Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,

jestem całkowicie świeżym w temacie budowy domu dlatego wybaczcie podstawowe pytanie jakie obecnie mnie nurtuje. Mówiąc wprost zastanawiają mnie koszty budowy domu zgodnie z projektem E115. Koszty które będę musiał ponieść aby się do niego wprowadzić :) Obecnie podejmuję decyzję czy kupić mieszkanie w bloku czy rozpocząć budowę domu i właśnie kwestie finansowe są tu decydujące. Będę zobowiązany za podanie kwoty dla SSO oraz ostatecznej lub informacje czy kosztorys przedstawiony na stronie e-domy nie rozjeżdża się zbytnio z rzeczywistością.

Dziękuje i pozdrawiam

U nas stan surowy zamknięty wyszedł ok 190 tys - roboty ziemne koparką robiliśmy sami

SSO to pikuś, przy wykończeniu robi się studnia bez dna..

Rury w domu popielate, natomiast wyjściowa kanalizacyjna fi 160 pomarańczowa. Co do podłogówki to jak odpalę mogę dać znać. Byłem w domach ze 100% ogrzewaniem podłogowym i bardzo mi się podobało. Nie robiłem nawet drabinek w łazienkach, gdyż uznałem to za zbędną rzecz. Najważniejszy aspekt przemawiający za podłogówką to dowolność w ustawianiu jakichkolwiek mebli. Brak grzejników = brak problemów. Pozdrawiam.

Potwierdzam - podłogówka w domu to najlepsze rozwiązanie - duża oszczędność miejsca w domu, nie trzeba się głowić z ustawianiem mebli..U nas dodatkowo każde pomieszczenie ma oddzielną regulacje - więc możemy idealnie kontrolować temperaturę w domu.

Zostawilismy jednak grzejniki w wiatrołapie i łazienkach

• 1 month później...
U nas też były na początku założenia że nie robimy wcale schodów na górę bo dół nam wystarczy, miał być tylko właz z garażu. Ale po przemyślenia tematu i wysłuchaniu rad znajomych mających domy dałam się przekonać że warto zrobić schody bo na górze jest ogromna przestrzeń która można wykorzystać np: na pralnię, plac zabaw dla dzieci lub wstawić stół do pinponga itp :D. Więc stanęło na tym że robimy schody, wymurowalismy ścianki na górze, zrobilismy sufit, wstawiamy drzw i w ten sposób odetniemy górę dzięki czemu nie będziemy musieli jej ogrzewać w zimie:yes:

Przemyślcie to :bye:

Witam ponownie :-) mam kolejną prośbę - mogę prosić zdjęcia tej Waszej "odcietej" góry? chciałabym zobaczyć zdjęcie tej zabudowy bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić.

A może ktoś ma zdjęcia schodów wysuwanych z klapy? Bo też nie wiem jak to zrobić w tym wypadku skoro schody idą nad łazienka i skrecaja w dodatku

• 3 weeks później...
Witam ponownie :-) mam kolejną prośbę - mogę prosić zdjęcia tej Waszej "odcietej" góry? chciałabym zobaczyć zdjęcie tej zabudowy bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić.

A może ktoś ma zdjęcia schodów wysuwanych z klapy? Bo też nie wiem jak to zrobić w tym wypadku skoro schody idą nad łazienka i skrecaja w dodatku

fotki mojego poddasza, co do schodów to tak jak sie umawialiśmy podeslę jak już będą gotowe :yes:20160722_084905.jpg20160722_084852.jpg

• 1 month później...

Witam. Mam pytanie czy ktos z panstwa buduje ten domek w woj,mazowieckim?

Chcieli bysmy obejrzec jesli byla by taka mozliwosc.

My zakupiliśmy projekt e 118 ,z tego co widze to sa do siebie podobne. Jestesmy w trakcie papierologi. Byc moze pod koniec pazdziernika bedzie juz pozwolenie.

Pozdrawiamy,

Edytowane przez kasiachnuna

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Od soboty mieszkam w nowym domku :lol2:

Wczoraj odebrana decyzja o zakończeniu budowy:lol2:

Niestety brakło czasu na kostkę ale ekipa już zamówiona na początek wiosny.

Co prawda jeszcze "żyjemy w pudełkach" ale załączam kilka fotek

Elewacja, salon, kuchnia

[ATTACH=CONFIG]372642[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372643[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372645[/ATTACH]

o, to Andrzejki będą już na nowym :) pięknie wyszło, gratuluję! :)

kto mi powie, ile Wam wyszło od stanu surowego otwartego do deweloperskiego? robiliście sam dół czy górę też?

• 3 weeks później...
Od soboty mieszkam w nowym domku :lol2:

Wczoraj odebrana decyzja o zakończeniu budowy:lol2:

Niestety brakło czasu na kostkę ale ekipa już zamówiona na początek wiosny.

Co prawda jeszcze "żyjemy w pudełkach" ale załączam kilka fotek

Elewacja, salon, kuchnia

[ATTACH=CONFIG]372642[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372643[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372645[/ATTACH]

Witam,

bardzo dawno mnie tu nie było :/

Jerrry piękny dom aż miło popatrzeć :yes: super

pozdrawiam