bonsay 11.12.2014 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 V No to fakt ale u mnie najbliższe dni i tygodnie będą pracowite, podpisuje umowę na okna wyceniam bramę i drzwi zamierzam również wstępnie ugadywac tematy instalacji wod.-kanaliz. elektryka itp. Jak zamierzacie ogrzewać dom?? W całym domu będzie ogrzewanie podłogowe - grzejniki będą tylko w łazienkach i wiatrołapie. Piec oglądaliśmy, firmy RED - z podajnikiem na pellet. Piec sam się rozpala i wygasza, ustawiasz tylko temp w domu i piec sam jej pilnuje Ja z córką wracam do domu ok 16, mąż jeszcze później, więc nie wyobrażam sobie wracania do zimnego domu..:// za 400zł do pieca można także dołaczyć aplikacje na smartfona itd, dzięki której można sterować piecem np. z pracy, dostajesz powiadomienia na telefon, że coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 12.12.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Fotka z dnia dzisiejszego, dopiero zarys dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 15.12.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Bonsay Po wstawieniu okien jak robiliście wszystkie instalacje w środku to jak zamykaliście dom? mieliście jakieś tymczasowe drzwi? Mam duże obawy że mi budowę okradną ale żeby móc wstawić drzwi wejściowe i bramę to chyba muszę mieć tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 15.12.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Bonsay Po wstawieniu okien jak robiliście wszystkie instalacje w środku to jak zamykaliście dom? mieliście jakieś tymczasowe drzwi? Mam duże obawy że mi budowę okradną ale żeby móc wstawić drzwi wejściowe i bramę to chyba muszę mieć tynki. brydzia, my nie robiliśmy instalacji jeszcze.. zrobimy na wiosnę. Bramę wstawiliśmy - majster zrobił tynki w bramie garażowej tak, aby można było wstawić bramę. Drzwi wstawiamy metalowe narazie, aby były - szkoda będzie drewnianych podczas remontu. Lepiej jest zabezpieczyć budowę.. :/ tak na wszelki,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek2K 16.12.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Drzwi wejściowe lepiej zakładać przed tynkami, tynkarze wtedy obrobią dokładnie glify za jednym razem. Bramę garażową mało który instalator założy przed tynkami. Można zrobić tynki częściowo jak bonsay. Jeszcze co do drzwi wejściowych, jeżeli chcecie drewniane to tylko po wysuszeniu domu po tynkach i wylewkach. Wstawić może i wstawią ale nikt nie weżmie odpowiedzialności za nie później. Jeżeli to są standardowe wymiary bez dostawek, doświetleń itp to można wstawić najtansze z marketu metalowe. Nieraz firmy montujące okna i drzwi mają takie na wypożyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 16.12.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 brydzia, my nie robiliśmy instalacji jeszcze.. zrobimy na wiosnę. Bramę wstawiliśmy - majster zrobił tynki w bramie garażowej tak, aby można było wstawić bramę. Drzwi wstawiamy metalowe narazie, aby były - szkoda będzie drewnianych podczas remontu. Lepiej jest zabezpieczyć budowę.. :/ tak na wszelki,, Ty i Krzysiek piszecie o metalowych drzwiach ale jak ma się sytuacja z naszymi nie wymiarowymi drzwiami tzn z dostawką???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 16.12.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Ty i Krzysiek piszecie o metalowych drzwiach ale jak ma się sytuacja z naszymi nie wymiarowymi drzwiami tzn z dostawką???? brydzia, my mamy właśnie takie metalowe większe, zostały nam po budowie teścia - oby tylko zamknąć budynek. Podpytaj w firmie skąd chcesz wziąć drzwi, czy mają takie metalowe. A ty chcesz wstawić okna jeszcze teraz i instalacje robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 16.12.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 brydzia, my mamy właśnie takie metalowe większe, zostały nam po budowie teścia - oby tylko zamknąć budynek. Podpytaj w firmie skąd chcesz wziąć drzwi, czy mają takie metalowe. A ty chcesz wstawić okna jeszcze teraz i instalacje robić? Ja mam montaż okien na wiosnę ciężko powiedzieć kiedy dokładnie zależeć będzie to od warunków atmosferycznych, no i wtedy wchodzi z instalacjami póki co walcze z dachem, może pierwsze dachówki na dachu zobacze po swietach. Dzięki za info o drzwiach popytam w firmie może coś mi zaproponują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 30.12.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Jesteśmy nowymi użytkownikami forum oraz zaczęliśmy budowę naszego budyneczku E115.Czy jest ktoś z woj Opolskiego lub Dolnośląskiego Poki co zatrzymalismy sie na zerze została nam do zalania płyta.Na wiosne ostro z murami.Czy moze mi ktos powiedziec z jakiej firmy Porotherm braliscie i jaka cena.Ja mam oferte termo mur z Kozłowic za 3,90 za szt.I ile m2 parter ma murów.Z góry dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 30.12.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Jesteśmy nowymi użytkownikami forum oraz zaczęliśmy budowę naszego budyneczku E115. Czy jest ktoś z woj Opolskiego lub Dolnośląskiego Poki co zatrzymalismy sie na zerze została nam do zalania płyta.Na wiosne ostro z murami. Czy moze mi ktos powiedziec z jakiej firmy Porotherm braliscie i jaka cena.Ja mam oferte termo mur z Kozłowic za 3,90 za szt. I ile m2 parter ma murów. Z góry dziekuje za informacje Witam kolejnych fanów i oby szczęśliwych posiadaczy E 115 Ja budowałam z Leier-a Thermopor 25 P+W jeśli dobrze pamiętam cenę to 3,60 szt co do ilości to muszę odszukać w papierach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 31.12.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 My sie zastanawiamy pomiedzy cerpol kozłowice a winerberger.Róznica w cenie nie wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 03.01.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam kolejnych fanów i oby szczęśliwych posiadaczy E 115 Ja budowałam z Leier-a Thermopor 25 P+W jeśli dobrze pamiętam cenę to 3,60 szt co do ilości to muszę odszukać w papierach Pozdrawiam Sprawdziłam, poszło mi pustaków ok 720szt + 1500 szt połówek na ściany działowe, dodatkowo podnosilismy górę o jednego pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 03.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 MY TEZ PLANUJEMY PODNIESC GÓRE O JEDEN BLOCZEK.aLE TEZ DÓŁ OBNIZAMY.z TEGO CO LICZYŁEM TO NA CAŁY DOM POTRZEBA OK 2200 BLOCZKÓW.cZY BYŁA BY MOZLIWOSC BYS PODESŁAŁA NA MAILA ZDJECIA WASZEGO DOMKU.[email protected]Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofjolanta 04.01.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Bardzo poważnie zastanawiamy się z żoną nad budowa e115. Chcielibyśmy przed zakupem projektu zobaczyć na żywo e115 dlatego też proszę o kontakt osoby budujące na terenie woj. warmińsko-mazurskie, ew. w odległosci do 100 km od Szczytna. Będziemy bardzo wdzieczni za pomoc. [email protected]ew. 509089619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 04.01.2015 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Bardzo poważnie zastanawiamy się z żoną nad budowa e115. Chcielibyśmy przed zakupem projektu zobaczyć na żywo e115 dlatego też proszę o kontakt osoby budujące na terenie woj. warmińsko-mazurskie, ew. w odległosci do 100 km od Szczytna. Będziemy bardzo wdzieczni za pomoc. [email protected] ew. 509089619 Hej:) my budujemy nasz domek koło Raczek - granica województwa warmińsko-mazurskiego i podlaskiego - jak sprawdzałam, to 160km odległości - jeśli macie ochotę, to zapraszamy - mamy stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 04.01.2015 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Hej witamy wszystkich nowych budujących domek E-115 my w przyszłym tygodniu zaczynamy rozmowy z ewentualnymi wykonawcami robót wykończeniowych zobaczymy co nam powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 04.01.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Jesteśmy nowymi użytkownikami forum oraz zaczęliśmy budowę naszego budyneczku E115. Czy jest ktoś z woj Opolskiego lub Dolnośląskiego Poki co zatrzymalismy sie na zerze została nam do zalania płyta.Na wiosne ostro z murami. Czy moze mi ktos powiedziec z jakiej firmy Porotherm braliscie i jaka cena.Ja mam oferte termo mur z Kozłowic za 3,90 za szt. I ile m2 parter ma murów. Z góry dziekuje za informacje Witam nowych budujących ja sprawdziłam na fakturze: my budowaliśmy z Protherm 25 Profi - zużyliśmy ok. 1600 szt - cena 5,65 brutto z klejem ścianki działowe - Protherm 18,8 Profi - 960 szt - cena 7,70 brutto z klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 04.01.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam nowych budujących ja sprawdziłam na fakturze: my budowaliśmy z Protherm 25 Profi - zużyliśmy ok. 1600 szt - cena 5,65 brutto z klejem ścianki działowe - Protherm 18,8 Profi - 960 szt - cena 7,70 brutto z klejem Bonsay - mam pytanie odnośnie profi, jak ekipa oceniała jakość pustaków. Wystarczyło Wam kleju załączonego do palet? My ruszamy jak tylko zima się skończy i chcemy właśnie niedługo kupić profi. Dają mi cenę ok 4.50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 04.01.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Bonsay a mozesz powiedziec jaki macie strop i ile was kosztował.My zastanawiamy sie czy nie zmienic stropu na Filigram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 05.01.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Bonsay - mam pytanie odnośnie profi, jak ekipa oceniała jakość pustaków. Wystarczyło Wam kleju załączonego do palet? My ruszamy jak tylko zima się skończy i chcemy właśnie niedługo kupić profi. Dają mi cenę ok 4.50 cosi zapomniałam dodać, ze nasz Protherm był szlifowany. Ekipa bardzo go sobie chwaliła - mówili, że bardzo sprawnie się nim budowało. Kleju wystarczyło. Masz jakieś inne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts