kasia_011 11.08.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Przepraszam, że tak długo kazaliśmy wam czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_011 11.08.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Co do zdjęć jak widzicie mamy bardzo zaniżoną działkę będzie trzeba dużo nawieść gruntu co do zmian jakie widać to jak wiecie nie ma małego tarasu, schody też zostały zmienione, straciliśmy trochę miejsca na górze, ale to mała strata, a wygoda wchodzenia znacznie przyjemniejsza . Mamy też zamiar zmienić okno w pokoju obok łazienki gdyż ten pokój będzie bardzo nie ustawny i chyba też powiększymy w dół okno w łazience bo będzie za ciemno, Kolejne zdjęcia z wewnątrz dodamy na początku września jak nam stemple usuną i trochę posprzątamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 12.08.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki za fotki Nim doczytałem opis zmian, od razu chciałem zapytać czy robiliście coś ze schodami bo nie wyglądają stromo, a wręcz przeciwnie, całkiem zwyczajnie funkcjonalnie. Co do nawożenia ziemi, czeka nas to samo, w naszych okolicach dość płytko osadzone są wody gruntowe, czasem 1-2 szpadle, teraz jest w miarę spokój bo ostatnio dobrze grzało. Mniej więcej od metra w dół zaczyna się glina i ciągnie przynajmniej do 3 metrów, głębiej nie sprawdzaliśmy, na glinie jest piasek, całą woda gromadzi się w warstwie piasku nie przesiąkają głębiej przez glinę, taka naturalna wanienka. Na szczęście przy krawędzi działki jest bardzo duży rów melioracyjny głębokości powyżej 2m więc po uzgodnieniu z odpowiednimi służbami tam chcemy odprowadzać wodę z drenażu/dachu (rynny) Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Aneta i Darek 115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 kasia dziękujemy za fotki!! co do zmian, to ja też nad tymi oknami muszę pomyśleć... u nas z większych zmian to strop drewniany a nie betonowy- nie będziemy robić poddasza użytkowego, tylko "schowek" na np. zimowe ubrania, wiec bez sensu strop betonowy, tym bardziej, ze chcemy obnizać sufity. wnękę na szafę z holu chcemy włączyć do garderoby zlikwidujemy wyjścia na taras z każdego pokoju i chyba zlikwifujemy spiżarnię na rzecz większej kuchni.. co wy na to?? jeszcze jakieś pomysły?? bo czeka nas adaptacja projrktu?? :// Kasia, a w materiałach coś zmienialiście?? czy ktoś dorabia piwnicę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 20.08.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Moje wypociny w programie graficznym, etap pierwszy wizualizacja dachu (gont bitumiczny), dojdą jeszcze rynny, obróbki blacharskie i inne cegiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 28.08.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 halo, gdzie sie wszyscy podziali? chyba ostro wzieli się wszyscy do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admit 16.10.2013 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Cześć wszystkim! Jak widzicie, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość Wraz z żoną, podjęliśmy decyzję o budowie domu. Kupiliśmy już działkę i zastanawiamy się nad projektem E-115 lub E-114. W zasadzie, projekty są bardzo podobne i różnią się wyłącznie tym, że E-115 jest troszkę wyciągnięty z tyłu, co daje mu większą ilość pokoi. Dla nas projekt E-114 jest projektem idealnym choć nie możemy się pogodzić z tym, że nie ma w nim garderoby. W tym projekcie chcielibyśmy zrobić poddasze użytkowe na którym będą dwa pokoje + łazienka. Podobno, istnieje również szansa na zwiększenie powierzchni poddasza poprzez dodanie jednego pustaka podnosząc dach. Obawiamy się jednak, że taka zmiana sprawi, iż dom straci swój charakter. W tej sytuacji, idealnym rozwiązaniem staje się projekt E-115. Zadam zatem pytanie do osób budujących ten dom. Proszę napisać, jak wyglądają realne koszty tej inwestycji do stanu surowego otwartego? W tej chwili, jedyną rzeczą która może mieć decydujące znaczenie jest cena. Do. Aneta i Darek... Wydaję się zatem, iż będziemy mieszkać w niedalekim sąsiedztwie ponieważ nasza działka znajduje się przy trasie Tarczyn - Warszawa. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Admit Edytowane 16 Października 2013 przez Admit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_011 16.10.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 My za stan surowy z dachem mamy uzgodnione 160 000,00 zł. jeszcze dochodzą okna to kolejne 24 000,00 zł. Nie wiem czy to mało, dużo czy normalnie robi nam to firma developerska trochę po znajomości więc szczerze nie orientowaliśmy się jak to by wyglądało w innych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admit 18.10.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie, wydawać się może, że różnica nie jest zbyt wielka. Jest ok 25 tyś wyższa od projektu E-114. Takie wstępne wyliczenia otrzymałem od budowlańców z pod Warszawy. Zapewne, niebawem podejmiemy decyzję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 22.11.2013 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 hej kochani, widzę, że nasze forum, chociaż tak fajnie się na początku zapowiadało, stanęło w miejscu... a szkoda.. Mam nadzieje, że to tylko chwilowy kryzys i jeszcze się rozkręcimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 22.11.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Cześć wszystkim! Jak widzicie, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość Wraz z żoną, podjęliśmy decyzję o budowie domu. Kupiliśmy już działkę i zastanawiamy się nad projektem E-115 lub E-114. W zasadzie, projekty są bardzo podobne i różnią się wyłącznie tym, że E-115 jest troszkę wyciągnięty z tyłu, co daje mu większą ilość pokoi. Dla nas projekt E-114 jest projektem idealnym choć nie możemy się pogodzić z tym, że nie ma w nim garderoby. W tym projekcie chcielibyśmy zrobić poddasze użytkowe na którym będą dwa pokoje + łazienka. Podobno, istnieje również szansa na zwiększenie powierzchni poddasza poprzez dodanie jednego pustaka podnosząc dach. Obawiamy się jednak, że taka zmiana sprawi, iż dom straci swój charakter. W tej sytuacji, idealnym rozwiązaniem staje się projekt E-115. Zadam zatem pytanie do osób budujących ten dom. Proszę napisać, jak wyglądają realne koszty tej inwestycji do stanu surowego otwartego? W tej chwili, jedyną rzeczą która może mieć decydujące znaczenie jest cena. Do. Aneta i Darek... Wydaję się zatem, iż będziemy mieszkać w niedalekim sąsiedztwie ponieważ nasza działka znajduje się przy trasie Tarczyn - Warszawa. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Admit my w okolicach Suwałk, za postawienie stanu surowego płacimy 35 tys... ekipę, sprawdzoną już przez kilku znajomych i ich znajomych - mamy zamówioną na wiosnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 02.12.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Możemy się pochwalić fundamentami- ruszyliśmy dopiero w listopadzie... Udało nam się również zrobić studnię. Koncepcja dachu z gontu skończyła się szybciej niż sądziliśmy, jednak wygrywa dachówka ceramiczna/cementowa. Mamy jednak ogromny dylemat jaki rodzaj ogrzewania wybrać-może podpowiecie co wy wybieracie-podłogówka na całość, kanałowe czy tradycyjne grzejniki CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.12.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Możemy się pochwalić fundamentami- ruszyliśmy dopiero w listopadzie... Udało nam się również zrobić studnię. Koncepcja dachu z gontu skończyła się szybciej niż sądziliśmy, jednak wygrywa dachówka ceramiczna/cementowa. Mamy jednak ogromny dylemat jaki rodzaj ogrzewania wybrać-może podpowiecie co wy wybieracie-podłogówka na całość, kanałowe czy tradycyjne grzejniki CO? [ATTACH=CONFIG]228042[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228043[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228044[/ATTACH] Aneta i Darek, fajnie, ze jednak z nami jesteście już myślałam, że się nie pojawicie my też zaczynamy dopiero na wiosnę... nie wyrobiliśmy się z papierami..:/// mój mąż jest zwolennikiem podłogowego, ale ja nie jestem przekonana... :/// myślimy nad podłogówką pod częściom plus grzejniki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpiklin 14.01.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Wspólnie z mężem poważnie myślimy na temat budowy domu wg tego projektu. Jeśli to nie problem to bardzo prozę o kontakt mailowy osoby z okolic Warszawy. Bardzo chętnie obejrzelibyśmy domy już stawiające się. Zawsze to łatwiej zobaczyć pewne detale na żywo niż na papierze:yes:. szczególnie proszę o kontakt Anetę i Darka 115 oraz Admit-a. Mój adres mailowy: [email protected]. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia85 07.03.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam, również jestem tu nowa, przymierzamy się do zakupu tego projektu tylko z wejściem od południa, jest to nowość w e- domach, ale jest prawie identyczny, zastanawiam się tylko czy na powierzchni mojej działki 10,5 arów nie będzie wyglądał głupio, jakie macie powierzchnie swoich działek ? moi znajomi twierdzą, że parterowy dom to tylko na dużą działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.03.2014 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam, również jestem tu nowa, przymierzamy się do zakupu tego projektu tylko z wejściem od południa, jest to nowość w e- domach, ale jest prawie identyczny, zastanawiam się tylko czy na powierzchni mojej działki 10,5 arów nie będzie wyglądał głupio, jakie macie powierzchnie swoich działek ? moi znajomi twierdzą, że parterowy dom to tylko na dużą działkę... Witaj Olcia, my ogólnie pod budowę mamy ogromną działkę, ale ogrodzimy tylko część. Ogólnie to ja też uważam, ze parterowy dom musi stać na większej działce - powierzchniowo taki dom zajmuje dużo miejsca i może rzeczywi8scie śmiesznie wyglądać, jeśli zaraz za ścianą będzie płot zależy tak naprawdę co kto rozumie jako "mała działka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 15.03.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Sezon budowlany rozpoczęty wstawiamy zdjęcia z walki z kanalizacją, chudziak też już wylany ale nie było czasu na fotki, może jutro coś dorzucimy. Edytowane 15 Marca 2014 przez Aneta i Darek 115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gunia.a 28.03.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam Z mężem rownież zastanawiamy się nad tym projektem, na razie jesteśmy na etapie papierologii... Czy może jest tu ktoś, kto buduje ten dom w wielkopolsce? Jak to jest z kosztami budowy, bo te podane na stronie wysokie mi sie wydają, ale może się mylę... Jaki jest rozmiar działek, na których budujecie?? My dopiero będziemy działkę wyznaczać, ale się zastanawiam, czy taka jaką planowaliśmy nie będzie za mała. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia85 29.03.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Moja działka ma 34 szerokości i 31 długości , ale jeszcze się zastanawiam nad tym projektem ze względu na powierzchnię ... dom się zmieści, ale czy nie będzie śmiesznie wyglądać ? nie wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamel50 06.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Możemy się pochwalić fundamentami- ruszyliśmy dopiero w listopadzie... Udało nam się również zrobić studnię. Koncepcja dachu z gontu skończyła się szybciej niż sądziliśmy, jednak wygrywa dachówka ceramiczna/cementowa. Mamy jednak ogromny dylemat jaki rodzaj ogrzewania wybrać-może podpowiecie co wy wybieracie-podłogówka na całość, kanałowe czy tradycyjne grzejniki CO? [ATTACH=CONFIG]228042[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228043[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228044[/ATTACH] jezeli planujecie plytki, ewentualnie panele w pokojach i dodatkowo ogrzewanie gazowe albo pompe ciepla - to odp jest jedna 100% podlogowka Moim zdaniem laczenie podlogowki i grzejnikow to nieporozumienie a argumenty temu przyswiecajace do mnie nie przemawiaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts