada 2015 przez riderd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT1719512618 15.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam Wszystkich budujących e-115. My budujemy e-152 z małymi zmianami. Pozwole sobie podpiąć się pod temat, gdyż domy z pracowni e-domy sa do siebie bardzo podobne, a nie ma oddzielnego wątku z naszym projektem. Obecnie czekamy na położenie dachówki. Wrzucam zdjęcia z 21 padziernika. Mamy nadzieję, że wyrobimy sie z dachówka przed wiekszymi sniegami... Jak widać budowaliśmy z pustaków max ze stropem monolitycznym. Całość przykryje meyer holsen piano grafit krysztalowa glazura:) EDIT: próbuję ogarnąć wrzucanie fotek:) Jaką dachówkę mieliście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 15.11.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 brass tegalit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT1719512618 15.11.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 A jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 15.11.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 W projekcie jest grafitowy, ale jeszcze nie wiemy jak dokładnie zrobimy elewację. prawdopodobnie nie damy tych płytek klinkierowych. Będziemy się zastanawiać przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 15.11.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 trzeba zmniejszyć roździelczość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 15.11.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Nawet przy wklejaniu linkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 16.11.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Rzeczywiście zmniejszenie zdjęć pomogło, uzupelnilem post, dzięki za pomoc...Jutro Panowie od dachu zakładają folię. Edytowane 16 Listopada 2015 przez riderd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 26.11.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam, Bonsay ja buduję dom z projektu E-118 - mam pytanie - na zdjęciu jest podłoga drewnana czy gres drewnopodobny? Jeżeli gres to moge prosić o informację jakiej firmy i model ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 27.11.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Witam, Bonsay ja buduję dom z projektu E-118 - mam pytanie - na zdjęciu jest podłoga drewnana czy gres drewnopodobny? Jeżeli gres to moge prosić o informację jakiej firmy i model ? pozdrawiam Witam na podłodze są panele Quick Step Q0076 Dąb Moonlight Jasny (Chyba taki symbol - kolor na pewno ten) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 27.11.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Witam na podłodze są panele Quick Step Q0076 Dąb Moonlight Jasny (Chyba taki symbol - kolor na pewno ten) Chyba QSM 0076??? Coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts