bonsay 20.01.2015 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Postanowiłam się z Wami wszystkimi podzielić moimi pomysłami na kuchnie, to są moje propozycje:-) mile widziane komentarze, co niektórzy znajomi już mi odradzają kuchnię w połysku bo to problem z utrzymaniem w czystości:o [ATTACH=CONFIG]299915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299919[/ATTACH] brydzia, mi się właśnie też bardzo podobają takie nowoczesne kuchnie z połyskiem teraz są takie specjalne płyty, z połyskiem, ale z jakimś specjalnym luminatem, na którym nie widać "palców" - podpytaj stolarzy, an pewno coś doradzą Mi sie podobają też takie minimalistyczne, bez uchwytów I koniecznie szuflady z organizerami, nie szafki. Ahhhh... już niedługo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 brydzia, co do kuchni, to ja chciałam zrobić w kuchni wysoką zabudowę aż do sufitu, aby uniknąć kurzu na górnych szafkach, ale projektantka mi odradziła, bo jednak e115 jest dość wysoki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 My ogólnie to walczymy ze ścianą w salonie za kanapą.. jakoś nie możemy ustalić z projektantką, co dać na tą ścianę.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witaj Jerry:) E 116 jest bardzo podobny do e 115, więc możesz zostać z Nami My na papiery czekaliśmy rok..:/ Porażka.. Dobrze, że ten etap mamy już za sobą, ale gdyby nie papierologia i biurokracja, już pewnie byśmy mieszkali w swoim domku..:/ I już czuję się tutaj jak u siebie Będę tu zaglądać bardzo często i postaram się na bieżąco informować o postępach prac. Będę też pisaćw dzienniku użytkownika lilo1111 - mam nadzieję zę tam też coś podpowiecie. Straszycie mnie że przez papierologię to w przyszłym roku dopiero zacznę a mój architekt powiedział (czekam jeszcze tylko warunki przyłącza wody i kanalizy) żę do wiosny będzę miał pozwolenie na budowę No cóż jak zwykle życie to zweryfikuje. Kurcze mam tyle do napisania i tyle pytań że nie wiem nawet od czego zacząć Kto z was montuję wentylację mechaniczna? W pierwszej kolejności chciałbym nawiązać kontakt z kimś z moich okolic i jeśli jest taka możliwość to nawet obejrzeć budowę. Sam planuję sporo zmian i nie do końca wiem jaki będzie efekt a z wyobraźnią przestrzenną u mnie ciężko - co innego zobaczyć na żywo pomacać pomierzyć. Aha jestem z Biłgoraja woj. lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.01.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 My ogólnie to walczymy ze ścianą w salonie za kanapą.. jakoś nie możemy ustalić z projektantką, co dać na tą ścianę.. :/ A co powiesz na fototapete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.01.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 brydzia, co do kuchni, to ja chciałam zrobić w kuchni wysoką zabudowę aż do sufitu, aby uniknąć kurzu na górnych szafkach, ale projektantka mi odradziła, bo jednak e115 jest dość wysoki.. Widzę że myślimy podobnie i podobne rzeczy nam się podobają Ja też chcę meble do sufitu..... hmm a jakich argumentów użyła projektantka? Na wizualizacji e-domy.pl meble są zabudowane, białe więc jakoś nie przytłaczają całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.01.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 brydzia, wrzucałam projekt elewacji - zdecydowaliśmy się jednak na wersję w kamieniu, nie w drewnie Jeśli chcesz, to wrzucę Ci wersję w drewnie Tak poprosze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 20.01.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 I już czuję się tutaj jak u siebie Będę tu zaglądać bardzo często i postaram się na bieżąco informować o postępach prac. Będę też pisaćw dzienniku użytkownika lilo1111 - mam nadzieję zę tam też coś podpowiecie. Straszycie mnie że przez papierologię to w przyszłym roku dopiero zacznę a mój architekt powiedział (czekam jeszcze tylko warunki przyłącza wody i kanalizy) żę do wiosny będzę miał pozwolenie na budowę No cóż jak zwykle życie to zweryfikuje. Kurcze mam tyle do napisania i tyle pytań że nie wiem nawet od czego zacząć Kto z was montuję wentylację mechaniczna? W pierwszej kolejności chciałbym nawiązać kontakt z kimś z moich okolic i jeśli jest taka możliwość to nawet obejrzeć budowę. Sam planuję sporo zmian i nie do końca wiem jaki będzie efekt a z wyobraźnią przestrzenną u mnie ciężko - co innego zobaczyć na żywo pomacać pomierzyć. Aha jestem z Biłgoraja woj. lubelskie Witaj my jesteśmy z Hrubieszowa:rolleyes: więc niedaleko mamy zmniejszone okna i trochę zmian ale zapraszamy do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 I już czuję się tutaj jak u siebie Będę tu zaglądać bardzo często i postaram się na bieżąco informować o postępach prac. Będę też pisaćw dzienniku użytkownika lilo1111 - mam nadzieję zę tam też coś podpowiecie. Straszycie mnie że przez papierologię to w przyszłym roku dopiero zacznę a mój architekt powiedział (czekam jeszcze tylko warunki przyłącza wody i kanalizy) żę do wiosny będzę miał pozwolenie na budowę No cóż jak zwykle życie to zweryfikuje. Kurcze mam tyle do napisania i tyle pytań że nie wiem nawet od czego zacząć Kto z was montuję wentylację mechaniczna? W pierwszej kolejności chciałbym nawiązać kontakt z kimś z moich okolic i jeśli jest taka możliwość to nawet obejrzeć budowę. Sam planuję sporo zmian i nie do końca wiem jaki będzie efekt a z wyobraźnią przestrzenną u mnie ciężko - co innego zobaczyć na żywo pomacać pomierzyć. Aha jestem z Biłgoraja woj. lubelskie jerry, z tego co ja kojarzę (bo mąż bardziej się zajmuje budową i bardziej jest w budowlanych sprawach obcykany będziemy mieli wentylację mechaniczną w garażu i garderobie podpytam szczegóły i dam znać Jerry, zapraszamy do siebie, tylko masz trochę daleko.. ale zapraszamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak poprosze dzięki brydzia, nakłamałam, że wyślę projektantka pokazywała nam w biurze wersję z imitacją drzewa - płytki/ PCV - ale w momencie jak byliśmy bardziej za kamieniem, to już na maila wysłała tylko opcje z kamieniem... sorki, nie pomogę jednak w temacie.. byłam pewna że dwie wersje miałam na mailu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Widzę że myślimy podobnie i podobne rzeczy nam się podobają Ja też chcę meble do sufitu..... hmm a jakich argumentów użyła projektantka? Na wizualizacji e-domy.pl meble są zabudowane, białe więc jakoś nie przytłaczają całości brydzia, zgadza się - na wizualizacji jest szafka pod sufit, ale tylko górna - w momencie, jakbyś zrobiła całościową, wysoką zabudowę, od podłogi do sufitu, to powstanie ogromna bryła, która przytłoczy kuchnie.. :// Same górne szafki, to ok, ale nie wysoka zabudowa. Tak moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A co powiesz na fototapete [ATTACH=CONFIG]299938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299941[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299942[/ATTACH] no właśnie myślałam o fototapecie, obrazie, mamy też opcję z napisem na kamieniu (takim samym jak blat na ladzie w kuchni) myślałam też o dużym obrazie na płótnie - zdjęcie np Nasze ślubne, taka mozaika, które będzie się składać z tysiaca Naszych zdjeć sama nie wiem.. muszę pogadać jeszcze z projektantką.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witaj my jesteśmy z Hrubieszowa:rolleyes: więc niedaleko mamy zmniejszone okna i trochę zmian ale zapraszamy do oglądania Jakbym wybierała się z mężęm do mojego brata do Kazimierza Dolnego, to może i ja zawitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jakbym wybierała się z mężęm do mojego brata do Kazimierza Dolnego, to może i ja zawitam Chociaż to jednak nadal trochę daleko.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witaj my jesteśmy z Hrubieszowa:rolleyes: więc niedaleko mamy zmniejszone okna i trochę zmian ale zapraszamy do oglądania Super extra Z tymi zmniejszonymi oknami to mi pasuje bo też bedę zmniejszać. To na kiedy możemy się umówić - im szybciej tym lepiej. baha130 na jakim etapie budowy teraz jesteście? Jeśli najbliższa sobota wam odpowiada to napisz mi jakiś kontakt do siebie na priv a wtedy dogadamy szczegóły spotkania Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jerry, z tego co ja kojarzę (bo mąż bardziej się zajmuje budową i bardziej jest w budowlanych sprawach obcykany będziemy mieli wentylację mechaniczną w garażu i garderobie podpytam szczegóły i dam znać Jerry, zapraszamy do siebie, tylko masz trochę daleko.. ale zapraszamy :) bonsay dzięi za zaproszenie ale.... Drugi koniec Polski to jednak za daleko ale kto wie może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Udało się Nasz domek z bramą garażową :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.01.2015 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 bonsay dzięi za zaproszenie ale.... Drugi koniec Polski to jednak za daleko ale kto wie może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 20.01.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jakbym wybierała się z mężęm do mojego brata do Kazimierza Dolnego, to może i ja zawitam Zapraszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 20.01.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Super extra Z tymi zmniejszonymi oknami to mi pasuje bo też bedę zmniejszać. To na kiedy możemy się umówić - im szybciej tym lepiej. baha130 na jakim etapie budowy teraz jesteście? Jeśli najbliższa sobota wam odpowiada to napisz mi jakiś kontakt do siebie na priv a wtedy dogadamy szczegóły spotkania Już nie mogę się doczekać Mamy stan surowy otwarty w sobotę raczej nie damy rady jeżeli coś się zmieni to dam znać. Na priva wysyłam nr tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts