bercik199 01.12.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam wszystkich, Mam do Państwa pytanie? Budował ktoś metodą ścin 3warstwowych? ja planuję z wełną, chciałbym wiedzieć jakie koszty - planuję też terive i płaską dachówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 05.12.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 W tym tygodniu prace przy domu zostały zakończone. Efekt poniżej Co do tematu nadproża poruszonego przez lilo111 to wyjaśniam że wszystko jest ok. Kierownik powiedział że większość domów tak robi i nigdy nie było problemów, pokazywał mi też pare projektów w których jest jak u mnie bez betonu. Można ale nie trzeba było - coś tam mi jeszcze wyliczył w programie i kazał spać spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 09.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nieźle wam idzie dopiero co była papierologia a tu już dom stoi.... super oby tak dalej Pozdrawiam W tym tygodniu prace przy domu zostały zakończone. Efekt poniżej [ATTACH=CONFIG]339666[/ATTACH] Co do tematu nadproża poruszonego przez lilo111 to wyjaśniam że wszystko jest ok. Kierownik powiedział że większość domów tak robi i nigdy nie było problemów, pokazywał mi też pare projektów w których jest jak u mnie bez betonu. Można ale nie trzeba było - coś tam mi jeszcze wyliczył w programie i kazał spać spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktorant 11.12.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Zima nadchodzi, ale praca nie ustaje. Czas na prace wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 25.12.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Merry christmas , jak tam wasze chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 03.01.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 tym czasem u mnie , forum is dead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 03.01.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 [ATTACH=CONFIG]341940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341940[/ATTACH] tym czasem u mnie , forum is dead Na wiosne wszyscy znów ruszą lilo1111 podnosiłes dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 03.01.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 zmiana z 30 stopni na 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 08.01.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 A my ciągle na etapie papierologii... ale myślę że na wiosnę ruszymy Ciekawi mnie jak wyglądają Wasze kuchnie z oknem narożnym, pochwali się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 12.01.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 wszyscy śpią mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś z Was nie robił lanych schodów ? z tego co wiemy to idą nad łazienką i chyba trzeba je robić ... czy jest jakieś inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 15.01.2016 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 A my ciągle na etapie papierologii... ale myślę że na wiosnę ruszymy Ciekawi mnie jak wyglądają Wasze kuchnie z oknem narożnym, pochwali się ktoś? Okno narożne wygląda super zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 15.01.2016 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) wszyscy śpią mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś z Was nie robił lanych schodów ? z tego co wiemy to idą nad łazienką i chyba trzeba je robić ... czy jest jakieś inne rozwiązanie? Ją nie zrobiła schodów lanych bo mi się nie podobają, więc mam częściowo zabudowane tak żeby zrobić sufit dla łazienki a reszta będzie ażurowa tj na konstrukcji stalowej z drewnianymi trepami CH=CONFIG]343484[/ATTACH Na jednym zdjęciu widok z korytarza, będzie to wykończone w drzewie na drugim zdjęciu widok z łazienki zabudowa karton gips Edytowane 15 Stycznia 2016 przez brydzia11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 16.01.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Ją nie zrobiła schodów lanych bo mi się nie podobają, więc mam częściowo zabudowane tak żeby zrobić sufit dla łazienki a reszta będzie ażurowa tj na konstrukcji stalowej z drewnianymi trepami [ATTACH=CONFIG]343483[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343484[/ATTACH] CH=CONFIG]343484[/ATTACH Na jednym zdjęciu widok z korytarza, będzie to wykończone w drzewie na drugim zdjęciu widok z łazienki zabudowa karton gips Czyli rozumiem, że będziesz robić schody tylko po prostu zamieniasz lane na te stalowe? My byśmy chcieli całkiem je zlikwidować, przynajmniej na kilka (dziesiąt?) lat, bo dół nam wystarczy. Chcemy tylko zrobić klapę w suficie tylko nie wiemy czy to możliwe Świetne są narożne, my będziemy mieć z drugiej strony, zamieniliśmy miejscami kuchnię i spiżarnie. U Was wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 17.01.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czyli rozumiem, że będziesz robić schody tylko po prostu zamieniasz lane na te stalowe? My byśmy chcieli całkiem je zlikwidować, przynajmniej na kilka (dziesiąt?) lat, bo dół nam wystarczy. Chcemy tylko zrobić klapę w suficie tylko nie wiemy czy to możliwe Świetne są narożne, my będziemy mieć z drugiej strony, zamieniliśmy miejscami kuchnię i spiżarnie. U Was wygląda pięknie U nas też były na początku założenia że nie robimy wcale schodów na górę bo dół nam wystarczy, miał być tylko właz z garażu. Ale po przemyślenia tematu i wysłuchaniu rad znajomych mających domy dałam się przekonać że warto zrobić schody bo na górze jest ogromna przestrzeń która można wykorzystać np: na pralnię, plac zabaw dla dzieci lub wstawić stół do pinponga itp . Więc stanęło na tym że robimy schody, wymurowalismy ścianki na górze, zrobilismy sufit, wstawiamy drzw i w ten sposób odetniemy górę dzięki czemu nie będziemy musieli jej ogrzewać w zimie:yes: Przemyślcie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 18.01.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 U nas też były na początku założenia że nie robimy wcale schodów na górę bo dół nam wystarczy, miał być tylko właz z garażu. Ale po przemyślenia tematu i wysłuchaniu rad znajomych mających domy dałam się przekonać że warto zrobić schody bo na górze jest ogromna przestrzeń która można wykorzystać np: na pralnię, plac zabaw dla dzieci lub wstawić stół do pinponga itp . Więc stanęło na tym że robimy schody, wymurowalismy ścianki na górze, zrobilismy sufit, wstawiamy drzw i w ten sposób odetniemy górę dzięki czemu nie będziemy musieli jej ogrzewać w zimie:yes: Przemyślcie to Faktycznie, to dobry pomysł żeby zabudować to drzwiami ... Widzisz, jak się nie ma wyobraźni przestrzennej to trudno to planować, ale na zdjęciu wyraźnie widać że drzwi w tym miejscu niczemu by nie przeszkadzały a wtedy pralnia do góry jak znalazł dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 18.01.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) My u siebie zostawiamy dziurę w suficie, ale schodów na razie nie robimy. Jeśli zajdzie taka potrzeba będziemy musieli zlikwidować pralnie (jest teraz w miejscu schodów) Na chwilę obecną parter na wystarczy... jeśli w przyszłości zajdzie taka potrzeba - mamy opcje rozbudowy. Tak przy okazji powoli przymierzam się do elektryki. Jeśli ktoś może mi coś doradzić, jakieś fajne pomysły/patenty będę wdzięczny za info Generalnie jestem ciekawy jak wy poradziliście sobie z tym Edytowane 18 Stycznia 2016 przez jerrry1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 18.01.2016 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Okno narożne wygląda super zachęcam [ATTACH=CONFIG]343481[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343482[/ATTACH] Te narożne okno bardzo ładnie się w kuchni prezentuje Jak zrobię po południu jakieś zdjęcia to powrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 18.01.2016 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Czyli rozumiem, że będziesz robić schody tylko po prostu zamieniasz lane na te stalowe? My byśmy chcieli całkiem je zlikwidować, przynajmniej na kilka (dziesiąt?) lat, bo dół nam wystarczy. Chcemy tylko zrobić klapę w suficie tylko nie wiemy czy to możliwe Świetne są narożne, my będziemy mieć z drugiej strony, zamieniliśmy miejscami kuchnię i spiżarnie. U Was wygląda pięknie My mamy zrobiony normalnie wyłaz w suficie i wyciągane schody - trzymamy tam stare kartony ze starymi zabawkami córki itd Dobrze jest zrobić choćby właśnie wyłaz, bo jak się nam zamarzy poddasze, to nie trzeba potem sufitu burzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 18.01.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 U nas też były na początku założenia że nie robimy wcale schodów na górę bo dół nam wystarczy, miał być tylko właz z garażu. Ale po przemyślenia tematu i wysłuchaniu rad znajomych mających domy dałam się przekonać że warto zrobić schody bo na górze jest ogromna przestrzeń która można wykorzystać np: na pralnię, plac zabaw dla dzieci lub wstawić stół do pinponga itp . Więc stanęło na tym że robimy schody, wymurowalismy ścianki na górze, zrobilismy sufit, wstawiamy drzw i w ten sposób odetniemy górę dzięki czemu nie będziemy musieli jej ogrzewać w zimie:yes: Przemyślcie to brydzia, my mieszkamy w E - 155 od listopada. Mamy 4 letnią córkę i powiem, że przestrzeni jest duuuuużo... Naprawdę, dla 4-osobowej rodziny wystarczy.. a taki "użytkowy" strych to jednak kolejne pomieszczenia do sprzątania.. przy 130 m2 jest co robić, uwierz Pralnie miałam na innym piętrze mieszkając u teściowej - KOSZMAR - bieganie z praniem góra dół to porażka.. My zostawiliśmy właz, gdyby co.. Ale teraz jak już mieszkamy, to naprawdę nie sądzę, żeby był nam potrzebny do innych celów jak kartony z ciuchami itd Ale to już każdy musi zam przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 18.01.2016 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 My u siebie zostawiamy dziurę w suficie, ale schodów na razie nie robimy. Jeśli zajdzie taka potrzeba będziemy musieli zlikwidować pralnie (jest teraz w miejscu schodów) Na chwilę obecną parter na wystarczy... jeśli w przyszłości zajdzie taka potrzeba - mamy opcje rozbudowy. Tak przy okazji powoli przymierzam się do elektryki. Jeśli ktoś może mi coś doradzić, jakieś fajne pomysły/patenty będę wdzięczny za info Generalnie jestem ciekawy jak wy poradziliście sobie z tym jerry - nie wiem czy masz małe dzieci, ale u nas rewelacyjnie sprawdzają sie takie małe ledowe lampki przy podłodze, które włączają sie na czujkę ruchu - w nocy widać, gdzie iść U nas to przede wszystkim LED-owe halogeny. Elektryk spisał się u nas na medal - fakt, że mamy 2 piloty do światła (jeden do części halogenów w salonie, a drugi do kolorowych LED-ów w zabudowie dookoła telewizora) i trochę kontaktów, ale światło robi w domu niesamowity efekt - różne kombinacje - aby wyeksponować stół jadalniany, ladę kuchenną, część "kanapową".. super Żałuję że nie zrobiliśmy światła na czujkę w garażu - trzeba pamiętać, aby przed wyjazdem z garażu zgasić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts