Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Faktycznie, to dobry pomysł żeby zabudować to drzwiami ... Widzisz, jak się nie ma wyobraźni przestrzennej to trudno to planować, ale na zdjęciu wyraźnie widać że drzwi w tym miejscu niczemu by nie przeszkadzały :) a wtedy pralnia do góry jak znalazł :)

dzięki!

Uważam że tak czy siak trzeba uwzględnić górę do użytku bo powierzchni tam jest sporo i szkoda jej marnować tym bardziej jak się nie ma podpiwniczenia:yes:

Bonsay a powiedz z doświadczenia jak już mieszkacie gdzie suszysz pranie? Masz miejsce żeby rozłożyć suszarke? gdzie? Bo nie wyobrażam sobie żebym miała stawiać suszarke np w kuchni czy przedpokoju, teraz tak mam w mieszkaniu i strasznie mnie to drażni:no::(:( Edytowane przez brydzia11

bonsay dzięki za info.

Dzieci mam i o czujce już myślałem więc na pewno.

Czy mogłabyś wrzucić kilka zdjęć z oświetlenia salonu, kuchni i korytarza - o ile to nie problem?

Gdzie robiliście podwieszane sufity?

wrzucę wrzucę :) Tylko zapominam zrobić.. :)

Podwieszane sufity robił nam majster od wykończenia - wg projektu projektantki

Bonsay a powiedz z doświadczenia jak już mieszkacie gdzie suszysz pranie? Masz miejsce żeby rozłożyć suszarke? gdzie? Bo nie wyobrażam sobie żebym miała stawiać suszarke np w kuchni czy przedpokoju, teraz tak mam w mieszkaniu i strasznie mnie to drażni:no::(:(

brydzia ja mam suszarkę bębnową, więc większość prania wyjmuje suche i wieszam od razu w garderobie

Delikatniejsze rzeczy albo np koszule suszę w pokoju gościnnym - tym na przeciwko garderoby

My zbytnio nie mamy gdzie wsadzić pralki do łazienki na dole, bo nasza ma tylko 5m. Także pralnia na górze gdzie może być bajzel i nikt nie wchodzi to dobry pomysł :)

czujki ruchu to fajny patent, o ile nie ma się w domu psa / kota =)

wiesz co Edzia, nasz czterolatka też biega po domu w to i znowu - ale to jest tak delikatne, słabe światło i tak mały pobór mocy, ze warto przemyśleć..

W nocy nawet dla dorosłych niezastąpione.. :)

My zbytnio nie mamy gdzie wsadzić pralki do łazienki na dole, bo nasza ma tylko 5m. Także pralnia na górze gdzie może być bajzel i nikt nie wchodzi to dobry pomysł :)

czujki ruchu to fajny patent, o ile nie ma się w domu psa / kota =)

Widzisz Edzia - ja z kolei, po 5 latach biegania z praniem góra dół - nigdy wiecej!! to naprawdę strasznie męczące i wkurzające.. Ale każdy robi pod siebie

Uważam że tak czy siak trzeba uwzględnić górę do użytku bo powierzchni tam jest sporo i szkoda jej marnować tym bardziej jak się nie ma podpiwniczenia:yes:

brydzia my na górze mamy podciagnięte wszystkie instalacje, kable itd - jakby co..

Na razie są płyty karton gips - poszpachlowane i pomalowane - podłoga surowa - do kartonów wystarczy :)

brydzia ja mam suszarkę bębnową, więc większość prania wyjmuje suche i wieszam od razu w garderobie

Delikatniejsze rzeczy albo np koszule suszę w pokoju gościnnym - tym na przeciwko garderoby

Aaaa suszarka bębnowa to jest rozwiązanie, co do suszenia prania w pokoju to u mnie nie ma opcji bo nie ma pokoju gościnnego, wszystkie zajęte :D:lol:

Aaaa suszarka bębnowa to jest rozwiązanie, co do suszenia prania w pokoju to u mnie nie ma opcji bo nie ma pokoju gościnnego, wszystkie zajęte :D:lol:

U mnie na razie jest "gościnny", ale już niedługo :)

Myślę że później znajdę miejsce na małą suszarkę w sypialni :)

Suszarka bębnowa ratuje życie :) ja też nie lubię suszarki po kątach..

Nie strasz, aż tyle to nie może trwać :(

w międzyczasie - macie może rekuperatory powietrza? Ile taka inwestycja Was kosztowała i czy jest tego warta?

Bardzo prosimy o opinię :)

Edzia, nie straszę.. tak długo u nas trwało.. Z tym że u nas doszedł zjazd z drogi publicznej i jedna korekta do wydanej decyzji.. A u was już ile to trwa?

Edzia, nie straszę.. tak długo u nas trwało.. Z tym że u nas doszedł zjazd z drogi publicznej i jedna korekta do wydanej decyzji.. A u was już ile to trwa?

Do końca listopada mieliśmy wszystkie papiery związane z wodą, kanalizacją, elektryką itd., i to tak naprawdę załatwiliśmy w dwa miesiące, razem z projektem domu, bo braliśmy indywidualny od architekta :)

dopiero teraz zaczęły się schody jak sprawa poszła do starostwa. Na razie drugi czekamy, ale niedawno dostaliśmy telefon że mnóstwo rzeczy trzeba uzupełnić w projekcie ... np wewnętrzne instalacje których prawo budowlane teraz nie wymaga :/ a to koszty kolejne i znowu czekanie

• 2 weeks później...