bonsay 16.02.2015 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No to faktycznie 75tys to jakiś kosmos:o Ale 30 tyś to chyba norma na tyle się nastawiałam, mam zgryz co do tynków zastanawiam się nad koniecznością szpachlowania ( koszt 6,5tys) pytam wśród znajomych i są opinie że tynki cementowy wapienne dobrze zrobione nie trzeba szpachlować, ściany są chropowate ale proste i wyglądają OK a mi nie zależy na tym żeby były gładkie jak szkło ...... Sama nie wiem A co wy robocie???? brydzia, my robimy tynki tradycyjne. Nie wiem, mój mąż twierdzi, że nie ma opcji, żeby nie szpachlować.. a radziłaś się majstrów? tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 16.02.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 brydzia, my robimy tynki tradycyjne. Nie wiem, mój mąż twierdzi, że nie ma opcji, żeby nie szpachlować.. a radziłaś się majstrów? tynkarzy? Rozmawiałam z gościem który tynkuje i on twierdzi że nie trzeba szpachlować i faktycznie ogladałam dom który robił i ściany są*super, będę mieć jeszcze wizytę w innym domu gdzie robiła inna firma i też nie było szpachlowane. Jednak mój fachowiec od wykończeniówki twierdzi że bez szpachlowania się nie obejdzie sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 16.02.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Wreszcie śnieg się stopił i odsłonił mój długo wyczekiwany dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 16.02.2015 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Wreszcie śnieg się stopił i odsłonił mój długo wyczekiwany dach [ATTACH=CONFIG]304738[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304739[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304740[/ATTACH] brydzia, super:) ładnie się już domek prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 16.02.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Rozmawiałam z gościem który tynkuje i on twierdzi że nie trzeba szpachlować i faktycznie ogladałam dom który robił i ściany są*super, będę mieć jeszcze wizytę w innym domu gdzie robiła inna firma i też nie było szpachlowane. Jednak mój fachowiec od wykończeniówki twierdzi że bez szpachlowania się nie obejdzie sama nie wiem To ja już też nie wiem :) Mój mąż trochę się obracał w budowlance i absolutnie twierdzi, że bez szpachlowania ani rusz:) ale może są teraz jakieś specjalne szpachle itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 17.02.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 jerry - nam budowalańcy proponowali jeszcze rezygnację z małego tarasu - spokojnie jego kosztem można powiększyć sypialnię. duży taras, aż do słupka, można dołączyc do salonu - wtedy trzeba by było tylko powiększyć taras i przesunąć drzwi tarasowe w sypialni - salon będzie dłuższy o jakiś 1-2 metra. Minusem będzie to, ze sypialnia stanie się dużo mniej ustawna. No i trzeba przemyśleć, czy wiekszy salon faktyczne jest potrzebny -0 my zdecydowaliśmy, że nie - nie trzeba nam dodatkowych metrów do sprzątania warto przemyśleć kwestię łazienek - padł pomysł na powiększenie małej łazienki kosztem korytarza - my pozostaliśmy przy korytarzu. Natomiast nie żałuje my decyzji o częściowym podpiwniczeniu domu - kotłownię przenieśliśmy do piwnicy, a kosztem pomieszczenia gospodarczego powiększyliśmy dużą łazienkę - stała się bardzo przestronna - wejdzie spokojnie i prysznic i wanna plus wysoka zabudowa na pralkę, środki czystości itd. My zrezygnowaliśmy także ze spiżarni w kuchni - mamy za to dużą kuchnię z półwyspem. To tyle u nas Dzięki za uwagi bonsay Taras mały znika to na bank, co do zmian w salonie to i tak zamieniam miejscami z kuchnią którą chcę wydłużyć o 1 m (garaż też wydłużam to będzie spójne ze sobą), spiżarkę zostawiamy (żona się upiera) Ze zmianą łazienki to będzie trudniej bo mam projekt E-116 . Podpiwniczenie ze względu na podłoże torfowe i wysokie wody gruntowe nie może być wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 17.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dzięki za uwagi bonsay Taras mały znika to na bank, co do zmian w salonie to i tak zamieniam miejscami z kuchnią którą chcę wydłużyć o 1 m (garaż też wydłużam to będzie spójne ze sobą), spiżarkę zostawiamy (żona się upiera) Ze zmianą łazienki to będzie trudniej bo mam projekt E-116 . Podpiwniczenie ze względu na podłoże torfowe i wysokie wody gruntowe nie może być wykonane Jerrry, kiedy startujecie? :DPewnie już wszystko gotowe, ekipa czeka tylko jeszcze papierów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 18.02.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wczoraj po prawie 3 miesiącach czekania otrzymałem warunki przyłącza wodno-kanalizacyjnego Dziś będę się umawiać z projektantem aby jak najszybciej robił adaptację i załatwiał PNB Mam nadzieję że na wiosnę zaczniemy ale życie zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 18.02.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wczoraj po prawie 3 miesiącach czekania otrzymałem warunki przyłącza wodno-kanalizacyjnego Dziś będę się umawiać z projektantem aby jak najszybciej robił adaptację i załatwiał PNB Mam nadzieję że na wiosnę zaczniemy ale życie zweryfikuje Jerry Poczytaj na necie http://domus.wroc.pl/czytaj/zniesienie-pozwolenia-na-budowe-2015r na temat PNB bo od tego roku zostało zniesione tylko trzeba spełniać konkretne warunki, może akurat będzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 21.02.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Co tu taka cisza ?? nikt nic nie pisze, pewnie wszyscy budują U mnie montaż okien na początku marca, brama garażowa zamówiona, drzwi w trakcie wyceny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 22.02.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Co tu taka cisza ?? nikt nic nie pisze, pewnie wszyscy budują U mnie montaż okien na początku marca, brama garażowa zamówiona, drzwi w trakcie wyceny Pozdrawiam U nas wstawili okna i ruszyła hydraulika i elektryka Edytowane 22 Lutego 2015 przez baha130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 22.02.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 U nas wstawili okna i ruszyła hydraulika i elektryka baha130 możesz powiedzieć jaki jest koszt hydrauliki i elektryki? żebym wiedziała na jaką kasę się nastawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 23.02.2015 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 baha130 możesz powiedzieć jaki jest koszt hydrauliki i elektryki? żebym wiedziała na jaką kasę się nastawić Hej budujemy, budujemy:) U mnie dziś rusza hydraulika i elektryka juuuupi :) brydzia, u nas hydraulika 4 500zł plus szambo ekologiczne 1 500zł. Hydraulik wycenił, że razem z piecem to będzie to koszt ok. 20 tys szł. Elektryka - już wydaliśmy 5 tys na podstawowe materiały. Oświetlenie będziemy mieli LED, więc wyliczyliśmy, że ok 3-4 tys wydamy na same żarówki i oprawki.. Mąż liczy, że wydamy ok 20 tys na elektrykę. W marcu tynkujemy, a w czerwcu ruszamy z wykończeniówką !!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 23.02.2015 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 baha130 możesz powiedzieć jaki jest koszt hydrauliki i elektryki? żebym wiedziała na jaką kasę się nastawić Hej budujemy, budujemy:) U mnie dziś rusza hydraulika i elektryka juuuupi :) brydzia, u nas hydraulika 4 500zł plus szambo ekologiczne 1 500zł. Hydraulik wycenił, że razem z piecem to będzie to koszt ok. 20 tys szł. Elektryka - już wydaliśmy 5 tys na podstawowe materiały. Oświetlenie będziemy mieli LED, więc wyliczyliśmy, że ok 3-4 tys wydamy na same żarówki i oprawki.. Mąż liczy, że wydamy ok 20 tys na elektrykę. W marcu tynkujemy, a w czerwcu ruszamy z wykończeniówką !!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 23.02.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Hej budujemy, budujemy:) U mnie dziś rusza hydraulika i elektryka juuuupi :) brydzia, u nas hydraulika 4 500zł plus szambo ekologiczne 1 500zł. Hydraulik wycenił, że razem z piecem to będzie to koszt ok. 20 tys szł. Elektryka - już wydaliśmy 5 tys na podstawowe materiały. Oświetlenie będziemy mieli LED, więc wyliczyliśmy, że ok 3-4 tys wydamy na same żarówki i oprawki.. Mąż liczy, że wydamy ok 20 tys na elektrykę. W marcu tynkujemy, a w czerwcu ruszamy z wykończeniówką !!!! :) Dzięki za info Skoro w marcu tynkujecie to dlaczego dopiero w czerwcu wykonczeniówka?? Chodzi o to że musi to wszystko wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 23.02.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 baha130 możesz powiedzieć jaki jest koszt hydrauliki i elektryki? żebym wiedziała na jaką kasę się nastawić Hydraulika calosc ma kosztować 21 plus koszt oczyszczalni i zmiękczacza czy filtru wodu wody elektryke robi nam kolega więc trudno mi określić jak to wyjdzie umówiliśmy się na 20 zł od punktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 23.02.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Dzięki za info Skoro w marcu tynkujecie to dlaczego dopiero w czerwcu wykonczeniówka?? Chodzi o to że musi to wszystko wyschnąć brydzia, ogólnie to im dłużej tynkowany budynek postoi, tym lepiej - wszystko musi dobrze wyschnąć Poza tym, nasza ekipa wykończeniowa ma dla nas zarezerwowany termin właśnie maj/ czerwiec. Kończą jeden dom i wtedy przychodzą do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 23.02.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Mam pytanko odnośnie tynków czy ktoś ma zrobiona wycenę i ile metrów tynków bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 23.02.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Co tu taka cisza ?? nikt nic nie pisze, pewnie wszyscy budują U mnie montaż okien na początku marca, brama garażowa zamówiona, drzwi w trakcie wyceny Pozdrawiam Dzieje się dzieje Na początek foto mojej dzialki oraz projekt ze zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 24.02.2015 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Dzieje się dzieje Na początek foto mojej dzialki oraz projekt ze zmianami [ATTACH=CONFIG]305769[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305770[/ATTACH] jerry, widzę, że sporo zmian rezygnujesz z okna rogowego i spiżarni, ale co to za pomieszczenie wydzielone w salonie? mały taras zlikwidowałeś, i super. Ja żałuję, że nie pomyśleliśmy o tym.. :/ a kiedy spodziewasz się reszty papierów? Kiedy startujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts