Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

V

No to fakt ale u mnie najbliższe dni i tygodnie będą pracowite, podpisuje umowę na okna wyceniam bramę i drzwi zamierzam również wstępnie ugadywac tematy instalacji wod.-kanaliz. elektryka itp.

Jak zamierzacie ogrzewać dom??

W całym domu będzie ogrzewanie podłogowe - grzejniki będą tylko w łazienkach i wiatrołapie.

Piec oglądaliśmy, firmy RED - z podajnikiem na pellet. Piec sam się rozpala i wygasza, ustawiasz tylko temp w domu i piec sam jej pilnuje :) Ja z córką wracam do domu ok 16, mąż jeszcze później, więc nie wyobrażam sobie wracania do zimnego domu..:// za 400zł do pieca można także dołaczyć aplikacje na smartfona itd, dzięki której można sterować piecem np. z pracy, dostajesz powiadomienia na telefon, że coś się dzieje.

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bonsay

Po wstawieniu okien jak robiliście wszystkie instalacje w środku to jak zamykaliście dom? mieliście jakieś tymczasowe drzwi? Mam duże obawy że mi budowę okradną :(

ale żeby móc wstawić drzwi wejściowe i bramę to chyba muszę mieć tynki.

brydzia, my nie robiliśmy instalacji jeszcze.. zrobimy na wiosnę. Bramę wstawiliśmy - majster zrobił tynki w bramie garażowej tak, aby można było wstawić bramę. Drzwi wstawiamy metalowe narazie, aby były - szkoda będzie drewnianych podczas remontu.

Lepiej jest zabezpieczyć budowę.. :/ tak na wszelki,,

Drzwi wejściowe lepiej zakładać przed tynkami, tynkarze wtedy obrobią dokładnie glify za jednym razem. Bramę garażową mało który instalator założy przed tynkami. Można zrobić tynki częściowo jak bonsay. Jeszcze co do drzwi wejściowych, jeżeli chcecie drewniane to tylko po wysuszeniu domu po tynkach i wylewkach. Wstawić może i wstawią ale nikt nie weżmie odpowiedzialności za nie później. Jeżeli to są standardowe wymiary bez dostawek, doświetleń itp to można wstawić najtansze z marketu metalowe. Nieraz firmy montujące okna i drzwi mają takie na wypożyczenie.

brydzia, my nie robiliśmy instalacji jeszcze.. zrobimy na wiosnę. Bramę wstawiliśmy - majster zrobił tynki w bramie garażowej tak, aby można było wstawić bramę. Drzwi wstawiamy metalowe narazie, aby były - szkoda będzie drewnianych podczas remontu.

Lepiej jest zabezpieczyć budowę.. :/ tak na wszelki,,

Ty i Krzysiek piszecie o metalowych drzwiach ale jak ma się sytuacja z naszymi nie wymiarowymi drzwiami tzn z dostawką???? :confused:

Ty i Krzysiek piszecie o metalowych drzwiach ale jak ma się sytuacja z naszymi nie wymiarowymi drzwiami tzn z dostawką???? :confused:

brydzia, my mamy właśnie takie metalowe większe, zostały nam po budowie teścia - oby tylko zamknąć budynek.

Podpytaj w firmie skąd chcesz wziąć drzwi, czy mają takie metalowe.

A ty chcesz wstawić okna jeszcze teraz i instalacje robić?

brydzia, my mamy właśnie takie metalowe większe, zostały nam po budowie teścia - oby tylko zamknąć budynek.

Podpytaj w firmie skąd chcesz wziąć drzwi, czy mają takie metalowe.

A ty chcesz wstawić okna jeszcze teraz i instalacje robić?

Ja mam montaż okien na wiosnę ciężko powiedzieć kiedy dokładnie zależeć będzie to od warunków atmosferycznych, no i wtedy wchodzi z instalacjami póki co walcze z dachem, może pierwsze dachówki na dachu zobacze po swietach. Dzięki za info o drzwiach popytam w firmie może coś mi zaproponują

• 2 weeks później...

Witam wszystkich. Jesteśmy nowymi użytkownikami forum oraz zaczęliśmy budowę naszego budyneczku E115.

Czy jest ktoś z woj Opolskiego lub Dolnośląskiego

Poki co zatrzymalismy sie na zerze została nam do zalania płyta.Na wiosne ostro z murami.

Czy moze mi ktos powiedziec z jakiej firmy Porotherm braliscie i jaka cena.Ja mam oferte termo mur z Kozłowic za 3,90 za szt.

I ile m2 parter ma murów.

Z góry dziekuje za informacje

Witam wszystkich. Jesteśmy nowymi użytkownikami forum oraz zaczęliśmy budowę naszego budyneczku E115.

Poki co zatrzymalismy sie na zerze została nam do zalania płyta.Na wiosne ostro z murami.

Czy moze mi ktos powiedziec z jakiej firmy Porotherm braliscie i jaka cena.Ja mam oferte termo mur z Kozłowic za 3,90 za szt.

Witam kolejnych fanów i oby szczęśliwych posiadaczy E 115 :D

Ja budowałam z Leier-a Thermopor 25 P+W jeśli dobrze pamiętam cenę to 3,60 szt co do ilości to muszę odszukać w papierach

Pozdrawiam

Witam kolejnych fanów i oby szczęśliwych posiadaczy E 115 :D

Ja budowałam z Leier-a Thermopor 25 P+W jeśli dobrze pamiętam cenę to 3,60 szt co do ilości to muszę odszukać w papierach

Pozdrawiam

Sprawdziłam, poszło mi pustaków ok 720szt + 1500 szt połówek na ściany działowe, dodatkowo podnosilismy górę o jednego pustaka

Witam wszystkich forumowiczów. Bardzo poważnie zastanawiamy się z żoną nad budowa e115. Chcielibyśmy przed zakupem projektu zobaczyć na żywo e115 dlatego też proszę o kontakt osoby budujące na terenie woj. warmińsko-mazurskie, ew. w odległosci do 100 km od Szczytna. Będziemy bardzo wdzieczni za pomoc.

[email protected]

ew. 509089619

Witam wszystkich forumowiczów. Bardzo poważnie zastanawiamy się z żoną nad budowa e115. Chcielibyśmy przed zakupem projektu zobaczyć na żywo e115 dlatego też proszę o kontakt osoby budujące na terenie woj. warmińsko-mazurskie, ew. w odległosci do 100 km od Szczytna. Będziemy bardzo wdzieczni za pomoc.

[email protected]

ew. 509089619

Hej:)

my budujemy nasz domek koło Raczek - granica województwa warmińsko-mazurskiego i podlaskiego - jak sprawdzałam, to 160km odległości - jeśli macie ochotę, to zapraszamy - mamy stan surowy zamknięty :)

Witam nowych budujących :)

ja sprawdziłam na fakturze:

my budowaliśmy z Protherm 25 Profi - zużyliśmy ok. 1600 szt - cena 5,65 brutto z klejem

ścianki działowe - Protherm 18,8 Profi - 960 szt - cena 7,70 brutto z klejem

Witam nowych budujących :)

ja sprawdziłam na fakturze:

my budowaliśmy z Protherm 25 Profi - zużyliśmy ok. 1600 szt - cena 5,65 brutto z klejem

ścianki działowe - Protherm 18,8 Profi - 960 szt - cena 7,70 brutto z klejem

Bonsay - mam pytanie odnośnie profi, jak ekipa oceniała jakość pustaków. Wystarczyło Wam kleju załączonego do palet? My ruszamy jak tylko zima się skończy i chcemy właśnie niedługo kupić profi. Dają mi cenę ok 4.50

Bonsay - mam pytanie odnośnie profi, jak ekipa oceniała jakość pustaków. Wystarczyło Wam kleju załączonego do palet? My ruszamy jak tylko zima się skończy i chcemy właśnie niedługo kupić profi. Dają mi cenę ok 4.50

cosi zapomniałam dodać, ze nasz Protherm był szlifowany. Ekipa bardzo go sobie chwaliła - mówili, że bardzo sprawnie się nim budowało. Kleju wystarczyło. Masz jakieś inne doświadczenia?