Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas już od dwóch dni działa elektryk :)

Wczoraj spędziliśmy pół wieczoru na planowaniu właczników/ wyłaczników/ kontaktów, podłączeń itd. Trochę się nie zgodziliśmy z wersją projektantki, trochę podpowiedział nam elektryk - mam nadzieję, że będzie ok :)

W poniedziałek ruszają tynki :)

Dzieje się :)

U nas już od dwóch dni działa elektryk :)

Wczoraj spędziliśmy pół wieczoru na planowaniu właczników/ wyłaczników/ kontaktów, podłączeń itd. Trochę się nie zgodziliśmy z wersją projektantki, trochę podpowiedział nam elektryk - mam nadzieję, że będzie ok :)

W poniedziałek ruszają tynki :)

Nie wiem czy chcecie mieć system alarmowy?? ja rozmawiałam z panią z firmy ochroniarskiej i trzeba rozprowadzać elektryke pod czujki do alarmu z tego co mówiła to przy oknach i drzwiach

Nie wiem czy chcecie mieć system alarmowy?? ja rozmawiałam z panią z firmy ochroniarskiej i trzeba rozprowadzać elektryke pod czujki do alarmu z tego co mówiła to przy oknach i drzwiach

brydzia tak, nasz elektryk specjalizuje się też w systemach alarmowych oraz monitoringu :)

Chcemy alarm z czujnikami w oknach/ drzwiach - alarm włącza się podczas próby wyważenia okna/ drzwi, a nie jak ktoś już jest w środku.

Tak zaczynamy się rozkręcać :rolleyes: czekam na ekipę od instalacji powinni zacząć od następnego tygodnia :lol2:

brydzia, ja jestem normalnie przerażona tempem prac.. jeszcze ni8edawno tak było spokojnie.. a tu tera milion telefonów, a to może tak, a to może inaczej.. a to z projektantką, to z elektrykiem konsultacja..

Powoli rozglądamy się za sprzętem (lodówka, TV, piekarnik itd..) , może się uda w "pakiecie" lepszą cenę dostać :)

Oglądamy też na żywo materiały wybrane przez projektantkę, konsultujemy meble ze stolarzem, itd, itd :)

słuchajcie, a robicie zasłonki jakieś w salonie? Czy zostawiacie bez??

Ja nie jestem wielką ich zwolenniczką - jestem leniuszkiem, a to trzeba prać, prasować, itd .. :)

Tak myślałam, żeby na razie zostawić bez, zobaczyć jak będzie wyglądać.. ewentualnie potem może rolety rzymskie??

Ogólnie to będziemy mieć w oknach rolety harmonijkowe, ale zastanawiam się, czy przy dużych oknach nie będzie pusto..plisa.jpg

brydzia, ja jestem normalnie przerażona tempem prac.. jeszcze ni8edawno tak było spokojnie.. a tu tera milion telefonów, a to może tak, a to może inaczej.. a to z projektantką, to z elektrykiem konsultacja..

Powoli rozglądamy się za sprzętem (lodówka, TV, piekarnik itd..) , może się uda w "pakiecie" lepszą cenę dostać :)

Oglądamy też na żywo materiały wybrane przez projektantkę, konsultujemy meble ze stolarzem, itd, itd :)

No to teraz zaczyna się dla was ten myślę najlepszy czas, płytki, meble sprzęty:wiggle: , ja ostatnio połaziłam trochę po sklepach z płytkami i wyposażeniem łazienek na poczatku byłam trochę rozczarowana myslalam że będzie dużo większy wybór a okazało się że szału nie ma :( i jak już coś fajniejszego to cena ścina z nóg ale w końcu znalazłam sklep gdzie w przyzwoitych pieniądzach można coś wybrać

słuchajcie, a robicie zasłonki jakieś w salonie? Czy zostawiacie bez??

Ja nie jestem wielką ich zwolenniczką - jestem leniuszkiem, a to trzeba prać, prasować, itd .. :)

Tak myślałam, żeby na razie zostawić bez, zobaczyć jak będzie wyglądać.. ewentualnie potem może rolety rzymskie??

Ogólnie to będziemy mieć w oknach rolety harmonijkowe, ale zastanawiam się, czy przy dużych oknach nie będzie pusto..[ATTACH=CONFIG]307129[/ATTACH]

Ja też nie jestem fanką prania i prasowania firanek:rolleyes: dlatego jedyne co biorę pod uwagę to tak zwane makarony no i rolety żeby wieczorem zasłonić bo w dzień to nie zamierzam sobie widoków zasłaniać

Jeszcze raz w temacie zlewu rogowego

, rozmawiałam z kolegą który ma mi robić meble kuchenne i powiedział że przy tym typie zalewu będą w pobliżu łączenia blatu przez co płyta nie jest dobrym pomysłem i zalecał by blat granitowy, wszystko było by Ok gdyby nie ceny granitu :(

To są przykłady tego co mi się podoba Indian-Black.jpgStar-Galaxy.jpgBlack-and-White.jpg

Jeszcze raz w temacie zlewu rogowego

, rozmawiałam z kolegą który ma mi robić meble kuchenne i powiedział że przy tym typie zalewu będą w pobliżu łączenia blatu przez co płyta nie jest dobrym pomysłem i zalecał by blat granitowy, wszystko było by Ok gdyby nie ceny granitu :(

To są przykłady tego co mi się podoba [ATTACH=CONFIG]307217[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307218[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307219[/ATTACH]

Hej :)

my właśnie chcemy kamienny blat w kuchni - strasznie mi się podobają.. Wiem, ze ceny są.. ale już postanowione, że odżałujemy..

Co do blatu i zlewu narożnego, moja teściowa ma zlew narożny i blat drewniany z okleiną i już 12 lat i nic się z nim nie dzieje..