jerrry1 24.02.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Rezygnuję z wszystkich okien narożnych bo nam z żoną się nie podobają. W salonie jest wydzielona kuchnia i spiżarka, a w miejscu kuchni będzie salon - wjazd od północnej strony. Żeby nie tracić powierzchni to garaż i "nowe" miejsce salonu wydłużamy o 1 metr. Warunki na przyłącza już mam tylko muszę zmienić dane. Przepisałem dopiero działkę a warunki były na poprzedniego właściciela. Mam nadzieję że PNB będzie w kwietniu i jak będzie sucho ruszamy z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 24.02.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Rezygnuję z wszystkich okien narożnych bo nam z żoną się nie podobają. W salonie jest wydzielona kuchnia i spiżarka, a w miejscu kuchni będzie salon - wjazd od północnej strony. Żeby nie tracić powierzchni to garaż i "nowe" miejsce salonu wydłużamy o 1 metr. Warunki na przyłącza już mam tylko muszę zmienić dane. Przepisałem dopiero działkę a warunki były na poprzedniego właściciela. Mam nadzieję że PNB będzie w kwietniu i jak będzie sucho ruszamy z robotą No to już bliżej niż dalej widzę że udało się Wam zamienić miejscami salon z kuchnią Ps z własnego doświadczenia.... jak będziecie podpisywać umowę z firmą budowlaną to miejcie zapis dotyczący płacenia karnych odsetek za opóźnienia, moja ekipa miała opóźnienie 3 miesięczne przez co obciełam im kilkaset zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 24.02.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Beata dzięki za radę. Dziś jestem wstępnie z murarzem umówiony na obgadanie szczegółów i wycenę - ciekawe ile sobie zaśpiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 24.02.2015 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Mam pytanko odnośnie tynków czy ktoś ma zrobiona wycenę i ile metrów tynków bedzie Hej, nam tynkarze wyliczyli 500m2 plus 260 m2 posadzki. Z ceną - zapytam wieczorem męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 24.02.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Słuchajcie, projektantki pracują nad projektem kuchni. Na chwilę obecną zlew umieściły na blacie, ale zastanawiam się, czy lepszym pomysłem nie będzie narożny.. Narożnik kuchni zostanie lepiej zagospodarowny, a ja chcę "duży' zlew, z ociekaczem, więc trochę miejsca zajmuje.. Przy obecnym ustawieniu zlewu, jak na wizualizacji, to blatu roboczego zostaje ok 1 m.. Można zlew podsunąć maksymalnie w róg, aby komora pozostała na blacie, a ociekacz "wszedł" w róg - blat bedzie wtedy ok 1,30m, ale nie wydaje mi się to zbyt wygodne.. Zlew rogowy, to blat roboczy o długości ok 1,7m oraz zagospodarowany narożnik kuchni.. Co myślicie? Macie jakieś doświadczenia z narożnikowym zlewem?? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 24.02.2015 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jutro przyjeżdża elektryk - zastanawiamy się nad zrobieniem takiego delikatnego oświetlenia przypodłogowego w przedpokoju na czujnik - aby dziecko/ dzieci idąc w nocy, się nie pozabijały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 24.02.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Hej, nam tynkarze wyliczyli 500m2 plus 260 m2 posadzki. Z ceną - zapytam wieczorem męża. A na sufitach też będziecie robić tynki czy będziecie podwieszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 24.02.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Słuchajcie, projektantki pracują nad projektem kuchni. Na chwilę obecną zlew umieściły na blacie, ale zastanawiam się, czy lepszym pomysłem nie będzie narożny.. Narożnik kuchni zostanie lepiej zagospodarowny, a ja chcę "duży' zlew, z ociekaczem, więc trochę miejsca zajmuje.. Przy obecnym ustawieniu zlewu, jak na wizualizacji, to blatu roboczego zostaje ok 1 m.. Można zlew podsunąć maksymalnie w róg, aby komora pozostała na blacie, a ociekacz "wszedł" w róg - blat bedzie wtedy ok 1,30m, ale nie wydaje mi się to zbyt wygodne.. Zlew rogowy, to blat roboczy o długości ok 1,7m oraz zagospodarowany narożnik kuchni.. Co myślicie? Macie jakieś doświadczenia z narożnikowym zlewem?? Z góry dzięki za odpowiedź Myślę że blatu roboczego 1m to stanowczo mało z tym zalewem rogowym to może być dobry pomysł ale nikt ze znajomych nie ma hmm muszę to sobie rozrysować. A jaką lodówkę chcesz mieć standardową 60 czy może szerszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 24.02.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Słuchajcie, projektantki pracują nad projektem kuchni. Na chwilę obecną zlew umieściły na blacie, ale zastanawiam się, czy lepszym pomysłem nie będzie narożny.. Narożnik kuchni zostanie lepiej zagospodarowny, a ja chcę "duży' zlew, z ociekaczem, więc trochę miejsca zajmuje.. Przy obecnym ustawieniu zlewu, jak na wizualizacji, to blatu roboczego zostaje ok 1 m.. Można zlew podsunąć maksymalnie w róg, aby komora pozostała na blacie, a ociekacz "wszedł" w róg - blat bedzie wtedy ok 1,30m, ale nie wydaje mi się to zbyt wygodne.. Zlew rogowy, to blat roboczy o długości ok 1,7m oraz zagospodarowany narożnik kuchni.. Co myślicie? Macie jakieś doświadczenia z narożnikowym zlewem?? Z góry dzięki za odpowiedź Zerknełam na necie na te zlewy rogowe uważam że to świetny pomyśl wygląda całkiem spoko, co ja bym zrobiła gdyby nie to forum i Twoje wpisy bonsay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 24.02.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jutro przyjeżdża elektryk - zastanawiamy się nad zrobieniem takiego delikatnego oświetlenia przypodłogowego w przedpokoju na czujnik - aby dziecko/ dzieci idąc w nocy, się nie pozabijały :) Koniecznie, bardzo przydatna rzecz tylko się zastanawiam jak to będzie funkcjonować przy jakimś czworonogu:-? Ja zamierzam też zrobić tego typu oświetlenie w okół domu na zewnątrz. Co do prądu to chcę mieć wyprowadzony na taras do oświetlenia i do ewentualnej markizy, z przodu domu pod oświetlenie np świąteczne, do domofonu i bramy wjazdowej itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 24.02.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Dyskusja na temat zlewozmywaka rogowego, można się pośmiać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75627-Czy-zlewozmywak-w-rogu-kuchni-to-dobry-pomys%C5%82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 25.02.2015 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A na sufitach też będziecie robić tynki czy będziecie podwieszac Baha, sufity będą u nas podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 25.02.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Myślę że blatu roboczego 1m to stanowczo mało z tym zalewem rogowym to może być dobry pomysł ale nikt ze znajomych nie ma hmm muszę to sobie rozrysować. A jaką lodówkę chcesz mieć standardową 60 czy może szerszą? brydzia, my lodówkę będziemy kupować większą, typ side by side. Brydzia, zrobiłam wywiady wśród znajomych - i przy skośnej szafce, nie ma różnicy przy użytkowaniu. Jak dla mnie, to na plus przemawia właśnie duży blat roboczy - po to robię dużą kuchnię - moja córa uwielbia siedzieć na blacie i pomagać w gotowaniu na 1 m byśmy się nie zmieściły Poza tym, mamy w kuchni rogowe okno, więc kąt nie będzie ciemny, a moim zdaniem to będzie oszczędność miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 25.02.2015 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dyskusja na temat zlewozmywaka rogowego, można się pośmiać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75627-Czy-zlewozmywak-w-rogu-kuchni-to-dobry-pomys%C5%82 czytałam już to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 25.02.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Koniecznie, bardzo przydatna rzecz tylko się zastanawiam jak to będzie funkcjonować przy jakimś czworonogu:-? Ja zamierzam też zrobić tego typu oświetlenie w okół domu na zewnątrz. Co do prądu to chcę mieć wyprowadzony na taras do oświetlenia i do ewentualnej markizy, z przodu domu pod oświetlenie np świąteczne, do domofonu i bramy wjazdowej itp brydzia, u nas nie ma opcji czworonoga w domu - będzie na podwórku. Myślę, że pies/ kot spacerując będzie włączał. U nas z czworonogów to tylko ewentualnie raczkujacy berbeć My podświetlenie zewnętrzne będziemy mieli "od dołu" domu, do tego oświetlenie na tarasie i przed domem. Dziś będzie elektryk - wszystko będzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 25.02.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zerknełam na necie na te zlewy rogowe uważam że to świetny pomyśl wygląda całkiem spoko, co ja bym zrobiła gdyby nie to forum i Twoje wpisy bonsay [ATTACH=CONFIG]306026[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306028[/ATTACH] dziękuje, dziękuje dobrze jest wymieniać się dobrymi pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 25.02.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Baha, sufity będą u nas podwieszane. To że będą podwieszane sufity oznacza że wogule się nie tynkuje zostawia się takie gołe mury ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 25.02.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 brydzia, my lodówkę będziemy kupować większą, typ side by side. Brydzia, zrobiłam wywiady wśród znajomych - i przy skośnej szafce, nie ma różnicy przy użytkowaniu. Jak dla mnie, to na plus przemawia właśnie duży blat roboczy - po to robię dużą kuchnię - moja córa uwielbia siedzieć na blacie i pomagać w gotowaniu na 1 m byśmy się nie zmieściły Poza tym, mamy w kuchni rogowe okno, więc kąt nie będzie ciemny, a moim zdaniem to będzie oszczędność miejsca. Też tak uważam , dla mnie większy blat roboczy jest priorytetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 25.02.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 To że będą podwieszane sufity oznacza że wogule się nie tynkuje zostawia się takie gołe mury ??? Nam mówił majster od tynków ze jak będziemy podwieszać to nie tynkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 25.02.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Też tak uważam , dla mnie większy blat roboczy jest priorytetem A mi się podoba narożna płyta i okap a zlew bym dała tu gdzie plyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts