Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i pozdrawiam wszystkich budujących E-115.

Znalazłem jak obiecałem chwilę czasu i wrzucam swoje foto z placu budowy. Dach zadeskowany i opapowany. Aktualnie oczekuję na transport dachówki. Wybór padł na rubin 13v czarny kryształ Moniera.Drogo, ale myślę,że warto Mam nadzieję, że w marcu uda mi się ją wrzucić na dach.[ATTACH=CONFIG]297400[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]297401[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]297402[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]297403[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]297404[/ATTACH]:rolleyes:

Sprawdzilam twoją dachówkę wygląda super, ja mam też czarną Piemont Tabago myślę że będzie wyglądać super. Damian dlaczego czekasz do marca? ze wzgledu na dostępność ekipy czy na warunki atmosferyczne? U mnie zaczynają kłaść dachówkę jutro

Czekam na ekipę,która robiła u mnie więźbę,a że chłopaki robią dobrze, mają non stop full roboty. Zamawiałem ich na więźbę z rocznym wyprzedzeniem. Dachówkę mam zakontraktowaną i zaliczkowaną już w grudniu ubiegłego roku. Umówiony transport na plac budowy na pierwszy tydzień lutego.

Nie spieszę się też dlatego, że pracuję za granicą i planuję w marcu zjechać na dłuższy urlop. :rolleyes:

Witam wszystkich budujących z pracowni e-domy ,kupiłem projekt e-116 praktycznie taki sam dom tylko bez garderoby na parterze, jestem w trakcje załatwiania pozwolenia, ja też zrezygnowałem z małego tarasu, zmian kąta nachylenia dachu z 30 na 35, taki wymóg ,strop teriva,jedna cegła dodatkowo na ścianę kolankową , zamierzam zrobić salon z aneksem kuchennym na górze, łazienkę i sypialnię,mam już ekipę na kwiecień,

cena 62 tys ,za fundamenty, drenaż, mury,strop, więźba , dachówki , kominy praktycznie SSO, ekipa dosyć droga, ale sprawdzona wybudowała kilkadziesiąt domów w okolicy, miałem wycenę za 45 tys, ale nie mogłem sprawdzić referencji. Zamierzam do końca roku zrobić SSO plus okna ,elektrykę, hydraulikę , tynki i może ogrzewanie ,ja chcę zrobić piec gazowy kondensacyjny i chyba podłogówka wszędzie na dole i górze. Dom buduję 20km od Wałbrzycha.

Czy możecie podać ,ile kosztowały was materiały, robocizna, inne koszty dla porównania ,

moje koszty to :

2800zł projekt

4000zł architekt za adaptację, wszystkie przyłącza i zagospodarowanie działki , załatwienie całej papierologii aby uzyskać pozwolenie na budowę.

Jak możecie to piszcie ,ile was wszystko dokładnie kosztowało , ja postaram się wszystko pisać o moich kolejnych wydatkach.

Pozdrawiam.rzut poddasza - MIL(1)_000001.jpg

Edytowane przez lilo1111

Witam wszystkich budujących z pracowni e-domy ,kupiłem projekt e-116 praktycznie taki sam dom tylko bez garderoby na parterze, jestem w trakcje załatwiania pozwolenia, ja też zrezygnowałem z małego tarasu, zmian kąta nachylenia dachu z 30 na 35, taki wymóg ,strop teriva,jedna cegła dodatkowo na ścianę kolankową , zamierzam zrobić salon z aneksem kuchennym na górze, łazienkę i sypialnię,mam już ekipę na kwiecień,

cena 62 tys ,za fundamenty, drenaż, mury,strop, więźba , dachówki , kominy praktycznie SSO, ekipa dosyć droga, ale sprawdzona wybudowała kilkadziesiąt domów w okolicy, miałem wycenę za 45 tys, ale nie mogłem sprawdzić referencji. Zamierzam do końca roku zrobić SSO plus okna ,elektrykę, hydraulikę , tynki i może ogrzewanie ,ja chcę zrobić piec gazowy kondensacyjny i chyba podłogówka wszędzie na dole i górze. Dom buduję 20km od Wałbrzycha.

Czy możecie podać ,ile kosztowały was materiały, robocizna, inne koszty dla porównania ,

moje koszty to :

2800zł projekt

4000zł architekt za adaptację, wszystkie przyłącza i zagospodarowanie działki , załatwienie całej papierologii aby uzyskać pozwolenie na budowę.

Jak możecie to piszcie ,ile was wszystko dokładnie kosztowało , ja postaram się wszystko pisać o moich kolejnych wydatkach.

Pozdrawiam.[ATTACH=CONFIG]298636[/ATTACH]

Witaj.

U mnie cena za projekt ta sama.

Mój kierownik a zarazem projektant za adaptacje cała papierkologie oraz za kierowanie budowa 5000 tys za całosc.

Na dzien dzisiejszy mam wyciagniete zero do zalania słupki i płyta.

No i z kierownikiem to wiesz nie ufaj do konca.Jego firma i wogle.

Uwazam ze kierownik nie zalezny jest lepszy niz z ekipy budujacej dom.

Pozdrawiam

My budujemy w namysłowie wiec całkiem nie daleko od was

Witam wszystkich jestem tutaj nowa i zastanawiam się nad kupnem tego projektu ponieważ jest jednym z najciekawszych...Proszę napisać, jak wyglądają realne koszty tej inwestycji i z jakich materiałów państwo budują (cegła,dach)...Chciałam zrobić rozeznanie cenowe bo nie wiem czy koszty które zostały mi zaproponowane nie są zbyt duże :) Ps. wszystkie realizacje tego projektu są fantastyczne:)

Witaj.

U mnie cena za projekt ta sama.

Mój kierownik a zarazem projektant za adaptacje cała papierkologie oraz za kierowanie budowa 5000 tys za całosc.

Na dzien dzisiejszy mam wyciagniete zero do zalania słupki i płyta.

No i z kierownikiem to wiesz nie ufaj do konca.Jego firma i wogle.

Uwazam ze kierownik nie zalezny jest lepszy niz z ekipy budujacej dom.

Pozdrawiam

My budujemy w namysłowie wiec całkiem nie daleko od was

Witam, wiem że nie zależny kierownik jest lepszy, znalazłem tą firmę pukając do sąsiada, obok mojej działki i pytam kto Pani wybudował ten dom i czy pani jest zadowolona, oczywiście mówi, ten człowiek wybudował tu i tam i mi pokazuje, poszedłem się spytać dalej i to samo,wziąłem numer i dzwonie, fachowiec mówi proszę przynieść orginalny projek to wyliczę cenę i podał 62 tyś , pytam czy coś opuści a on na to że taka cena i koniec kropka. Inni fachowcy wyceniali na podstawie odwiedzenia strony internetowej, było 45,50,65 tyś. Ludzie mówili , że stawiał domy ludziom z zagranicy , przyjechali tylko na odbiór domu.

Ja będę cały czas na miejscu i będę kontrolować, nie jestem laikiem w tych sprawach. Chodzi mi tylko o czas ,żeby to poszło szybko i sprawnie.

.Proszę napisać, jak wyglądają realne koszty tej inwestycji i z jakich materiałów państwo budują (cegła,dach)...Chciałam zrobić rozeznanie cenowe bo nie wiem czy koszty które zostały mi zaproponowane nie są zbyt duże
Witam, to niech Pani przedstawi jakie koszty zostały Pani zaproponowane, to ktoś Pani odpisze ile jego to kosztowało. Napisała Pani tylko jedno zdanie , a chce odpowiedzi na dwie strony, pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]298638[/ATTACH]

Witam wszystkich serdecznie. Ja również kupiłem projekt i czekam na decyzję.

U mnie jest dość sporo zmian. Jak ogarnę jak się wysyła zdjęcia to prześlę Wam.

Witam

Jeszcze tak pozmienianego projektu to nie widziałam :jawdrop: jeśli mogę coś zasugerować to nie zmniejszalabym tak bardzo okien :no: wiem że względy ekonomiczne itp mowię to z wlasnego doswiadczenia ja u siebie skrocilam okna w sypialnich ale w salonie nic nie zmienialam i uważam że jest super, pokoje są bardzo jasne. Zastanawia mnie też ten korytarz w części sypialnianej zmniejsza ci pokój. Co się znajduje obok większej łazienki? i w miejscu garażu? Fajny patent z drugą łazienką jak się mają do tego schody na poddasze? Powiększenie salonu przez co tez kuchni i spizarki jak najbardziej OK jeśli jest ci to potrzebne. Wrzuce fotke z pokoju żebyś mógł zobaczyć jak wygląda skrócone okno

IMG_20141214_130716.jpg

witam

jeśli chodzi o okna to nie są bardzo zmniejszone tylko kilka cm, może tak wygląda. korytarz nie zmniejsza mi pokoju bo zrezygnowałem z małego tarasu więc na jedno wyszło. Kuchnie żona chce zabudowaną i zresztą ja też bo zapachy i inne sprawy. Obok dużej łazienki zamiast kotłowni będzie pralnia. w garażu kotłownia, dodatkowy pokój(bilard dla mnie:):)).

Podajcie proszę mniej więcej ile kosztuje stan surowy otwarty.

pozdrawiam serdecznie

Witam, wiem że nie zależny kierownik jest lepszy, znalazłem tą firmę pukając do sąsiada, obok mojej działki i pytam kto Pani wybudował ten dom i czy pani jest zadowolona, oczywiście mówi, ten człowiek wybudował tu i tam i mi pokazuje, poszedłem się spytać dalej i to samo,wziąłem numer i dzwonie, fachowiec mówi proszę przynieść orginalny projek to wyliczę cenę i podał 62 tyś , pytam czy coś opuści a on na to że taka cena i koniec kropka. Inni fachowcy wyceniali na podstawie odwiedzenia strony internetowej, było 45,50,65 tyś. Ludzie mówili , że stawiał domy ludziom z zagranicy , przyjechali tylko na odbiór domu.

Ja będę cały czas na miejscu i będę kontrolować, nie jestem laikiem w tych sprawach. Chodzi mi tylko o czas ,żeby to poszło szybko i sprawnie.

no wazne ze ekipa sprawdzona.

Pewnie ze nikomu nie mozna we wszytskim ufac.

Ja mam to szczescie ze mój Ojciec ma frme Budowlana i sami wszytsko robimy.

21905018_2.jpg

Chodzi mi po głowie zrobienie elewacji w takim klimacie co myślicie? Dach będę mieć czarny okna i drzwi antracyt brama chyba biała więc chciałabym całość ożywić ciemnym drzewem tym bardziej że jestem chora na taras z drewna

phoca_thumb_m_taras-drewniany-vitis029.jpg

A może ktoś z Was potrafi zrobić wizualizację E115 w takim stylu? Będę bardzo wdzięczna :-)

21905018_2.jpg

Edytowane przez brydzia11