Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

Postanowiłam się z Wami wszystkimi podzielić moimi pomysłami na kuchnie, to są moje propozycje:-) mile widziane komentarze, co niektórzy znajomi już mi odradzają kuchnię w połysku bo to problem z utrzymaniem w czystości:o [ATTACH=CONFIG]299915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299919[/ATTACH]

brydzia, mi się właśnie też bardzo podobają takie nowoczesne kuchnie z połyskiem :) teraz są takie specjalne płyty, z połyskiem, ale z jakimś specjalnym luminatem, na którym nie widać "palców" - podpytaj stolarzy, an pewno coś doradzą :) Mi sie podobają też takie minimalistyczne, bez uchwytów :) I koniecznie szuflady z organizerami, nie szafki. Ahhhh... :) już niedługo .. :)

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Jerry:)

E 116 jest bardzo podobny do e 115, więc możesz zostać z Nami :)

My na papiery czekaliśmy rok..:/ Porażka.. Dobrze, że ten etap mamy już za sobą, ale gdyby nie papierologia i biurokracja, już pewnie byśmy mieszkali w swoim domku..:/

I już czuję się tutaj jak u siebie :D

Będę tu zaglądać bardzo często i postaram się na bieżąco informować o postępach prac.

Będę też pisaćw dzienniku użytkownika lilo1111 - mam nadzieję zę tam też coś podpowiecie.

Straszycie mnie że przez papierologię to w przyszłym roku dopiero zacznę a mój architekt powiedział (czekam jeszcze tylko warunki przyłącza wody i kanalizy) żę do wiosny będzę miał pozwolenie na budowę :confused:

No cóż jak zwykle życie to zweryfikuje.

Kurcze mam tyle do napisania i tyle pytań że nie wiem nawet od czego zacząć :lol:

Kto z was montuję wentylację mechaniczna?

W pierwszej kolejności chciałbym nawiązać kontakt z kimś z moich okolic i jeśli jest taka możliwość to nawet obejrzeć budowę.

Sam planuję sporo zmian i nie do końca wiem jaki będzie efekt a z wyobraźnią przestrzenną u mnie ciężko - co innego zobaczyć na żywo pomacać pomierzyć.

Aha jestem z Biłgoraja woj. lubelskie

brydzia, co do kuchni, to ja chciałam zrobić w kuchni wysoką zabudowę aż do sufitu, aby uniknąć kurzu na górnych szafkach, ale projektantka mi odradziła, bo jednak e115 jest dość wysoki..

Widzę że myślimy podobnie i podobne rzeczy nam się podobają :yes:

Ja też chcę meble do sufitu..... hmm a jakich argumentów użyła projektantka? Na wizualizacji e-domy.pl meble są zabudowane, białe więc jakoś nie przytłaczają całości

Będę tu zaglądać bardzo często i postaram się na bieżąco informować o postępach prac.

Będę też pisaćw dzienniku użytkownika lilo1111 - mam nadzieję zę tam też coś podpowiecie.

Straszycie mnie że przez papierologię to w przyszłym roku dopiero zacznę a mój architekt powiedział (czekam jeszcze tylko warunki przyłącza wody i kanalizy) żę do wiosny będzę miał pozwolenie na budowę :confused:

Kurcze mam tyle do napisania i tyle pytań że nie wiem nawet od czego zacząć :lol:

W pierwszej kolejności chciałbym nawiązać kontakt z kimś z moich okolic i jeśli jest taka możliwość to nawet obejrzeć budowę.

Sam planuję sporo zmian i nie do końca wiem jaki będzie efekt a z wyobraźnią przestrzenną u mnie ciężko - co innego zobaczyć na żywo pomacać pomierzyć.

Witaj my jesteśmy z Hrubieszowa:rolleyes: więc niedaleko mamy zmniejszone okna i trochę zmian ale zapraszamy do oglądania :)

jerry, z tego co ja kojarzę (bo mąż bardziej się zajmuje budową i bardziej jest w budowlanych sprawach obcykany :) będziemy mieli wentylację mechaniczną w garażu i garderobie :)

podpytam szczegóły i dam znać :)

Jerry, zapraszamy do siebie, tylko masz trochę daleko.. ;) ale zapraszamy :):)

Tak poprosze :-) dzięki

brydzia, nakłamałam, że wyślę :p projektantka pokazywała nam w biurze wersję z imitacją drzewa - płytki/ PCV - ale w momencie jak byliśmy bardziej za kamieniem, to już na maila wysłała tylko opcje z kamieniem... :( sorki, nie pomogę jednak w temacie.. :( byłam pewna że dwie wersje miałam na mailu.. :(

Widzę że myślimy podobnie i podobne rzeczy nam się podobają :yes:

Ja też chcę meble do sufitu..... hmm a jakich argumentów użyła projektantka? Na wizualizacji e-domy.pl meble są zabudowane, białe więc jakoś nie przytłaczają całości

brydzia, zgadza się - na wizualizacji jest szafka pod sufit, ale tylko górna - w momencie, jakbyś zrobiła całościową, wysoką zabudowę, od podłogi do sufitu, to powstanie ogromna bryła, która przytłoczy kuchnie.. :// Same górne szafki, to ok, ale nie wysoka zabudowa. Tak moim zdaniem :)

A co powiesz na fototapete :D

[ATTACH=CONFIG]299938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299941[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299942[/ATTACH]

no właśnie myślałam o fototapecie, obrazie, mamy też opcję z napisem na kamieniu (takim samym jak blat na ladzie w kuchni)

myślałam też o dużym obrazie na płótnie - zdjęcie np Nasze ślubne, taka mozaika, które będzie się składać z tysiaca Naszych zdjeć :)

sama nie wiem.. muszę pogadać jeszcze z projektantką.. :/

Witaj my jesteśmy z Hrubieszowa:rolleyes: więc niedaleko mamy zmniejszone okna i trochę zmian ale zapraszamy do oglądania :)

Super extra

Z tymi zmniejszonymi oknami to mi pasuje bo też bedę zmniejszać.

To na kiedy możemy się umówić - im szybciej tym lepiej.

baha130 na jakim etapie budowy teraz jesteście?

Jeśli najbliższa sobota wam odpowiada to napisz mi jakiś kontakt do siebie na priv a wtedy dogadamy szczegóły spotkania

Już nie mogę się doczekać :lol2:

jerry, z tego co ja kojarzę (bo mąż bardziej się zajmuje budową i bardziej jest w budowlanych sprawach obcykany :) będziemy mieli wentylację mechaniczną w garażu i garderobie :)

podpytam szczegóły i dam znać :)

Jerry, zapraszamy do siebie, tylko masz trochę daleko.. ;) ale zapraszamy :):)

bonsay dzięi za zaproszenie ale....

Drugi koniec Polski to jednak za daleko ale kto wie może kiedyś :-P

Super extra

Z tymi zmniejszonymi oknami to mi pasuje bo też bedę zmniejszać.

To na kiedy możemy się umówić - im szybciej tym lepiej.

baha130 na jakim etapie budowy teraz jesteście?

Jeśli najbliższa sobota wam odpowiada to napisz mi jakiś kontakt do siebie na priv a wtedy dogadamy szczegóły spotkania

Już nie mogę się doczekać :lol2:

Mamy stan surowy otwarty w sobotę raczej nie damy rady jeżeli coś się zmieni to dam znać. Na priva wysyłam nr tel.