Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]299995[/ATTACH]

Udało się :) Nasz domek z bramą garażową :):)

Nooo prezentuje się super :D, widzę że teren posprzatany u mnie Armagedon ale też myślę żeby zebrać złą ziemię i nawiesc humusu no i jeszcze mnie czeka ogarniecie skarp :(

Ps ile ostatecznie kosztowała was brama,? jakiej firmy?

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super extra

Z tymi zmniejszonymi oknami to mi pasuje bo też bedę zmniejszać.

To na kiedy możemy się umówić - im szybciej tym lepiej.

baha130 na jakim etapie budowy teraz jesteście?

Jeśli najbliższa sobota wam odpowiada to napisz mi jakiś kontakt do siebie na priv a wtedy dogadamy szczegóły spotkania

Już nie mogę się doczekać :lol2:

Jak coś to zapraszamy do Rzeszowa :)

Jak coś to zapraszamy do Rzeszowa :)

brydzia11 bardzo chętnie skorzystamy jeśli w najbliższą sobotę wam pasuje i macie czas to proszę o jakiś kontakt na priv.

To już drugie zaproszenie na budowę bo i baha130 chętnie się pochwali budową ale w ten weekend im nie pasuje.

Fajnie że będziemy miał możliwość obejrzenia budowy to bardzo ważne dla nas

brydzia11 bardzo chętnie skorzystamy jeśli w najbliższą sobotę wam pasuje i macie czas to proszę o jakiś kontakt na priv.

To już drugie zaproszenie na budowę bo i baha130 chętnie się pochwali budową ale w ten weekend im nie pasuje.

Fajnie że będziemy miał możliwość obejrzenia budowy to bardzo ważne dla nas

Info na priv ;)

Nooo prezentuje się super :D, widzę że teren posprzatany u mnie Armagedon ale też myślę żeby zebrać złą ziemię i nawiesc humusu no i jeszcze mnie czeka ogarniecie skarp :(

Ps ile ostatecznie kosztowała was brama,? jakiej firmy?

brydzia, zamówiliśmy bramę z firmy Hormann - zmniejszyliśmy otwór do wymiary standardowego, wysokie prowadzenie, wzmocniony silnik prowadzenia, wygląda super :) Cena końcowa - 6 700 zł

brydzia, zamówiliśmy bramę z firmy Hormann - zmniejszyliśmy otwór do wymiary standardowego, wysokie prowadzenie, wzmocniony silnik prowadzenia, wygląda super :) Cena końcowa - 6 700 zł

bonsay a możesz powiedzieć ile wynosi standardowy wymiar otworu na bramę, to od razu zmienimy to w projekcie.

Czy już dopytałaś męża o rodzaj wentylacji?

Czy w ogóle ktoś wybrał wentylację mechaniczną?

bonsay a możesz powiedzieć ile wynosi standardowy wymiar otworu na bramę, to od razu zmienimy to w projekcie.

Czy już dopytałaś męża o rodzaj wentylacji?

Czy w ogóle ktoś wybrał wentylację mechaniczną?

Jerry, my zamawiając bramę w firmie Hormann, zmniejszyliśmy bramę do wysokości 2250cm - taka wysokość z szerokością 5000cm, w tej firmie była standardowym wymiarem, bez dopłat. Standardowy wymiar trzeba by było sprawdzić w firmie już od bram. My zmniejszaliśmy otwór bramy już mając stan surowy domu, wiec to raczej nie problem.

My robimy wentylacje mechaniczną w garażu, salonie, garderobie oraz łazienkach

Jerry, my zamawiając bramę w firmie Hormann, zmniejszyliśmy bramę do wysokości 2250cm - taka wysokość z szerokością 5000cm, w tej firmie była standardowym wymiarem, bez dopłat. Standardowy wymiar trzeba by było sprawdzić w firmie już od bram. My zmniejszaliśmy otwór bramy już mając stan surowy domu, wiec to raczej nie problem.

My robimy wentylacje mechaniczną w garażu, salonie, garderobie oraz łazienkach

Z tego co ja się orientowałam to h 2,25m to standard większość firm nie robi wyższych, Hormann i Wiśniowski robią ale za sporą dopłatą więc lepiej obniżyć wysokość. Co do wentylacji u mnie to nie mam pojęcia muszę dopytać kierownika budowy:o

[ATTACH=CONFIG]300146[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300147[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300148[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300149[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300150[/ATTACH]

Wpadły mi w oko napisy na ścianach :) Co myślicie?? :)

Fajny pomysł :) podoba mi się, ja ostatnio wymyslilam że może by sobie zrobić w sypialni na ścianie coś na podobieństwo polish_src_saved_picid_2950_x_556_nochange_1_image.jpgszkicu węglem :rolleyes: a takie chciałabym łóżko skórzane :lol:

[ATTACH=CONFIG]300151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300153[/ATTACH]

Wracając do tematu ściany w salonie - to pomysły Naszych projektantek. Co myślicie?? Jakie wy macie pomysły na tą ścianę?? :/

O widzisz nawet mi przez myśl nie przeszło że narożnik może stać tyłem do stołu jadalnego.....hmmm wezme to pod uwagę :-) przykład mojego wypoczynku polish_src_saved_picid_2318_image.jpg

O widzisz nawet mi przez myśl nie przeszło że narożnik może stać tyłem do stołu jadalnego.....hmmm wezme to pod uwagę :-) przykład mojego wypoczynku [ATTACH=CONFIG]300210[/ATTACH]

brydzia, no właśnie stawiając narożnik w ten sposób fajnie można rozdzielić pomieszczenie na strefy - u nas lada barowa oddziela kuchnię od jadalni. a narożnik jadalnię od "salonu" :) - a i goście siedząc, nie patrzą się na kuchnię, ale na taras :)